Magamról szekció

Ahogy írtam a #219-es posztban, állítgattam a profilomat. Végül arra jutottam, lehet, hogy a blogon sem ártana. Oldalt a kis "magamról" részleget békén hagyom, inkább írok egy bővebb, több mindenre kiterjedő kis bejegyzést.


Na, hát akkor...

Először is: A nevem Eszter, legalábbis az anyakönyvi kivonatomban ez áll. A becenevem, Gizmo, amit még fiatalabb (haha, mintha most olyan öreg lennék) koromban akasztottak rám. Kicsi vagyok, gonosz is, mindemellett -állítólag- aranyos, így lett Gizmo a szörnyecskék után szabadon.
Habár utálom, ha le-Esztiznek, balhét nem csinálok belőle. Ha valakinek ez a változat tetszik jobban, akkor hívjon így, hallgatni fogok rá.

Koromat tekintve... nem írom le hány éves vagyok, mert terveim szerint a blog még sokáig meg lesz, és évente átírni az életkoromat ugyan nem nagy dolog, de ha mondjuk elfelejtem és két év múlva is a mostani lesz, az kellemetlen. Így csak annyit írok, hogy 1988 október havának 16. napján születtem, értelemszerűen a mérleg jegyében. A kínai horoszkópom sárkány, amire kifejezetten büszke vagyok.

Sok minden érdekel, legfőképpen az, amit mi tudománynak nevezünk, ezen belül is inkább a fizika és a Földdel kapcsolatos dolgok, nem véletlenül pályázom a geofizikus titulusra. Szeretek olvasni, akár könyvet, akár interneten, de még újságot is, bár itt is többségben van a tudományos téma. Ha havonta egyszer bekapcsolom a tévét, akkor is a Nat. Geo-t vagy a Discoveryt nézem, bár a tévé irritál, utálom a reklámokat és mint azt amit a média közvetít az emberek felé. Persze nem ekörül forog az életem, szeretem olvasni pl. Dantét, ő az egyik kedvencem. Emellett a kedvenc könyveim között ott vannak még Jules Verne regényei, de nem riadok vissza egy egy film vagy játék könyv adaptációjától sem, így ott csücsül a polcomon a három, magyarul megjelent Resident evil könyv, a Star Trek Nemesis és a Mag (habár be kell vallanom, sem a film, sem a könyv nem nagy durranás, nekem azért tetszik.)

Szeretek játszani is, az örök kedvenc a Resident Evil, abból eddig kevés kivétellel mind megvan. Mostanában barátkoztam meg az Assassin's Creed-el, ami szintén egy nagyon klafa játék, de szeretem az egyszerűbbeket is, mint pl a Worms Armageddon vagy a Plants vs Zombies. Bár az utóbbi időben nem játszottam velük, de szeretem a Mass effectet és a Metal gear solidot is. A Dino Crisis meg más tészta. XD

Szeretem az állatokat, van egy kutyám, a Lupa. Sokszor legszívesebben kucsmát varrnék belőle, de összességében nem lehet rá haragudni. Vannak halaim is, habár szerencsétlenek rendszerint kipusztulnak, az algafalók kiírthatatlanok. XD Voltak hüllőim is, összesen 5 kígyó, a jövőben pedig tervezek egy újabb terrárium benépesítést, mondjuk egy királypitonnal. XD
Az utóbbi időben járok lovagolni is. Klassz dolog, kivéve az a tompa fájdalom a farcsontomban, de idővel majd megszokom. XD

Család: Van két tesóm, Gyuri a bátyám aki csak a féltestvérem meg van egy hugom, ő már édestestvér. Nem hiszem, hogy a testvérek közötti viszonyt a genetika határozná meg épp ezért a Gyurit sem úgy mutatom be ha bemutatom hogy "Ő csak a féltestvérem" hanem mint a bátyámat.
Jóatyámat olyan sokszor nem is látom, alig jár haza, épp a jelenlegi barátosnéjával van elfoglalva, ami ránk nézve egy picit negatívan hat.
Jóanyám 2009 márciusában halt meg, apai nagyanyám 2008 őszén, az anyai nagyanyám pedig 2009 nyár elején, úgyhogy a családunk jelenleg 5 főből áll, jóatyánk, anya nővére és a 3 gyerek. A családhoz hozzácsapódott az Erzsi meg a két lánya. Örülünk neki.

Az ember undor, amit a blogon oldalt olvashattok létező dolog, de ezt nem úgy kell felfogni, hogy nem megyek emberek közé. Szívesen találkozom a barátaimmal, az enyhe emberundor abból fakad, hogy a barátaim barátait nem szívesen ismerem meg, nem hiszem, hogy ez okvetlenül szükséges lenne. Nem szeretem amikor mindenki ismer mindenkit, jobb az amikor mindenkinek megvan a saját baráti köre. Bár ez főleg párkapcsolatnál fontos, legalábbis én úgy vagyok vele. =D

Ha már párkapcsolat. Jelenleg van barátom, ismétlem VAN. Ezt csak azért írom, hogy ne legyen probléma abból, hogy valaki idetéved, esetlegesen felveszi velem a kapcsolatot és egy idő után többet remél barátságnál. Volt rá példa és nem én jártam rosszabbul. Ilyen esetben nekem nem okoz gondot egy másik személy lekoptatása, de mivel nem szívesen töröm össze mások lelki világát (vagy mégis? =P), jobb tisztázni.

Nah azt hiszem kimerítettem amit ki lehet, ennél bővebben már nem fogom taglalni a magánéletem, elég lesz ennyi belőle. =D

Tessék olvasgatni, tessék kommentelgetni, ha jónak látjátok és érezzétek jól magatokat a blogon. =D