2011. március 13., vasárnap

#243

Nem tudom, hogy, de feltévedtem egy blogra. A bejegyzés címe, "Miért buták a náczik?".
A lényege pedig az, hogy az illető feltett zsötábra egy videót valamelyik sorozatból, ahol utána szép kommenteket kapott.
Pl a származását firtatták (zsidó bérenc), a politikai nézeteit (mszp-s fasz) és a többi.

Na, most ez mind csak egy dolog, mert nem ez az egyetlen videó fent, ahol magyarok kommentelnek, magyar módra... Ez nekem teljességgel felfoghatatlan a mai napig, hogy miért nem lehet kulturált módon írni, hozzászólni a másik videójához, írásaihoz, meg úgy egyébként, miért kell lesüllyedni az állatok szintjére.
Azok, akik ilyeneket írnak, magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

A másik meg, hogy a kedves kommentelők például miből gondolják, hogy az illető zsidó, mszp-s, netán buzi? Ha valaki magyar reggel van fent youtube-on és magyarul tesz fel videókat, magyar leírással, 100, hogy pár dúvad megtalálja bennük a politikát és ilyen szép dolgokkal illeti majd a feltöltőt. (még az Achmed, a halott terrorista, magyar feliratú verziójánál is volt pár hülye, kai talált ilyesmit, és neki állt zsidózni... XD )

Én leginkább külföldiek videóját szoktam nézegetni. Ott ilyesmit nem látok. Akkor ezek szerint csak a magyarok nem képesek mindenféle mocskolódás nélkül írni?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem azért fogok valakit szeretni, vagy utálni, mert mszp-s, vagy fideszes, zsidó, vagy keresztény, magyar, vagy cigány....
Mindegy, ki kire szavaz, mi a vallása és az etnikai hovatartozása, ha cső paraszt és tahó.
Ha valaki normálisan él, képes kulturáltan kommunikálni olyanokkal is, akik más vallásúak vagy más pártra szavaztak, nekem ez esetben tök mindegy, ha az illető zsidó és emellé homokos is, mert nem ezt nézem egy emberben, hanem az értékeit. (nem a vagyontárgyaira gondolok... XD )
Viszont sajnos ilyen emberrel ritkán találkozom....

49 megjegyzés:

  1. Egyetértek.

    Tudod, mielőtt ide kikeveredtem, sokat gondolkodtam. Tudtam, hogy London borzasztóan heterogén város mind a bőrszíneket, mind a vallásokat, mind a nemi identitást tekintve, és úgy gondoltam, hogy a nagy pofámat legalább le tudom tesztelni, hogy valóban képes vagyok-e a másságokat ilyen nagy mennyiségben elfogadni. Arra gondoltam, hogy könnyű úgy beszélni, hogy nem szembesülök vele nap mint nap, ez meg remek teszt lesz. És örömmel állapítottam meg, hogy természetesen képes vagyok rá, a mai napig elfogadok mindenkit, tökmindegy a vallása, bőrszíne, és felőlem lehet akár meleg is, ha, mint ember, normális.

    A jutyúkhoz: Nem véletlenül nem magyar nyelvűek a csatornáim... ;-) Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én már angol nyelvű videónál is találkoztam a magyarokéhoz hasonló stílussal - bár lehet, hogy azt magyarok írták angolul, nem csekkoltam le ;-)

    Hülyék, begyepesedettek, csőlátásúak, előítéletesek sajnos a világon mindenütt vannak - legfeljebb az arányok mások.

    (OFF: Délelőtt riasztott a bátyád, hogy az egyik képem fent van az Indán a mai 45 érdekes kép között, juhééééééé!!! XDD)

    VálaszTörlés
  2. *hozzátartozik - nem tudom, miért írta külön, én egybeírtam :-( Na, még egy próba...

    VálaszTörlés
  3. Gratula! :D

    Amúgy sokszor gondolkodom azon, illetve eljátszom a gondolattal, hogy majd egyszer én is lelépek innen. Nem feltétlenül egy jobb élet reményében, vagy mert máshol normálisabbak a politikusok, mert nem. Egyszerűen csak néha kikészít az, amit itt csinálnak az emberek. Széthúzás, ha politikáról van szó, mindenhol előfordul. Zavargások bárhol lehetnek, pl Londonból is hallottam ilyen híreket.
    Az nem mindegy, hogy az emberek hogy állnak hozzá a dolgokhoz. Ha amerikában egy rendőr kupán csapja a pasast, mert megdobálja kővel, az ott nem rendőri brutalitás. Nálunk meghurcolják a rendőrt, hogy milyen jogon merte megvédeni magát. Egy példa... Pár éve volt hír, hogy a rendőr lelőtt egy kutyát, mert az egy vénasszonyt marcangolt. A rendőrt ezután jószerivel meghurcolták, vizsgálgatták az ügyet, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat.

    Nálunk mindenkinek vannak jogai, csak kötelezettségei nincs senkinek. Jogom van ezt tenni, jogom van azt tenni, de ha megütök egy cigánygyereket, mert ki akar rabolni, rasszista vagyok.
    Az sem érdekel senkit, ha engem nem mellesleg még le is szúrnak, mert nekem meg volt pofám megvédeni magam.

    És ez az a hozzáállás, ami engem zavar. Miért különbözik a fehér bőrűektől egy fekete bőrű? Miért én vagyok rasszista, ha pofon vágom a 12 éves cigánygyereket, ha el akarja venni a pénztárcámat?
    Miért vagyok rosszabb ember, ha nem Istenben hiszek, hanem Allahban?
    Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak, amilyen? Ugyan olyan ember, csak más a bőrszíne, vallása, nézetei. De ugyan úgy nevet, sír és fáj a hasa, ha rosszat evett vacsorára.

    Mindig Shakespeare Shylock monológja jut eszembe ilyenkor. :D

    VálaszTörlés
  4. Mo-on, úgy tűnik, fordított diszkrimináció van. Pedig semmilyennek nem lenne szabad lennie. Ha valaki megvédi magát, az csak megvédi magát, akárki támadja is meg. Ha meg rendőr és intézkednie kell, akkor intézkedik, mert ez a dolga.
    Hányszor láttam már, hogy itt egy szem bűnöző elfogására 4-5 rendőrautónyi rendőr megy, falhoz támasztják, vagy földre fektetik a jómadarat, mert ezt így kell csinálni. Nem rúgnak bele, de határozottan intézkednek akármilyen bőrt is hurcol magán az illető, mert rosszat tett, és mert a rendőrnek ez a dolga, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem.

    Ahol megengedik, ott az emberek visszaélnek azzal, hogy más a bőrszínük, mint a többieknek. Ahol meg a törvény szigorú betartatásáról van szó, ott meg ki a kutyát érdekli, hogy az a bűnöző milyen színű? Lopott, rabolt, ölt? Igen? Akkor elfogni és dutyiba vele, mert nem a bőrszíne, hanem a viselkedése a káros.

    És már megint elérkeztünk a szigorú törvényekhez és a következetes betartatáshoz...

