2011. március 9., szerda

#242

Regeltem úgy egy héttel ezelőtt az indára. A gond csak az volt, hogy az aktiváló kód nem érkezett meg. Egy darabig vártam, aztán pár nap múltán sem jött meg, úgyhogy ma regeltem még egyszer.
Fel is töltöttem pár képet, de igazából csak azért csináltam, hogy tudjam kedvencelni Gyuree képeit és Andinak se a blogján írjam, hogy " az a képed indán, amelyik...." hanem egyből tudok ott kommentelni. :D
Úgyhogy túl sokat ne várjatok tőlem, elvégre Deviantartra sem azért regisztráltam 3 évvel ezelőtt, hogy rajzokat tegyek föl, hanem, hogy a +18-asnak minősített képeket is megjelenítse. (10 ilyen képből 1, ha megérdemelné azt a +18as minősítést) :D

Igaz, de használhatatlan információk rovatunk következik:

Voltunk ma Gyureeval sétálgatni, tegnap meg a Duna parton, készült is pár kép a Lupáról, amiket feltettem fészre. :D
Szörnyű, mit művelt az a dög. Belerohant a vízbe, harapta, fetrengett, aztán kicsit feljebb, a Duna és az M0-ás közti réten egerekre vadászott. Élvezte. :D Érdekesség, hogy juhász szerű, mégis vadászott, míg a kiskutya alapvetően vadászkutya, mégis inkább csak szimatolta azt, amit a Lupa kikapart. XD

Van tőlünk, úgy 40 perc sétára egy domb, ami elvileg a kamara erdő. Már jó ideje gondolkozom rajta, hogy el kéne mászni oda a Lupával, az jó kis séta lenne neki.
Majd ha jobb idő lesz. :D


Véleményalkotás az emberi viselkedésről:

Ez esetben viszont inkább kulturálatlanság. Buszon, utcán, iskola folyosón és még sok más helyen, gyakori jelenség, mikor fiatalokból álló kisebb csoport összeül, és a számomra hallgathatatlannak minősülő zenét a mobilon keresztül hallgatják.
Ma is jött szembe velünk egy csaj, aki a mobilján keresztül bömböltette a zenéjét.
Kérdés: Miért nem képesek venni maguknak egy kibaszott fülhallgatót? Miért kell kiidegelni a fél buszt (pl) azzal, hogy zavarják az utazókat a tucctucc, mulatós, vagy cigányzenével?
Ha telik nekik olyan telefonra, amilyennel sok fiatal jár (És sokuknak az a legnagyobb gondja, hogy androidos, vagy mittom én milyen hightech szart vegyenek-e) vagy a szüleiknek telik rá, akkor nem hiszem, hogy egy 1000-1500 forintos fülhallgatót ne tudnának megvenni.


Napi poénos eset:

Tegnap este átmentem az Erzsiékhez, mert főztek vacsit, de áthozni már nem akarták. Odafelé egy fiatal srác (max 15 éves), nagyon nyomult a gördeszkájával, próbált tetszelegni a társainak a mutatványaival. Végül addig addig cifrázta a dolgot, míg pofára nem esett.
A társainak sem kellett több, úgy körberöhögték a srácot, mielőtt felsegítették volna, hogy jószerivel ők is a földön fetrengtek.

Én nem akartam kinevetni.....

Ott nem.....



Jah, egyébként gondolkodom egy új dizájn váltáson. :D De előtte lementem ezt a sablont, hogy a kísérletezések során, ha nagyon elb@sznám a dolgokat, legyen mit visszaállítani. :D Úgyhogy majd várom a visszajelzéseket. :D

20 megjegyzés:

  1. Affene... pedig ide járok a szememet pihentetni, amikor sokat netezek és már szikrázik a fehér oldalaktól XD (Egyébként tényleg :-)))

    Helyes, helyes, gyere csak kommentelgetni az Indára, aztat szeressük! Meg kedvencelni is lehet, ha találsz olyat (mármint nálam, mert Gyurinál százat is találsz) XDDD

    A kamaszok egy külön világ. Itt nem nagyon bömböltetik a telefont, mert empéhármasokat használnak inkább, no meg mert a füldugó elterjedt darab, de azért időnként előfordul ilyen is. Akkor legszívesebben lenyeletném vele a telefonját, ne határozza már meg nekem senki, hogy mit szeressek és mikor...

