2011. október 20., csütörtök

Számüzetésem 50. napja

Megmondom a tutit, a helyzet az, hogy blog bejegyzés azért nem született az elmúlt majd egy hónapban, mert túlságosan elégedett vagyok. Ugyanis egy ideje már nem vagyok "boldog" kollégista.
Bezony, addig húzták az agyam, amíg be nem intettem nekik és fel nem költöztem Kecskemétre. :D Persze hébe hóba oda dugom a pofámat, mert a cuccaimat csak apránként hordom el, de november elsejétől papíron sem lakom ott.

Na, szóval bejáró vagyok. Mielőtt szív bajt kapnátok, gyorsan elhintem az infót. Kecskemét-SZeged távolsága mindössze 1 óra. Persze így is durvának tűnhet, mert pl amikor 8-tól van órám, 5kor kelek és sétálok ki a 6 órási vonathoz, de jobban belegondolva Budapesten belül is utaznék ennyit, ha a kényelmesebb "B" tervet választom az egyetem helyett.
Szerintem nem mindegy, hogy városon belül, vagy két város között utazik az ember ennyit.


A Mávval nincs semmi gond, sőt, egy pozitív csalódás volt. A vagonok közel sem olyan lepukkant, gusztustalan, rozsdás ócskavasak, mint gondoltam, a kabinok tiszták, a vonatok lehetőségeikhez mérten próbálják tartani a menetrendet. (néha persze előfordul, hogy kicsit tovább kell dekkolnunk az egyik állomáson, amíg bevárjuk a másik vonatot, de eddig még percnél többet nem késtünk. ) Bérlettel járok, így nem kell jegy vásárlással szórakoznom és még spórolok is. 6000 forint egy hónapra a tanuló bérlet, egy jegy Kecskemét és Szeged között 825 oda, 825 vissza, az egy napra 1650. Hétfőtől péntekig ez 8250 forint.... Már megéri.... Azért mégiscsak 6000/hó és nem 33000.... :P



A vonat állomásról általában besétálok a suliba. Ez kb 15 perc kényelme séta, így egy napra megvan a napi test mozgás is... (na, nem mintha nem sajnálnám, ha nem lenne meg. :D )
Estére kellőképp elfáradok ahhoz, hogy pofátlanul jól aludjak.
Maga a város nagyon szép, de szerintem erről már írtam, nem kell nagyon bemutatni Szegedet.

Nagy általánosságban nem tudok miről beszámolni, mivel, mint mondottam vala, túl, már már gusztustalanul elégedett vagyok. Bár az iskolai teljesítményemmel is ennyire meg lennék elégedve.

Írtunk ZH-kat. A többsége teljesen korrekt volt, ám a mechanika olyan szinten pofátlan volt, hogy ha rágondolok, besírok kínomban a röhögéstől. Ugye gyakorlaton az "osztály" kisebb csoportokra van szedve. 2-3 tanár tart gyakorlati órát mechanikából, nekem pedig sikerült kifognom a legaljasabbat. A többi tanár mondta a csoportjának, hogy nézzék át a kis kérdésekből az első 30-40-et (tanára válogatta mennyit... Kis kérdések: 88 kis kérdés, amiből vizsgán kiválasztanak 4-et és ez a beugró.), nekünk viszont ilyet nem mondott... Pedig abból össze lehetett volna rizsázni 10-15 pontot, utána már csak a maradékot hozzá kellett volna ügyeskedni és megvan a minimum 25 pont. (az alatt olyan, mintha nem is írtunk volna ZH-t... 0 pont)
Egyébként,függetlenül attól, hogy ezen a héten nem sok sikerélményben volt részem, még mindig nagyon szeretem a sulit. Lesz még jobb is.

Ami a csoport társakat illeti: Van pár furcsaság, de a legtöbben jó fejek. A kis csapatomat nem kell bemutatnom, hétfőn és kedden összeülünk és marháskodunk.
Akik furcsaságot jelentenek számomra, bár, ahogy beszélgetünk eme jelenségekről kiderül, hogy nem csak nekem azok: Kvázi, Voldemort és a Dadogós János.

Voldemort (a név nem tőlem származik, de tökéletesen leírja a pasi kinézetét) szerintem totál pszichopata. Arról magyarázott nekem a múltkor, hogy menjek el vele a bankba és vegyem fel én is a diákhitel. Amikor pedig mondtam neki, hogy a f***t, nincs nekem arra szükségem, teljesen sokkot kapott, hogy az meg hogyan lehetséges.

Kvázit nem igazán tudom definiálni. Nem ő tehet róla... De azért remélem, mindenki ismeri a Notre-Dame-i toronyőrt.

Dadogós János szerencsére a furcsa jelenségek pozitív tartományába esik. Alapvetően egy kedves, segítőkész , alacsony termetű srác, csak annyira dadog, hogy komoly erőfeszítések árán lehet csak kihámozni a mondatai értelmét.

Na, persze egy két tanár is megér egy egy misét. Kezdve a már említett aljas kis mechanika gyak tanárbácsival, akinek Super Mario bajsza van és a haja úgy áll, mint akibe villám csapott háromszor. Eleinte azt hittem, normális fazon, de kiderült, mégsem annyira. :D
A mechanika előadást tartó bácsi pedig Hulk Hogan és Jamie Hyneman törvénytelen gyereke.

Mátrix Iván megintcsak a furcsaságok pozitív tartományának eleme, a pasas valami elképesztő. Annyira pró, hogy fél percig gondolkodott azon, mennyi 12+2. Komoly... Az ennyire triviális példák már nem mennek, de gyanítom, egy 100x100-as mátrixot 2 perc alatt kiszámol fejben.