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, hogy zavarok, csak olvastam a bejegyzést, és le szeretném írni az egyetértésemet. Nem csak a videó megosztókkal van ez. Hallotam én már olyat rajzosoktól, hogy magyar oldalon, ha feltették a képeiket rendesen lehúzták őket - devin meg mondjuk épp fordítva. Vagy pl. devin ismerek egy srácot aki rajzot tanult és a saját csoporttársai írogattak olyan kommenteket a képeire, hogy már elküldtem volna őket bizonyos helyekre érte.
    Én több mint egy éve vagyok már tag, főleg nem magyarok figyelik a galériám, és eddig egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányan próbáltak belém kötni. Úgyhogy van valami abban amit írtál a magyar módra kommentelőkről. Szerencsére vannak kivételek is :)

    VálaszTörlés
  6. Igen, szerencsére vannak, akik nem alpári paraszt módra alkotnak véleményt, még akkor sem, ha valami nem tetszik nekik, vagy nem értenek egyet valamivel.
    Nekem sem tetszik sok dolog és legalább ennyi mindennel nem értek egyet, mégsem beszélek a feltöltővel, cikk írójával, vagy a kép készítőjével úgy, mint egy darab sz@rral.
    Véleményt kulturált módon is lehet nyilvánítani, beszélni vallási, etnikai különbségekről úgy szintén.
    A negatív kritikát sem kell olyan alja szinten megfogalmazni egy képről, videóról hogy az már a jó ízlés határain túl legyen, azt is le lehet írni, hogy figyelj, nekem ez nem tetszik, mert.... És rögtön nincs anyázás és egymás elküldése a bús p***ba. :D :D :D

    VálaszTörlés
  7. Azért külföldi videóknál is látni érdekes dolgokat. Nekem például a kedvencem, amikor mondjuk egy zenei videó alá beírják, hogy micsoda sz*r ez a zene meg ez a stílus és ki az a lúzer, aki ilyet hallgat. Hogy kerül egyáltalán az adott videó oldalára? A zene elég egyéni ízlés és van ezer stílus, de ha valamit nem szeretek nem hallgatom és nem megyek oda a videójához... Ugyanígy a többi videóval, ha nem érdekel a téma, vagy nem szeretem eleve oda se kattintok megnézni, főleg nem mocskolódni.
    A probléma másik fele meg szintén egy tipikus magyar tulajdonság, az, hogy mindig van kit szidni és az általános elégedetlenség mindennel szemben. De tényleg a magyar ember tipikusan elégedetlen és mindenben képes kiszúrni és felemlegetni a rosszat és azt, hogy ez ezért szar, az meg azért. A rossz dolgokról meg természetesen mindig más tehet, kivéve egy embert saját magát... vagy a hülye kommunisták, vagy a hülye zsidók, vagy a politikusok vagy a nácik, vagy egyszerűen akár a hülye szomszéd. A saját portája előtt meg senkinek nem fordul meg a fejében sepergetni néha, hogy rájönnének olyasmire, hogyha kicsit toleránsabbak lennének ők is a többi emberrel rögtön egy csomó konfliktus élből megszűnne. Tipikus példa a fent említett rendőrös eset. Ha valaki betör egy házba fú micsoda rossz ember, csukják le stb. aztán ha kijön a rendőr és elkapja a grabancát netalán még erőszakot is alkalmaz, akkor fúj a csúnya rendőr hogy meri ezt megcsinálni. (Ami már önmagában is kész röhej, mert könyörgöm a rendvédelmi szerveknek az az elsődleges feladatuk, hogy fenntartsák a társadalmi rendet és ehhez alkalmazhatnak erőszakot is, ami nem egy törvényben benne van... ) Ha netalán aki a saját magát védve bántalmazni találja a betörőt, akkor meg jön a hogy mer ilyet csinálni ez önbíráskodás. Ez már valahol tényleg a semmi nem jó, sehogy se jó kategória.

    VálaszTörlés
  8. Itt ebben az a gáz, ha engem megtámadnak, késsel fenyegetnek, vagy betörnek hozzám és rajtakapom a betörőt, akkor hagyjam magam megverni, megkéselni, leütni, kirabolni, stb? Még csak nem is azért kezdeném el ütni, ahol érem a támadómat, mert agresszív dühkitörésem van és pszichopata vadállat vagyok, hanem mert az emberben ösztönösen benne van, hogy védje az életét. És ha mondjuk én olyan sérülést okozok neki, pl kikaparom a szemét, vagy úgy fejbe rúgom, hogy agyvérzést kap, esetleg helyben meghal, én leszek a gonosz gyilkos és pfujj, mit képzelek? Főleg, ha a támadóm roma, mert akkor még rasszista dúvad is leszek, mert megvertem egy kisebbségit.

    Szóval engem ez zavar. Ha meg ilyen módon nincs jogom megvédeni magam, akkor állítsanak minden sarokra rendőrt. XD

    Tényleg... Hány évet kaphatnék azért, mert véletlenül megölöm a támadómat? :D

    VálaszTörlés
  9. Ez egy tipikus magyar jelenség, máshol érdekes módon nincs ilyen. Nyilván van hozzá köze a mindenkori, általános gazdasági, politikai, demográfiai, stb. helyzetnek, hangulatnak is, no meg az "átkos"-ban felvett névtelenül feljelentgetős, besúgós szokásnak is.

    Viszont rögtön meg is cáfolom magam, hiszen az, hogy valaki szegény, nem feltétlenül vezet kőparasztsághoz és bunkósághoz. Nálunk azonban a dögöljön meg a szomszéd tehene is az uralkodó mentalitás, meg hogy ha nekem rossz, akkor legyen másnak is. Érthetetlen...

    Sajnos az elmúlt 20 év nagyon nem úgy alakult ebben az országban, ahogy sokan várták, vagy ahogy a politikusok ígérték, így nagyon-nagyon sokan csalódtak, kiábrándultak. Tévében azt látják, hogy máshol milyen jól működik a rendszer (na jó, azért ott sincs kolbászból a kerítés), míg nálunk a legegyszerűbb dolgot sem lehet tisztességesen elintézni. Az emberek csak szimplán élni akarnak, magasról lesz...ják, hogy ki a vezető, csak relatíve problémamentes életet akarnak.
    Az ókori Rómában ezt remekül megoldották a Panem et circenses-szel. Ha nem volt kenyér, legalább volt cirkusz, de nálunk se kenyér, se cirkusz, mert mindkettő egyre inkább megfizethetetlen az átlagember számára. Mi marad neki? Semmi, vagy nagy sz..r a pofájába. Csoda-e hát, hogy mindenki mindennel elégedetlen, és megpróbálja a sérelmeit, frusztrációit levezetni valahogy.

    Ez az egyik része a dolognak. A másik, hogy a fiatalok, akik a legnagyobb arányban használják a netet, nagyrészt neveletlen kis pisis barmok, akik kifejezetten azért trollkodnak másokkal, mert az szerintük vicces. Nagyon könnyű név nélkül fikázni, hiszen semmilyen következménye nincs a dolognak, a net bármit elvisel, nem kell szembenézni semmilyen tettel. A fiataloknak nincsen értékrendjük, sem erkölcsi érzékük, és ez független az etnikai, vallási, vagy szexuális hovatartozáshoz. A vére mindenkinek egyformán vörös. Tévén és mozifilmeken nevelkednek, és azt hiszik, hogy az a valóság. Azt látják, hogy a vezetők lopnak-csalnak-hazudnak, így ezt a viselkedésformát gondolják természetesnek.

    Ami ma Magyarországon van, az egyértelműen az elmúlt 10-20 év következménye. Megoldás jelenleg nincs sajnos, mert nincs pénz, sem jövő, sem kilátás, sem semmi. Csak egy nagy, ködös bizonytalanság van.

    Elmenni el lehet, de feszültségek máshol is vannak, és ilyenkor mindig elkezdődik a bűnbakkeresés. Egykor ezek a zsidók voltak, most a bevándorlók. Nyelvtudás és biztos egzisztencia nélkül ma már nem lehet nekivágni a világnak, ne legyenek illúzióink... én is mennék, de hát hova, miből? Úgy 10-15 éve még lett volna értelme, meg lett volna hova elhúzni a francba ebből a sz..r országból, de ma...
    Ha van pénzed, akkor lehet, de így, hogy egy kis gyalog vagy, pénz nélkül....