    VálaszTörlés
  2. A sötét háttér maradna, csak a képet szeretném lecserélni. :D Itt, a fényesebb foltoknál, nekem sokszor tűnik úgy, hogy még mindig nagyon beleolvadnak a betűk. :D

    A kamaszokkal nekem csak az az egy bajom van, hogy ha valaki rájuk szól (leginkább az idős emberek), hogy ugyan, halkítsa már le, olyan pofátlanul válaszolnak vissza, hogy én szégyellem magam miatta. XD
    Oké, hogy kamaszok, oké, hogy lázadnak, (én speciel nem voltam ilyen típus), de azért mindennek van határa. :D

    VálaszTörlés
  3. Néhány napja hallottam egy esetet, hogy pár fiatal utazott a buszon. Az egyik srác rágózott, de állítólag valami egészen ocsmány módon: hangosan csámcsogott, lufit fújt, pukkantgatott, stb. Egy jól szituált úr, olyan 60 körüli, rászólt, hogy talán kicsit lehetne halkabban is, erre beszóltak neki, megfenyegették. Amikor a férfi leszállt a buszról, a rokonság körégyűlt, és agyba-főbe verték, mert - JOGOSAN! - be mert szólni, és rendre merte utasítani valamelyik naplopó kis gyökeret. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett azért, mert felhívta mások figyelmét az alapvető emberi együttélés egyik szabályára.

    Sajnos, ez egy olyan világ ma nálunk, hogy akkor is te vagy a hunyó, ha neked van igazad. Merj csak beszólni valakinek, jobb esetben csak elküldenek a ...csába, rosszabb esetben meg is agyalnak. Az etnikai kártyát most direkt nem húzom ki, pedig lehetne.

    Lényeg a lényeg, az ilyen kis gyökér primitív szarcsimbókokkal nem lehet, és nem is érdemes leállni vitázni, mert csak azért sem fogják lehalkítani a zenéjüket. Neveletlen kis köcsögök, akiknek két nagy frász kéne, meg egy kis fegyelem, és akkor talán megtanulnák, hogy rajtuk kívül mások is vannak a világon. Ez a viselkedés nem feltétlenül az ő hibájuk, ellenben a szüleiké, akik maguk is neveletlen őstulkok, így hát nem is tudják tovább adni az utódaiknak a tisztességes viselkedési normákat. (Az élet ajándékai....)
    Sajnos tűrni kell, de szerencsére egy hangos zene még nem olyan dolog, ami ne lenne elviselhetetlen. Előbb-utóbb úgyis leszállnak, vagy te szállsz le, és a probléma ezáltal megszűnik. Ott meg még nem tartunk, hogy minden pimasz kis f@szfejet szabadon fel lehessen képelni, bár talán ez lenne a jó megoldás.

    VálaszTörlés
  4. Amikor utazom valahová, akkor nekem ott lóg a fülhallgató a fülemben, így max felhangosítom én is a zenémet. De ezzel én nem zavarok senkit. :D

    Csak bosszant, hogy vannak olyan emberek, akik annyira hangosan hallgatják a zenét a méregdrága telefonjaikon, hogy még akkor is hallom, ha maximumon van az én mp3 lejátszóm hangereje....

    VálaszTörlés
  5. Szigorúbb szabályok kellenének Mo-ra.
    Itt a buszvezetőnek ha nem is kötelessége, de lehetősége, hogy a zajongót, másokat zavarót leszállítsa a buszról. Ha nem száll le, akkor egyszerűen leállítja a motort, így a rendetlenkedőt már az utasok noszogatják, hogy takarodjon lefele. Érdekes, mindig megoldódik minden...

    Mo-gal szerintem az a baj, hogy mindenki sír, hogy nincs rend, amikor meg valaki rendet akar rakni, akkor meg az addig rend után siránkozók fölháborodnak, hogy a demokrácia nem ez. Pedig de. Határozott és világos szabályok mentén élő, ám a meghúzott határokon belül teljes szabadságot élvező emberek összessége. Ahol nincs meghúzva a határ, ott kezdődik az anarchia.

    VálaszTörlés
  6. Az a baj, hogy pusztán csak rendeletekkel, szabályokkal és tiltásokkal nem lehet egy országot elvezetni. Ezt sem szabad, azt sem szabad, semmit nem szabad... A végén az lenne, mint a Pusztítóban: Szarni lehet?!