A kalkulus gyak tanárnéni kimondhatatlan vezeték (asszony) neve egy kedves, segítőkész nőt takar, aki nem kapott agyérgörcsöt, amikor a kalkulus ZH, a csoport 3/4-ének cerka lett.
A kalkulus előadást tartó pasas viszont frenetikus. Képzeljétek el Picard kapitányt és a CSK-Atlantiszból a Caldwell ezredest. Az ezredes teste a kapitány hangjával, érdekes egy keverék az ürge, de nagyon jópofa. Folyton matematikus vicceket mesél.

A legtöbb tanár rendelkezik némi humorérzékkel is, így nem ritkán, vicces dolgokat mondanak, amiket én felírok, hogy megismerhesse őket a nagyvilág. Olyan nagyon sok nincs, de párat azért már sikerült szereznem:

"A tehetetlenségi nyomaték nem olyan, mint a Traubisoda - a természet ajándéka." - mecha elmélet tanárbácsi

"Asszociatív, kommutatív... Úgy mondjuk röviden, triviális. Azt jelenti, hogy otthon meg kell csinálni." - Mátrix Iván

"Gravitáció nélkül ez a játék nem játék" - Ált. fizika néni

"Nullát szorzok valamivel, akkor még mindig nagy semmit sem kapok" - Kalkulus előadás bácsi

"Szocializmus + villanyáram = kommunizmus" - Kémia előadás bácsi

Amin viszont még mindig röhögök, az a kémia labor néni. Minden gyakorlat előtt van beugró röpdoga. Az én múlt heti kérdésem a sűrűség definíciója volt.
Leírom, hogy: A sűrűség a test teljes tömegének és a test teljes térfogatának hányadosa.
Jön, erre aláhúzza a test szót és odaírja, hogy oldat, majd azt mondja: Ez így túl fizikus megfogalmazás.

Nah, mondom B+ tanárnő.... Fizikus vagyok...


Így a végére pedig gyűjtöttem nektek pár feladatot is, amikkel a suliban találkoztam, és a fejem vertem miattuk a falba. :D

1, A kamrában felfüggesztett 1 kg tömegű szalámira függőlegesen felugrik az éhes, 2.5 kg tömegű macska. EKkor hirtelen elszakad a szalámit tartó madzag. A macska ijedtében elkezd felfelé rohanni a szalámin, ennek eredményeként nem változik a talajtól mért távolsága. Mekkora gyorsulással mozog a szalámi?

2. Egy m tömegű vonatot megtámadnak és lekapcsolják a teljes tömegének az 1/3-át. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mekkora a 2/3-ad sebessége abban az időpillanatban, amikor a lekapcsolt 1/3-ad megáll.

A harmadik, rugós feladatot nem írom le, mert az nagyon sza

Nah, azt hiszem, most kiírtam magam. :D Fáj is a csuklóm rendesen, úgyhogy most legyen ennyi elég. :D
Remélem a legtöbb igényt kielégítettem. :D :D :D :D

Közben meg gyűjtöm tovább az arayköpéseket és feladatokat, hogy legyen min szórakoznotok. :D

6 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól érzed magad a suliban :) Egy óra út tényleg nem vészes, a nyári némettanárnőm Szolnok mellől járt fel minden reggel 8-ra :) Vagy lehet, hogy a mostani 10 órás vonatozásaim mellett már én találom semminek azt az 1 óra utat :D
    Amúgy tényleg nem vészesek a MÁV vonatok, már bátran állíthatom, mert van jó sok összehasonlítási alapom. A külföldi helyi illetve regionális járatok is hasonlóak, mint az otthoni vonatok. Az IC meg otthon is szép nagyon. Annyi a különbség hogy az otthoni vonatok elég piszkosak tudnak lenni, erről viszont nem szerencsétlen MÁV tehet, hanem azok, akik utaznak a vonaton és összefirkálják / kiborogatják a sört a padlóra és társai. (A vonat WC-je meg minden országban elkerülendő kategória, de hát ha 10 órákat utazol egy huzamban, kell néha).
    Illetve a MÁV azért szokott nagyobb késéseket produkálni, itt Svájcban már ezerrel megy a bocsánatkérés ha 4 percet késik a vonat (majd késik valójában 3-mat), de hát ők meg svájciak rettentő pontos népség. :)
    Ma éjjel kipróbálom az EuroNightot is Zürich és BP között, hálókocsis :) Már előre félek kikkel leszek összezárva 13 órán át.

    VálaszTörlés
  2. Oszt kedvesem, mégis honnét van 6000 HUF-od a bérletre?:D

    VálaszTörlés
  3. nem mindegy neked? :D Neked honnan volt 120 ezred jogsira? :P Zargattalak én vele? :P

    VálaszTörlés
  4. Én is bejárós voltam fősulin, nekem is kb. 1 órás buszozás volt minden reggel, én is olcsóbban jöttem ki, mint a kolival, úgyhogy... szerintem teljesen működőképes a dolog, és nem mellékesen logikus is.
    A sulihoz meg sok sikert és kitartást :)

    VálaszTörlés
  5. Na, örülök neki, hogy letetted a kollégium gondját. Egy órás út nem távolság és ezek szerint megéri.

    A számtanpéldáidon csak lesek, nem nekem való ez... :-D

    Örülök, hogy a kisebb viszontagságokat leszámítva jól érzed magad az egyetemen! :-))

    VálaszTörlés