    VálaszTörlés
  10. Mondom az emberek mentalitása nagyon sokat változtat a dolgon. Egyébként kapaszkodjatok meg az átlagos közép-európai szinthez képest Magyarországon sincs például nagyobb korrupció. A világ országaihoz képest meg egyáltalán nem, büntetőjog tanárom mesélte, hogy amikor igazságügyi miniszter volt elmentek valami közel-keleti konferenciára... és valamelyik arab igazságügyminiszter beszélgetés közben csak úgy simán megkérdezte, hogy nálunk Magyarországon a költségek hány %-ra tartanak igényt úgynevezett "alkotmányos költség" címen (vagyis amit lenyúlnak). No erre tanárom nem tudott mondani semmit, mert a mi kultúránkban az, hogy korrupció olyan mértékű ellenérzést vált ki, hogy még beszélni róla is csúnya dolog, nemhogy beírni a hivatalos költségvetésbe, mint az arabok :) Ellenben Svédországban meg jóval érzékenyebbek erre, mint mi. Csak ismét általánosít a legtöbb ember, hogy ha 1 politikus, vagy vállalatigazgató, vagy akárki korrupt és be is bizonyosodik, akkor egész biztosan mindegyik ugyanolyan csaló.
    De ugyanezt mondhatnám a roma kérdésben is. Lehet, hogy sok roma neveletlen és bűnöző, viszont sok van, aki meg nem.
    Tény, hogy Magyarország el van maradva, de azért nem a pokol tornáca élhetőségi szempontból, sőt... a világ nagy része sokkal rosszabb körülmények közt él, mint mi (nézzétek meg Afrikát, Dél-Amerikát, az ázsiai térséget, vagy akár csak itt a szomszédban Ukrajnát, vagy a tőlünk délre eső országokat)
    Én nem szeretnék innen elmenni. Sőt igazából ez a tömeges kivándorlás a másik nagy probléma. Van egy gond, amire nem az a megoldás, hogy fogjuk magunkat és elfutunk előle. Ráadásul pont azok mennek el, akik normálisak és akik igenis tudnának változtatni az egészen, ha sokan vannak. De valóban ha minden normális ember elhúzza a csíkot, a maradék csak lejjebb és lejjebb húzza azt a keveset, aki marad. Én inkább annak a pártján vagyok, hogy próbáljuk meg megjavítani a mienk és ne költözzünk külföldre csak mert ott egyszerűbb az élet.

    Gizmo: amit kérdeztél egy elég bonyolult kérdés. Ha megölöd a támadódat elvileg fennállhat jogos védelmi helyzet és az büntethetőséget megszüntető ok. Viszont egy csomó körülményt vizsgálnak hozzá. Például ha egyedül vagy fegyvertelenül egy szobában és bejön az ajtón egy 2 méter magas pacák géppuskával, azzal a felkiáltással hogy "most megöllek", mire te előkapod a pisztolyod és lelövöd az jogos védelem. Viszont ha más módon is kitérhetnél a támadás elől mert pl pont egy másik ajtó előtt állsz, vagy nyitva van a földszinti ablak amin át elmenekülhetsz, akkor már jóval neccesebb a megítélésre. Ellenben ha bejön egy 140 centis törpe részegen dülöngélve fegyvertelenül és azt mondja hogy "most megöllek" őt nem ölheted meg, mert nyilván te van erőfölényben egyébként is. Viszont ha nem ítélik meg a jogos védelmet akkor azt is el kell kezdeni vizsgálni hogy mennyire volt hirtelen felindulásból elkövetett az emberölés, mert az egy privilegizált eset jóval enyhébb büntetéssel és azért ha betörnek hozzád, akkor eléggé hajlamos vagy nem józan megfontolással cselekedni/gondolkodni, hanem ösztönösen.

    VálaszTörlés
  11. Három rövid megjegyzésem lenne.

    1. Hungaropesszimizmus. El lehet gondolkodni ennek a szónak az etimológiáján :)

    2. A világon két pesszimista himnusz van: a magyar és az argentin. Az argentint is egy magyar írta.

    3. Simán lehet, hogy youtube-on ugyanez megy egy lengyel videó lengyel kommentjeiben is, csak mivel nem beszélünk lengyelül, ezért nem tűnik fel :P

    VálaszTörlés
  12. A jogos védelem fontos eleme az "azonos mérték", tehát a támadással azonos mértékű önvédelem. Ha késsel támad rád, vagy valakidre egy átlagos méretű valaki, nem puffanthatod le pisztollyal, de a saját késedet ha beleállítod, az jogos védelem. Ha ketten, többen jönnek késsel és elsütöd a pisztolyt, az jogos védelem, mert erőfölénnyel állsz szemben. (Még kiegészítésképpen Kes-hez.)

    Egyébként meg tökmindegy, mert Mo-on kettős mérce van.

    A magyarok nincsenek hozzászokva a demokráciához, meg kellett volna a rendszerváltáskor tanulni, plusz a szocialista vezetés tagjait eltávolítani a fontos pozíciókból és új lappal indítani. (Az lett volna a rendszerváltás, nem az, hogy más nevet adnak a gyereknek.) Csakhogy ez nem történt meg, a régiek a régi rendszer elvei szerint vezették az országot az elmúlt huszonnehány évben.
    Én még azt is el tudtam volna képzelni, hogy ha, amikor '89-ben megtörtént a rendszerváltás, és tényleg kicserélődött volna az állami és felső gazdasági vezetés, akkor demokráciában jártas, külföldi szakembereket kértek volna fel arra, hogy megtanítsák a magyar politikusoknak és a kisembereknek is, hogy mi ez tulajdonképpen, és az ő segítségükkel ültették volna át a magyar viszonyokra a demokráciát. Akkor nagyobb eséllyel működne. De nem, a magyar gőgös, mindent jobban tud, még azt is, amiről gőze sincs, együttműködésre nem hajlandó és nem is képes. Lám, meg is van az eredménye.

    Egyébként meg az jutott eszembe a magyarok vitaképtelenségéről, hogy az megy kicsiben, mint nagyban. Mert ha valaki nem ért egyet mondjuk egy internetes fórumon valakivel, akkor személyes sértésnek veszi a másik véleményét, annak, hogy hülyét akar a másik csinálni belőle, pedig frászt, csak máshogy lát egy dolgot.
    Valahogy azt tapasztalom - most már egyre ritkábban, mert távol tartom magam a magyar fórumoktól -, hogy az emberekben valami olyasmi munkál, hogy ha nem tökéletes, nem ő látja jól, nem bólogat mindenki arra, amit mond, akkor vesztes, az meg ki szeret lenni? Így aztán elkezdődik a személyeskedés, a támadás. (Most nem a politizálásról beszéltem, az egy másik kérdés, csak a szimpla beszélgetésről, uram bocsá' kultúrált vitáról, amire szintén képtelen a magyar emberek nagy része.)

    Tapasztalatom szerint valahogy az van az emberekben, hogy ha nem neki van igaza, akkor nyomorék. Pedig nem, mert más véleménye mindenkinek lehet, ha pedig valaki rájön, hogy téved, hát téved, ilyesmi előfordul, nem szégyen bevallani. Hibázunk, tévedünk, rossz döntéseket hozunk nemegyszer, és előfordul az ellenkezője is. Ettől (is) ember az ember és élet az élet. Nem kötelező tökéletesnek lenni, senki sem várja el.
    Ha meg egyszerűen csak más-más szemszögből nézik ugyanazt, akkor meg természetes, hogy máshogy látják. Gondolom, ismeritek a vakok és az elefánt esetét - na valahogy úgy.

    VálaszTörlés
  13. 1. Mi az az etimológia? :D (mindjárt kiguglizom)

    2. Nekem pl az izraeli sem tűnt túl vidámnak, de a magyar kétségkívül pesszimista.

    3. Persze, beszólogatás mindenhol van, a lengyel krix kraxot meg nem tudom elolvasni, de én leginkább angolra gondolok. Ha megnéznék mondjuk 10 angol nyelvű és 10 magyar nyelvű videót, a magyaroknál jóval nagyobb lenne az ilyen mocskolódások mértéke. Természetesen az angol nyelvűnél is feltűnne pár, nem is állítom, hogy nem.

    Kes! Ha én egy 140 centis részeg törpétől is megijedek és belé vágom a nagy kést? Nem tudom, hogy mennyire tudja egy ember józan ésszel felmérni egy ilyen helyzetben, hogy joga van e fegyvert használni a támadónak vélt személy ellen, vagy nincs.