    Sajnos mindig csak a tüneteket, a már meglévő jelenségeket akarjuk kezelni, ahelyett, hogy megelőznénk a problémákat, így a negatív következmény sem alakulna ki, amit meg kéne oldani. Néhány bunkó fiatal viselkedése csak a jéghegy csúcsa... Ők sem viselkednének így, ha megtanulták volna valahonnan. Így viszont azt hiszik, bármit következmények nélkül megtehetnek, és ha bárki szólni mer, azonnal előhúzzák az etno-kártyát, noha ennek a származáshoz köze sincs. A magyar ugyanúgy képes bunkó, neveletlen állat lenni, mint egy roma, zsidó, fekete, stb. Csak mindig egyszerűbb hőbörögni, addig sem kell a valódi megoldást keresni.

    Nem mellesleg már nem egy buszvezetőt is megvertek, megfenyegettek, amiért rá mert szólni a nem megfelelően viselkedő utasokra... Esetleg ha a sofőr jogi státusza megváltozna, mert most csak közfeladatot ellátó személy, ha jól tudom... Meg persze nem csak pofázni kéne a szankciókról, hanem valóban keményen megbüntetni azokat, akik képtelenek az emberi együttélésre.

    Engem az össz-emberi hülyeség bosszant, hiába próbálok nem venni tudomást róla, de nap nap után szembesülök a legkülönfélébb megnyilvánulásokkal, és szemernyi jelét nem látom annak, hogy ez pozitív irányba változna...

    VálaszTörlés
  7. Éppen azért verhetnek meg Mo-on egy buszsofőrt, mert mások a szabályok, amik bekategorizálják a buszvezetőket. Következetességgel, szigorral sok mindent el lehet érni. Csodát persze nem lehet várni ettől sem, de ha van visszatartó erő - márpedig a büntetés a csekély értelműek számára az egyetlen fék -, akkor működhet. A "csináljatok, amit akartok" elv bizony pl. a buszsofőrök (tanárok, stb.) megveréséhez vezet.
    Aki normális, annak úgyis tökmindegy, hogy minek mi a büntetése, mert úgysem követi el.

    Az én személyes tapasztalatom (és nem csak az enyém), hogy itt ugyan sokkal szigorúbb törvények/szabályok között élünk, mint Mo-on, mégis itt kapok levegőt és jól érzem magam, míg ott csak fuldokoltam.
    Itt sokkal heterogénebb összetételű a lakosság, mint Mo-on, az egységes és szigorú szabályrendszer azonban meghúzza a határokat mindenféle kultúrából érkezett ember számára.
    Mindennek ellenére azért azt senki sem mondhatja Angliáról, hogy diktatórikus állam. Egyszerűen csak felállította a maga szabályait mindenkire vonatkozóan, legyen az angol, vagy nem angol, és betartatja, aki meg nem tartja be, azt bünteti. Ennyi.

    VálaszTörlés
  8. Andinál a pont. Egyébként meg szar lehet úgy élni, hogy ezek ennyire zavarnak valakit... A vonaton, amivel én utazom nap mint nap, ezeknél sokkal rosszabbak is vannak, mert mindenki jön fel Mucsaröcsögéről, de ha minden áldott nap felhúznám magam rajtuk és megállapítanám, hogy én mennyivel különb vagyok, akkor egész nap csak bosszankodnék, az meg rosszat tesz az emésztésnek :P Amikor még nem volt mp3 lejátszó, akkor voltak más problémák. Ez most a kor divatja, ugyanúgy le fog csengeni, mint bármi más. Addig meg mindenki eldöntheti, hogy miképp akarja kezelni: minden áldott nap zsörtölődni és elégedetlenkedni, vagy felhangosítani a saját zenét/belemerülni egy könyvbe, és élvezni a tavaszi napsütést :)

    VálaszTörlés
  9. Szolgálati közlemény: Gizmo, ettől a betűtípustól szikrázik a szemem XDDD A színe meg lehetne egy kicsivel sárgább, vagy aranyabb, mert a világosabb részeknél ez is nehezen látható.

    A háttér frankó, díjazom! XD

    VálaszTörlés
  10. Jah, írtam róla posztot, pont most tettem közzé.... intézkedem! :D

    VálaszTörlés
  11. Szendzsinek alapvetően igaza van, azonban amit mond, az kb. egyenlő a beletörődéssel. Kb. ez az a mentalitás, amiért semmi nem működik ebben az országban, mert mindenki leszar mindent, és csak a maga kis dolgával van elfoglalva. Csak az számít, hogy neki jó legyen, minden stimmeljen az ő szempontjából, aztán körülveheti akár 2m-nyi szar is, addig nem zavarja, amíg személyesen nem érintett.
    Ez pedig szépen be is betonozza a negatív jelenségeket, és semmi nem fog változni. Viszont a nap tényleg szépen fog sütni legalább...