    Belegondolva, alszom békésen, egyszer csak bemászik egy fazon az ablakon. Persze, hogy a frász jön rám és azt nézem, mivel üthetem agyon, nem pedig azt, hogy hány centi, milyen fegyver van nála, és erőfölényben van-e. :D

    Tehát ha én észreveszem, hogy mászik be valaki az ablakomon és én odapattanok, a sodrófával jól fejbe vágom és ráhívom a rendőröket, viszont a betörőmnek egy kis fejfájáson kívül semmi baja, akkor engem nem bánthatnak elvileg, hogy hogy mertem fejbe vágni a sodrófával, mert -legalábbis én úgy gondolom- nem csak magamat van jogom megvédeni, de az értékeimet is, a családomat is. És ha én nem ölöm meg, csak kiütöm pár órára, akkor még mondható jogosnak a támadásom. Nem? :D

    Andi, én nem ismerem a vak és az elefánt esetét :D Elmondod? :D

    na, kaptok tőlem egy ilyet.
    http://www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA
    Ez az izraeli himnusz, ha megnézitek, a kommentek le vannak tiltva, azt hiszem, nem véletlenül. Ez egy jó példa arra, hogy nem csak a magyarok zsidóznak "hobbiból" és mindennemű háttérismeret nélkül, hanem mások is, de én még mindig állítom, hogy azért jóval kevesebben.

    VálaszTörlés
  14. Sajnos, Kes, akik olyan pozícióban vannak, hogy meglenne a hatalmuk és lehetőségük arra, hogy érdemi változásokat eszközöljenek, magasról szarnak bele az emberekbe, számukra a lakosság csak arctalan számok, adatok és statisztikák tömege.
    Mind a saját zsebét tömi, akkor is, ha igazából nincs rá szüksége, mert már megvan a 3 plazmatévé és a 2 A8-as a kacsalábon forgó palota garázsában. De neki akkor is kell még, és még annál is több, mert az neki JÁR, az egyszerű ember pedig dögöljön meg.

    Az átlagembernek csak kötelezettségei vannak, a legapróbb kihágásért is meghurcolják szinte, ellenben joga van kussolni, és ha ki meri nyitni a száját, akkor még ő a szemét rohadék.
    Ezzel szemben aki pozícióban van, annak van joga mindenhez, de kötelezettsége egy gramm sem.

    Nagyon nem jó ez így, de mivel egyáltalán semmi jele annak, hogy bármi is megváltozna, ha az ország és a társadalom nem tud, vagy nem akar változtatni, akkor majd megteszem én, és inkább lelépek innen, fulladjon csak bele mindenki a mocsokba, amit teremtett magának.

    A nagy szavak, hazaszeretet, magyarkodás és a többi PR-duma csak cirkusz, de azt senki nem gondolja komolyan, vagy ha igen, masszívan elmebajos, és leragadt a reformkor eszméi között. A nagy magyar nemzet egyesítése még nem oldja meg a gazdasági problémákat.

    A magyarok megérdemlik egymást. Ha megtehetném, lenne miből, úgy elhúznék ebből az országból, hogy vissza se néznék, és ahol letelepednék, magyart nem akarok látni, mert undorító egy népség. Szomorú, hogy ezt kell mondanom, de sajnos, így gondolom.

    VálaszTörlés
  15. Na ez megint olyan amivel nem értek egyet... Igenis ha az összes művelt ember, aki mondjuk közgazdász és jogász elhúz az országból nem fog változni semmi. Pedig ahelyett hogy amerikai vagy angol nagyvállalatoknak dolgoznának igenis ülhetnének ők a parlamentben akár. De nem csak az országgyűlésben, van kismillió bizottság és minisztérium és államigazgatási szerv, ha azok az emberek akik normálisan gondolkodnak ahelyett hogy külföldre húznának ilyen helyekre mennének rögtön más lenne. Meg eleve az átlagemberek szintjén is a politika pont az terület ami nagyon érzékeny a társadalmi hangulatra, véleményre. De egy fecske nem csinál nyarat. Kell teremteni egy választható alternatívát és akkor az emberek a következő választásokon nem arra fognak szavazni akik le se szarják, hanem azokra, akik komolyan gondolják. De ezt az alternatívát meg kell teremteni és azok pont meg tudnák csinálni, akik inkább úgy döntenek hogy elmennek szépen éldegélni külföldre. Akik meg itt maradnak szépen röhögnek a markukba, hogy innentől kezdve akkor akármit megtehetnek, mert úgyse fog senki az asztalra csapni hogy márpedig mi itt változtatunk. Homokba dugjuk a fejünk, mindig sokkal egyszerűbb, valóban, mert így nem kell csinálni semmit, pampogni viszont lehet, hogy így rossz úgy rossz. Ezt megint nagyon tudja a magyar, kritizálni mindent, aztán ha egy gyufaszálat keresztbe kéne tenni arra már lusta.

    Akkor ezek szerint én egy masszívan elmebajos idióta vagyok, mert szeretem Magyarországot és szívesebben tennék azért, hogy változzanak a dolgok és élhetőbb legyen a szülőföldem, mint hogy elhúzzak Európa másik végébe.

    VálaszTörlés
  16. Gizmo, íme az öt vak és az elefánt igaz története:

    Születetten vak embereknek próbálták elmagyarázni, milyen is az elefánt. Odavezették őket egy elefánthoz. Egyiküket az ormányához, másikat a lábához, harmadikat a hasához, negyediket a farkához. A vakok tapogatták az elefántot, majd, amikor megkérdezték tőlük, milyen az elefánt, eltérő válaszokat adtak. Az első azt mondta, hogy az elefánt hosszú, hengeres állat, a másikuk azt, hogy olyan, mint egy oszlop, a harmadik hatalmas hordóhoz hasonlította, a negyedik pedig erős kötélhez.
    Mindannyian ugyanazt az állatot érintették meg, csak más-más részletet "láttak" belőle.

    Kes: Itt egyikünk sem a hazaszeretetről beszél. Magyarország, mint ország, mint táj, szép és szerethető, Európa egyik leggyönyörűbb országa. Túristaként néhány héten át még élhető is. Túristanként. És néhány héten át.

    Tömegmanipuláció ellen nem lehet semmit tenni, hiába vannak gondolkodó emberek is az országban. A többség nem az, hanem mások feje után megy, azoké után, akik azt kiabálják, amit ők hallani akarnak. Nem lehet őket meggyőzni arról, hogy az egész csak maszlag és inkább használják a saját fejüket, mint másoké után menjenek. Részint nincs önálló véleményük, részint lusták, kényelmesebb, ha más irányítja őket. Amíg ilyen igények vannak, addig Mo. marad olyan, amilyen.

    Ezt értelmes lény csak egy ideig bírja, aztán vagy lelép onnan, vagy, ha erre nincs lehetősége, szenved, mint a kutya. Egyszerűen rájönnek a gondolkodó emberek, hogy hiába beszélnek, falra hányt borsó az egész, a tömegnek saját pszichológiája van, ami szerint működik. Aki nem áll be a nyájba, nem béget a többivel együtt, kiközösítik. És nem csak a szomszédai, hanem a főnökei is, magyarul: ellehetetlenítik pusztán azért, mert meri használni a saját fejét és nem csatlakozik a nyájhoz. Ezért nem lehet változtatni semmin. Ezért olyan diszkriminatívok az átlagemberek is általában. Ha nem "szabályos" valaki - tehát nem béget a nyájjal együtt, nem úgy viselkedik, nem olyanok a szokásai, mint a többségnek, hanem mer más lenni -, az elvágta magát egy életre.

    A magyaroknak viszont szerintem nem is kell változás. Szeretnek szenvedni, mert akkor panaszkodhatnak vég nélkül. Még mindig Trianont siratják, pedig már alig él néhány ember az országban, aki már a békeszerződés idejében élt. Múltba meredő, leragadt, haladásra képtelen nép a miénk, csak acsarkodni tud kifelé és befelé, meg siránkozni, de tenni semmit sem hajlandó magáért. Aki meg tenne, azt meg, ahogy ez előbb is írtam, ellehetetlenítik. Ennyi.

    VálaszTörlés
  17. Öööö... Gizmo... elírtam, nem öt, hanem négy vak... bocs... XD

    VálaszTörlés
  18. Öööö... vagyis öt vak az, csak kihagytam azt, aki a fülét tapogatta... basszus... Na, mindegy, azért így is érthető :-)))

    VálaszTörlés
  19. De ez csak 4 vak. :D Akkor az ötödik, a másik négy társa elmondásaiból valami eszméletlen nagy torszülöttet képzelhetett el. :D
    Ez viszont azért poénos, mert ahogy írtad, sokaknak kényelmesebb a másik feje után menni, mások véleményére alapozni a sajátjait. Tehát ha nekem 4 ember, ugyan arról a témáról 4 féle véleményt alkot, nekem pedig kényelmesebb az ő elmondásukra hagyatkozni, mintsem, hogy utána nézzek, olvassak a dolognak, akkor én, ebből a 4 véleményből, valami bődületes marhaságot tudok kihozni, aminek nem sokkal több a valóságalapja, mint a júliusi piros hóesésnek. :D :D :D

    VálaszTörlés
  20. LOL, persze, érthető, csak én meg addigra megkreáltam a kommentem és be is küldtem. XD

    VálaszTörlés
  21. Igen a tömeg manipulálható, de ez nem jelenti azt, hogy csak egy csoport manipulálhatja. Egy értelmes csoport is ugyanúgy manipulálhatna csak a jó irányba, mint azok, akik most. Többek közt ezen is változtatni lehetne. A tömegkommunikációt így is lehetne használni.
    Csak, mint mondtam az sajnos az értelmes emberek 99%-a is egy lusta barom és inkább elmegy, mert neki úgy kényelmesebb és ő külföldön is jól megél. Az egy-két elszórtan itt maradt ember meg nyilvánvaló, hogy ilyen létszám és erőfölénnyel szemben a legnagyobb jószándékkal sem tud sokat kezdeni.
    De valóban, amíg mindenki elmegy, meg a maradék meg siránkozik semmi nem fog előre jutni. A magyar ember pedig hajlamos siránkozni, pedig egy csomó út és lehetőség van az életben, csak rettentő rugalmatlanok, ezért inkább rinyálnak tovább, ahelyett, hogy egy másik útra kanyarodnának, mert az nem az, amit megszoktak és kiszakadni az eddigi hétköznapokból nekik túl megerőltető.
    Amíg mindenki így gondolkodik, ebbe titeket is beleértve valóban nem fog semmi változni, mert ti is csak itt szidjátok, hogy így rossz úgy rossz, de ugyanúgy karba teszitek a kezeteket, hogy "ja nekem is részt kéne benne venni, hogy változzon? hát az nem megy ezért, meg azért, meg amazért"
    Igen, így valóban nem működik.

    VálaszTörlés
  22. Nem hiszem, hogy személyeskedni kéne. De ha így gondolod, akkor felőlem azt írsz ide, amit akarsz. Másfelől viszont azt vedd számításba, hogy te magad írtad, egy fecske nem csinál nyarat. És valóban nem. Úgyhogy ha nekem, vagy itt bárki másnak baja van és úgy érzi, tennie kell ez ellen, nem fog tudni mit csinálni. Szavazhat olyan pártra ami normálisabbnak tűnik, kiállhat valamelyik térre szónokolni, tüntethet a Kossuth téren is, de "egy fecske nem csinál nyarat."
    Elhiheted, ha tudnék mit tenni, mert lenne egy nagyobb csoport aki mellettem áll és ugyan úgy érzi, hogy itt változás kell, én, a magam részéről nem lennék "lusta barom" kiállni a véleményem mellett és azt eljuttatni más emberekhez. Viszont bennem meg hiába van meg a szándék, ha mindenki más meg szarik a fejemre.
    Azzal, hogy itt beszélünk róla, talán már teszünk ellene valamit, mert lehet, hogy mások is olvassák, eljut hozzájuk valami belőle, és talán elgondolkodik azon, hogy jó-e nekünk, nekik az, ami az országban van.

    Ellenben nem hiszem, hogy a személyeskedésig el kéne jutnunk, mert azt nagyon nem szeretem. Szerintem érthető okokból.

    Viszont, úgy érzem, nagyon elkanyarodtunk a témától, eredetileg arról volt szó, miért nem képesek az emberek elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Ez ellen viszont az itt jelenlévők, legalábbis én úgy gondolom, igen is tesznek, mert nem álltak neki itt zsidózni, buzizni, cigányozni és szidni ezt, vagy azt a pártot.

    VálaszTörlés
  23. Kes, a magam részéről nem szidtam senkit, csupán elmondtam a véleményemet. Ha ez számodra bosszantó, borzasztóan sajnálom, nem tudok mit tenni. Számomra nem volt bosszantó a te véleményed, pedig teljesen más, mint az enyém. Örülök neki, hogy te még tudsz hinni valami égi csodában, ami megváltoztatja a magyar nép többségét, én már nem tudok. De drukkolok, hogy neked legyen igazad, sőt, ha jó példával járnál elöl a tettek terén - amit mindannyiunkból hiányolsz, hiszen ismeretlenül is pontosan ismered pl. az én életemet, és hogy mit csináltam, vagy mit nem - akkor őszintén felnéznék rád.

    És ha neked így esik jól, akkor a "lusta barom"-ból a lustát vállalom. Ha azt nevezed lustának, aki oda megy - miután a saját országában már minden lehetőséget hiába próbált -, ahol emberhez méltó életet élhet, ahol nemcsak a munkához van joga, hanem az élhető élethez is, ahol lehetnek tervei és van lehetősége azokat meg is valósítani, akkor lusta vagyok, igen.
    Gondolom, szerinted csak az a nem lusta, aki ugyanannyit dolgozik mint én, csak kevesebb pénzt kap, ezáltal kevesebb lehetőséget.
    Szerintem viszont a lustaság definíciója nem az, hogy ugyanazzal a munkával valaki valahol többet keres. Nézz utána, kérlek, a "lusta" szó pontos jelentésének.

    A "barom" jelzőt meg határozottan visszautasítom. Nevezd baromnak azokat, akik ezt neked megengedik. Én nem nem tartozom közéjük.
    (Látod? Éppen emiatt utálom a magyar fórumokat, előbb-utóbb mindig oktalan sértegetésbe kezd, akinek már elfogynak az észérvei.)

    Ami pedig a jó irányú manipulációt illeti: ha valaki egyazon időpontra meghirdetne a jónép számára egyrészt egy ingyenes egészségnapot sporttal, vegetáriánus kajával, mindennel, ami egészséges, illetve belépőjegyes egésznapos disco-t, és az lenne a feltétel, hogy csak az egyiken jelenhet meg minden érdeklődő, szerintem nem kétséges, hogy melyiken lennének többen.
    Igen, a belépőjegyes diso-ban. Na, ennyit a jó irányú tömegmanipulációról :-) Egyszerűen a tömegnek nem az kell, más az igénye. Illetve az igénytelensége.

    VálaszTörlés
  24. Gizmo, téged meg elfelejtettelek, bocsánat :-)

    A mese - ami nem is mese, mert ez a történet valóban megtörtént, meg akartak ismertetni vakokat mindenféle dologgal, amit nemlátóként nehéz elképzelni -, szóval a sztori lényege az, hogy ugyanazt a dolgot mindenki máshogyan érzékeli attól függően, hogy melyik végét fogja meg. Részigazságok léteznek, amik akár egymásnak ellentmondóak is lehetnek, viszont ezek a részigazságok, ha helyes sorrendbe állítva összerakjuk őket, kiadják az egészet.
    Ezért érthetetlen számomra a marakodás, egyszerűen csak más-más részét tapogatjuk az elefántnak. Én nem tudlak meggyőzni téged (csak példa!), hogy az elefánt gömbölyű, te pedig nem tudsz meggyőzni, hogy olyan, mint a kötél, és halálosan összeveszünk. Pedig mindkettő igaz egy picit :-) Ha marakodás helyett összeülnének az emberek és megpróbálnák a részeket egésszé összerakni, akkor talán megtudhatnák, hogy milyen is az elefánt valójában.

    VálaszTörlés
  25. Kes, nem a jól megfizetett közgazdászok, meg jogászok húznak el ebből az országból, hanem azok, akik nem tudnak a zavarosban halászgatni, mert nincsenek olyan pozícióban, vagy annyira a ranglétra legalján vannak, hogy nincs rá lehetőségük. Egyszerű orvosok például, akik külföldön a 3-4-5-szörösét keresik meg a hazai bérüknek, miközben ugyanazt a munkát végzik, és cserébe nem verik meg őket, viszont megbecsülik a fajtájukat.

    Akik a parlamentben, bizottságokban, minisztériumokban, ilyen-olyan pozíciókban ülnek, egy nagy rendszer részei, ahol nem az egyén érdeke érvényesül, hanem egy sokkal komplexebb valamié. A népképviseleti demokrácia egy illúzió csupán, ahol a választásoknak nevezett műsorszám a legfőbb attrakció. Gazdasági, üzleti, ipari, politikai érdekcsoportok fonódnak össze, amik a különféle nagyobb, globális méretű csoportoknak vannak alá-, vagy mellérendelve. Ha valaki van is annyira idealista és naiv, hogy tenni szeretne valamit, csírájában elfojtják, mert a politika az nem az emberekről szól. Amit a tévében látni, az csak a cirkusz, a felszín, de a lényeg, az érdemi döntések a háttérben történnek, amiket nem hoznak nyilvánosságra.

    Kes, Te például mit teszel azért, hogy jobban működjenek a dolgok a szülőhazádban? A hazaszereted vajon kifizeti a számlákat, vagy a könyvtáradat? Vesz benzint az autótokba? A hazaszeretet szép dolog, amíg az ember kényelmes, meleg lakásban él, és tele a hűtő kajával... De mit tesz ez az ország, és az emberek azért, hogy szeressék? A hazaszeretet az, hogy szép a Dunakanyar, meg az Alföld, de tényleg olyan fene jó itt, így élni? Szerintem nem igazán, mert semmi nem működik? Lehetne persze rosszabb is, az igaz, de sokkal jobb is, ha a vezetők megteremtenék. Elmenni innen nem a fej homokba dugása, mert a kisember nem képes tenni országos szinten a változásokért. Vagy ha igen, cáfolj meg...

    Ha másképp vélekedsz, nem "hülye barom" vagy (ilyet senki nem mondott, vagy gondolt), ellenben még nagyon fiatal, idealista és naiv. Majd elmúlik :)

    VálaszTörlés
  26. Szerintem nem igazán, mert semmi nem működik. (Itt a kérdőjel véletlen)

    VálaszTörlés
  27. Van egy haverom, aki szintén videós, ő is sokat vágott, meg nálam milliószor jobban ért a videótechnikához, sokkal több embert ismer a szakmában, mint én. Ehhez képest X év után még mindig alig 130e-et keresett, ami egyszerűen nem elég az önálló egzisztencia megteremtéséhez.
    Pár éve kitántorgott Londonba, ahol autófényezőként, taxisként és sofőrként dolgozott. Most Hollandiában van, valami gépgyárban dolgozik futószalag mellett. Legalja munkákat végez, ótvar helyen lakik, stb, mégis legalább a 2-3-szorosát keresi meg annak, amit itt kapna sokkal magasabb színvonalú munkákkal. És persze mindent fontban és euróban, ami még többet jelent a forint árfolyama miatt...

    És megemlíthetném az agyelszívásnak nevezett jelenséget is, ami főleg a kutatókat, tudósokat jelenti, akik elmennek külföldre dolgozni, mert ott van pénz, igény és infrastruktúra a munkájukra.
    Itt nincs pénz, ellenben minden vezető azt mondja már 20 éve, hogy fogjunk össze, meg vállaljunk felelősséget, stb. De könyörgöm, mit akarnak MÉG????? Már a 3657-ik bőrt húzzák le a lakosságról, a nagy többség meg nem tud mit tenni, mert egyszerűen nincs más választása, ha élni akar. Inkább nem eszik, hanem befizeti a gázszámlát, hogy ne rakják ki az utcára.
    Egy ilyennek kezdj magyarázni a hazaszeretetről...

    VálaszTörlés
  28. Nos igazából én csak azt tartom nagyon nem fair-nek ebben, hogy az állam csak 1 emberre milliókat költ állami képzésen. Meg úgy életében egész oktatása során. Aztán ezek az emberek miután szépen megszerezték a diplomájukat elhúznak úgy a francba, hogy egy percet sem dolgoztak itthon, így egy percre sem térül meg az a rengeteg pénz, amit az állam beleölt. És akkor ha összeszámoljuk az összegeket, akkor komoly milliárdok mennek kvázi a kukába. Én például az összes ilyen emberrel kamatostul fizettetném be a tandíjat.
    Igen 20 éve mondják, hogy fogjunk össze és vállaljunk felelősséget és ezt 20 éve nem sikerült megtenni... ebből a szempontból a monarchia régen egy sokkal jobban működő rendszer volt, akármennyire is szidjuk az osztrákokat.
    Hogy én mit teszek azért hogy jobban működjön az ország? Na nézzük kezdjünk mondjuk a pártfogással az aszódi javítóintézetben, illetve kerepesi úti börtönben, konferenciákra is járok többet közt jövőhéten lesz egy alkotmányozási kerekasztal és vitafórum, plusz természetesen tanulok, hogy egyszer olyan állásom lehessen, amiből többet tudok tenni. Valóban nem sok, viszont több, mint, amire a legtöbb ember hajlandó.

    VálaszTörlés
  29. Az egy dolog, hogy az állam mennyit költ egy-egy ember képzésére, de mennyit áldoz arra, hogy az illető itthon maradjon, pontosabban ne akarjon elmenni innen a botrányosan alacsony fizetések miatt? Mennyit áldoz arra, hogy munkahelyek jöjjenek létre, ahol nem megalázó körülmények között és fizetésért kell az embernek a belét is kidolgoznia?

    Meg azért tegyük hozzá, hogy te most még mindig csak az ún. elit szakokról beszélsz; mérnök, jogász, közgazdász, orvos, stb.
    Mégis mire föl maradjanak itt? Mit tesz az állam azért, hogy ne menjenek külföldre? Kb. semmit, hanem cinikusan röhög a markába, meg azt mondja, hogy ha nem tetszik a rendszer, akkor el lehet menni...
    A gazdaság a nagy szavak ellenére is a béka segge alatt van, és a beharangozott nagy közmunka-programtól sem fog csökkenni az államadósság, vagy nőni a GDP... Nincsenek munkahelyek, kicsi a piac, nincs szükség egy csomó dologra, amiket pl. az egyetemek futószalagon gyártanak, mert a kikerülők szakmája nem kurrens.
    Ezekkel szeretnéd te visszafizettetni az állami támogatást? Kezdő orvosokkal, akiknek 100e Ft a fizetésük?

    A pártfogástól, kerekasztal-vitáktól, meg konferenciáktól nem fog jobban működni az ország, az ugyanolyan pofázás csak, mint ami a parlamentben is folyik. Nem dumálni kell, hanem cselekedni. És nem csak a kisembernek, hanem legfőképp azoknak, akiknek valóban hatalmukban és módjukban áll döntéseket hozni. Majd ha ők, a vezetők példát mutatnak, valóban akarnak alkotni valamit, ami nem csak nekik, hanem az embereknek is jó, akkor egyet fogok érteni veled, mert nem fogadom el, hogy mindig csak a kisembernek kell áldozatot hozni.

    VálaszTörlés
  30. Én úgy gondolom, hogy ha csak egy embernek is sikerült segítenem, és nem lesz újra bűnöző, az már hasznos volt...
    Egyébként meg ha vezető lennék, valóban hülye lennék mozdítani a kisujjam is... a plebsnek úgyis jó, mert akármit csinálok maximum elmondják, hogy ez rossz volt, majd megjegyzik, hogy valakinek csinálni kéne ezzel valamit, majd marad minden a régiben, folytatják a siránkozást, hogy mennyire rossz. Bezzeg Egyiptomban miután a kisember kiment az utcára a nagy vezető fülét-farkát behúzva menekült és érdekes rögtön felfüggesztették az alkotmányt és kitűzték a rendkívüli választásokat is... Érdekes...

    VálaszTörlés
  31. Ez tényleg nemes dolog. Ha már egy emberen segítettél, már nem volt hiába az egész erőfeszítés. Ezt elismerem. Remélem, valóban sikerül valakit, minél több valakit jó útra térítened.

    Na, látod, a vezetőkkel ez a gond, hogy amint biztonságban vannak, onnantól kezdve tesznek az emberekre. Amíg ez fennáll, semmi nem fog változni.
    Szerintem az egyiptomi és a többi arab balhé nem ennyire egyszerű. A háttérben biztosan ment ezerrel a susmus és az egyezkedések.... amit a tévében láttunk, az csak a látványpékség volt. Meg higgye csak el a népség, hogy sikerült nekik a dolog, csak aztán rá fognak hamar jönni, hogy Mubarak lelépése ellenére sem fog a gazdaság nőni, meg munkahelyek létesülni...

    VálaszTörlés
  32. Kes, ha ez megnyugtat, egyik diplomámat sem kaptam meg ingyen, az egyik több év alatt több millió Ft. tandíjba, a másik szintén több év alatt sok hangszerbe, vagy gyakorlóhely-bérleti díjba került. Plusz tartozékok, kellékek a saját hangszerekhez állandóan, mert vannak, amik bizony kopnak és nem is olcsók...

    Szerintem lassan elfelejthetjük Mo. esetében is az "ingyen oktatás" szöveget. Az ingyen oktatás már akkor sem volt ingyenes, amikor így hívták, azóta meg pláne nem az. Ergo: több milliót kifizettem azért, hogy tanult és sokoldalú szakemberré válhassak több területen is, akit az ország utána le sem szart magyarán megmondva a két diploma dacára. Mi köt akkor engem oda? Miért kellene hálásnak lennem? Itt megbecsülnek, szeretnek, elismernek, megfizetnek. Én már itt vagyok otthon, mert mindenki ott van otthon, ahol otthon érzi magát. És az nem feltétlenül azonos a szülőhellyel.

    A bocsánatkérésedet pedig a barmozás miatt még mindig várom... Gondolom, ha ennyire tudod, kinek milyen helyzetben hogyan kell viselkednie, akkor azt is ugyanolyan jól tudod, neked hogyan kell viselkedned, ha megsértesz valakit :-)

    VálaszTörlés
  33. "Mindenki ott van otthon, ahol otthon érzi magát. És az nem feltétlenül azonos a szülőhellyel." Tetszik ez a gondolat :)
    Kicsit leegyszerűsítve és kicsavarva: az otthon ott van, ahol a tévé :D:D:D:D:D:D

    Amúgy szerintem Kes nem barmozott le téged személy szerint, csupán általánosságban beszélt. Nem volt igaza ugyan, de mégsem személyeskedett. Én sem vettem magamra a dolgot, így neked sem kéne olyasmiért bocsánatkérést várnod, ami meg sem történt.

    Nem mellesleg az emberek 99%-a nem feltétlenül lusta, viszont nincs olyan helyzetben, hogy bizonyos szituációkban cselekedni tudjon, vagy nem csak rajta múlik a dolog végkimenetele. Pl. én is hiába jelentkezem 225 helyre, hogy dolgozni szeretnék, ha vissza sem hívnak, vagy nem kell nekik ember. Így ha megfeszülök, sem tudok elhelyezkedni, de nem hiszem, hogy ez a lustaságomnak köszönhető...

    A haverom szerint a siker titka 20% tehetség, 80% elszántság. Ebben lehet valami, de azért mégsem ennyire egyszerű szerintem. A magyar olyan fajta, hogy akkor is kiszúr a másikkal, ha semmilyen érdeke nem fűződik hozzá, nem lesz neki több attól, pusztán csak a kiszúrás öröméért teszi. Vagyis én hiába vagyok elszánt, ha a környezetem nem megfelelő.
    Meg hát a haverom is hiába marha elszánt, ha olyan aljadék munkát végez, amit csak a "mocskos bevándorlók" vállalnak, mert a hollandok nem... A realitás határain belül gondolkodni, csodák pedig nincsenek sajnos.
    Lefogadom, hogy a "lusta" emberek is örömmel dolgoznának, ha adottak lennének a feltételek.

    VálaszTörlés
  34. Hehe... Tévét már évek óta nem nézek, mégis otthon tudom magam érezni. Kívülről sem nézegetem a dobozt, mert nincs tévém és nem is lesz. Két csatornát szoktam csak időnként nézni, az egyik a NASA TV, a másik a Ustream, mindkettő a neten van, és mindkettőt akkor nézem, ha valami olyan űresemény van, ami érdekel. Vagy most, a japán földrengést, azt is mutatták Ustream-en. Gyorsan be is csatlakoztam George Takei spontán twitteres "mozgalmához" és lelkesen propagáljuk a segítési lehetőségeket, még az űrhajós barátom is besegített - közel százezer követője van -, úgyhogy jó sok emberhez eljutott az infó :-) (Na, mindegy, nem is ez a lényeg, csak pár napja ebben élek és állandóan erre a témára fordítom a szót, bocsánat... :-)

    Persze, hogy nem vetted magadra a "barom" szót, hiszen nem neked szólt :-D Azoknak szólt, akik ki merészelték tenni a lábukat Magyarországról. Én ki merészeltem, ergo nekem (is) címezte.
    Mellesleg, ha valaki nyilvánosan, általánosságban sérteget egy embercsoportot, akkor ugyanúgy nyilvánosan és általánosságban elnézést is kérhet, legalábbis így illene... Gondolom, nem én vagyok az egyetlen idegenlégiós, aki olvassa ezt a blogot, és aki felkapta erre a fejét, legfeljebb a többiek nem kommentelnek ide.

    A "lusta" szó jelentését érdemes megnézni az Értelmező szótárban, mert Kes rosszul használta. A lusta az, aki tehetne valamit, de nem tesz. Ő meg azokra mondta, akik azért nem tesznek, mert nem tudnak. Úgy van, ahogy mondod, a kettő óriási mértékben különbözik. De lesz@rom, tartson lustának, én meg akkor kiváncsi vagyok az ő eredményeire.

    Amit meg a magyarokról mondtál, azt tökéletesen igaz. Itt, Londonban a magyarok arról híresek - illetve hírhedtek -, hogy az egyetlen olyan nép, amelyik külföldön is, ahol tud, keresztbe tesz másoknak és egymásnak is, ahelyett, hogy összefognának és segítenék egymást. Nekem, amióta itt kint vagyok, nehézséget még csak magyar okozott, kerülöm is őket nagy ívben. Egyetlen magyar barátom van itt kint, aki nagyon normális, néhány magyar ismerősöm, akikkel felszínes a kapcsolatom, ők relatíve normálisak, aztán kész, ha magyar szót hallok, menekülök, ha meg egy magyar túrista angolul kér tőlem útbaigazítást, mert nincs rám írva, hogy földik vagyunk, akkor angolul válaszolok, ennyi.

    VálaszTörlés
  35. Bevallom, gyorsan futottam át Kes bejegyzését, így elkerülte a figyelmem az ominózus barmozás, de Gizmo felhívta a figyelmem rá.

    Tehát mi (is) lusta barmok vagyunk, amiért csak dumálunk cselekvés helyett?
    Szerinted mit tudnánk mi cselekedni országos szinten? Mit tudnánk mi cselekedni azért, hogy megváltozzon az emberek gondolkodásmódja? Ez nem rajtunk múlik, hanem a vezetőinken. Az ő feladatuk (lenne) olyan életfeltételek megteremtése, hogy az embereknek ne kelljen attól félniük, hogy bármikor kirakhatják őket az utcára. Totális létbizonytalanság van, nem lehet előre tervezni, akár egy évre sem, mert annyira bizonytalan a jövő. Ma már nincs olyan, hogy egy munkahelye van valakinek, és onnan megy nyugdíjba, sőt, maga a nyugdíj sem biztos...
    Ha van munkád, kihasználnak, kevesebbet fizetnek, mint ami járna, ha meg a jogaiddal jössz, kiraknak valamilyen mondvacsinált ürüggyel.
    A fiatalok és a lakosság fokozatosan elbutul, mert az oktatás színvonala is hanyatlik.
    Ipar nincs, a multik tonnaszám viszik ki a pénzt az országból, stb... Abból nincs GDP-növekedés, ha levágjuk egymás haját.
    De nem ez a baj, hanem amit korábban írtam: a magyarok iszonyú buták, parasztok és bunkók. Mert jó ez így nekik. Mert nem akarnak megváltozni. Mert mindenhol ezt a példát látják maguk körül.

    Ha az egész ország élhetőbb légkörű lenne, akkor az a lakosságon is meglátszódna.

    VálaszTörlés
  36. Tartom magam a véleményemhez. Persze azzal egyetértek, hogy 1 db ember valóban nem tud semmit se csinálni. Igenám de mi van ha 5-6 millió ember mondja azt hogy "azért nem mert senki" mi lenne ha ez az 5-6 millió ember azt mondaná, hogy igenis én teszek valamit? Nem sokra gondolok, alapvető mentalitásbeli változás kéne. Mert a magyar egy iszonyatosan búvalbaszott nép. Vannak problémáink, de a legtöbb ember tisztelet a kivételnek csak sír azon, hogy neki mennyire szar, meg ebben az országban nem lehet élni és örökké a gyászhangulat. Az életben igenis keresni kell a lehetőségeket és ha nem megy, akkor megpróbálni valami mást, nem folyamatosan azon keseregni, hogy mi nem megy. Igen sok minden nem megy én például sose leszek akrobata, se űrhajós, sem újra 5 éves, mégse fulladok bele a mérhetetlen önsajnálatba. Minden nemzetnek vannak gondjai, Görögországban nemrég omlott össze a gazdaság, de valószínűleg egy francia vagy angol embernek a maga problémái is vannak olyan jelentősek az ő számára, mint ami itt nekünk.
    Külföldön viszont senki nem süllyed mélységes depresszióba és siránkozik össze-vissza. Az "á úgyse sikerül" hozzáállással valóban soha nem is fog sikerülni semmi.
    Opcsi: nos miután folyamatosan siránkoztál azon, hogy nem találsz magadnak állást, gondoltam teszek egy próbát és kerestem én. (ez még régebben volt). Annak ellenére, hogy nem vagyok operatőr és semmi ilyen irányú végzettségem nincsen, nem egy fotós illetve operatőr állásajánlatot kaptam. Azóta ismerősöm lett a Duna tv egyik műsorszerkesztője is, aki egyik barátnőm pasija is lett azóta. Igazából meg csak annyit tettem érte, hogy elmentem pár szórakozóhelyre, ahol tudtam kivel kell ismerkedni.
    Tandíj visszafizetéssel kapcsolatban meg természetesen az államilag finanszírozott hallgatókra értettem, hogy fizessék be ha már nem itthon kamatoztatják. Nekem legalábbis az állami képzésen soha semmit nem kellett az egyetemnek fizetnem, sőt még ők fizettek nekem ösztöndíjat. Természetesen arra, aki eleve maga fizet tandíjat ez nem vonatkozik, mert ő eleve kifizette az oktatását.
    Andi: neked meg nem kéne mindent így magadra venni. Mivel sose lusta barmoztalak le, ezért nem is fogok bocsánatot kérni tőled, mert nincs miért. Nem azt írtam, hogy mert "Andi egy lusta barom, mert elment" és nem is ezt állt szándékomban, mert nem ismerem se a helyzeted se a körülményeidet. A mondat továbbra is úgy szólt, hogy "az értelmes emberek 99%-a" Vagy ha úgy jobban tetszik a nagyobbik része, és ez korántsem fed le nyilvánvalóan mindenkit ... Az hogy magadra vetted egyedül azt jelenti, hogy saját magad soroltad ebbe a 99%-ba.

    VálaszTörlés
  37. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  38. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  39. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  40. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  41. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  42. Eme utolsó, két gyöngyszemet, engedelmetekkel a kukába helyeztem, ez már tényleg olyan dolog, ami csak és kizárólag rátok tartozik, nem rám és nem a nagyközönségre.

    Nem személyeskedésből, hanem mert ezt tényleg egymás között kell, hogy rendezzétek. Én meg nem akarom, hogy a fél net ezen csorgassa a nyálát. :)

    Tessék, inkább hallgassatok egy kis John Lennont.

    http://www.youtube.com/watch?v=2Q5hg0UQx9s

    :)

    VálaszTörlés
  43. Köszi, már akartalak kérni, hogy inkább töröljél, mert ez nem ide tartozik. Bocsi a flúdért :)

    VálaszTörlés
  44. Jogos, mint ahogy írtam a törölt kommentben is, ha valami gondod van velem leszel szíves privátban, mert Gizmo blogja tényleg nem erre való.

    VálaszTörlés
  45. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  46. Kes: Egy "bocsánatot kérek" sokkal rövidebb lett volna. És célravezetőbb. Plusz elkerülhetted volna, hogy elkövesd azt, ami ellen bőszen tiltakozol, hogy személy szerint engem sértesz meg. Mert ha eddig nem is, akkor most sikerült.
    Figyelmesebben kellene olvasnod mások szavait, és törekedni a helyes szövegértelmezésre, mert így csak hibát hibára halmozol.
    A másik: nem magyarázni kell a bizonyítványt, hanem vállalni a felelősséget a leírt szavakért. Ez a felnőttség egyik ismertetőjele. Ha nem tudsz/nem akarsz felelősséget vállalni, akkor sajnos nem tudlak felnőttnek tekinteni. Gyerekekkel meg az élet komoly dolgairól nem szoktam beszélgetni, úgyhogy
    gondolom, megérted - de ha nem, akkor is -, a veled való kommunikációt ezennel egyszer s mindenkorra beszüntetem, és javaslom, hogy ez legyen kölcsönös.

    VálaszTörlés
  47. Nos az érettség egy másik foka pedig, hogy nem írogatom tele Gizmo üzenőfalát, főleg, amikor párszor elég egyértelműen utalt arra, hogy ezt a vitát ne itt folytassuk. Ha szeretnél bármit mondani nekem kérlek PRIVÁTBAN, vagy az én blogomon, vagy a sajátodon. Esetleg írd meg az angol ismerőseidnek, hogy mennyire tahó parasztok vagyunk mi itt Magyarországon.
    Régebben Gizmo írta,hogy kíváncsi a véleményemre, ezért írom le, amik Gizmo posztjaira vonatkoznak, neked semmi közöd hozzájuk. Gondolom van scroll az egereden, majd tekersz egyet, ha az én nevem jön. Ha meg Gizmo nem szeretné, hogy többet kommenteljek, akkor majd megkér erre és mivel ő a blogtulajdonos tökéletesen tiszteletben fogom tartani ezirányú kérését.

    VálaszTörlés