    VálaszTörlés
  12. Opcsi, amikor megismertelek, az első nap után minden alkalommal elmondtad: "Nem érdekel, én minden nap beszedem a leszarom tablettát és kész." De tudom, az más :)))

    VálaszTörlés
  13. Nem más, most is igazad van, és általában próbálom is tartani magam ehhez a felfogásomhoz.

    Azonban vannak olyan dolgok, amik igenis zavarnak, mert nem csupán a szűkebb környezetemben gondolkodom, hanem néha nagyobb léptékben is.
    Ez persze közel sem jelenti azt, hogy egész nap ilyesmin mantrázom, meg éjjel-nappal ülök a szoba sarkában, autisztikusan ringatózva a lábamon, hogy jaj-jaj, mekkora gondok, micsoda problémák...
    Lehet, hogy téged totál nem zavarnak bizonyos jelenségek és dolgok, mert minden tökéletes az életedben, én attól viszont még szentelhetek némi időt a szemmel láthatóan hibás, vagy rossz dolgok észrevételére és elemezgetésére, hátha tudok tenni valamit ellenük. Ha másért nem, hát a környezetem jobbá tétele érdekében.

    VálaszTörlés
  14. Én, ugye írtam, hogy hangosabbra veszem az mp3 lejátszómat. De ez az az eset, amikor egyedül utazom.
    Ott van a másik eset, amikor viszont valakivel, vagy valakikkel utazom és szeretnénk beszélgetni. Erre felszáll ez a pár fiatal és elkezdik hallgatni a zenéjüket úgy, hogy mi a saját gondolatainkat nem halljuk.

    Ha mi a busz egyik, ők a másik felében utaznak, még akkor is zavaró, hogy a beszélgetésünknek "zenei" aláfestése is van. Amúgy is zajos tud lenni egy jármű...

    Viszont én sem szoktam egész nap ilyeneken agyalni. :D Ezek ilyen hirtelen fellángolások, legtöbbször akkor, amikor ilyesmi történik velem. Pl a bejegyzésnek is ez volt az alapja. Az utcán sétáltunk és elment mellettünk egy kiscsaj, aki füles nélkül hallgatott zenét.

    Mondjuk ez nem akkora gáz, mert szerencsére nem voltam vele egy légtérbe zárva, mint egy járművön. :D :D :D Csak megihletett. XD XD

    VálaszTörlés
  15. Sajnos, általános jelenség, hogy a mai fiatal korosztály már iszonyú neveletlen, igénytelen, buta, műveletlen, tájékozatlan, stb. Egyszerűen képtelenek, és nem is akarnak gondolkodni. Elég nekik a valóságsó, a plázamozi és a fészbúk. A szülők ezerrel hajtanak, hogy megmaradjon az állásuk, nincs idejük a gyerekre, így azt a társasága és a tévé neveli.

    Az számít valakinek, aki 15 évesen már összefeküdt 125 pasival/csajjal, és minden hétvégén parajrészegre issza magát. Ettől lesz valaki menő, aki pedig különbözni "merészel", az lúzer, szánalmas barom, lenézik, kiközösítik, stb.

    Szerintem ez igencsak aggasztó, mivel ez a generáció is felnő egyszer, és az ilyenekből milyen felnőtt lesz? Az ilyenek kapnak majd pl. szavazójogot... Akik elbődülni sem képesek. Mi várható egy olyan országban, ahol ilyen emberek élnek? Ahol szabadon megverhető a tanár, a buszsofőr, ahol nem számít már semmilyen érték, jó a gagyi is, nincsenek következmények, senki nem figyel a másikra, stb.
    Az ilyen hangosan zenét hallgató kis barmok pontosan ennek a generációnak a képviselői, akik úgy nőnek majd fel, hogy nekik mindent szabad, másoknak pedig kuss a nevük, vagy ha szólni merészelnek, majd jól megverik őket.

    Szóval igen, engem nagyon is foglalkoztat ez a helyzet, mert nem ilyen világba születtem bele, és zavar, hogy mégis ilyenben kell élnem.

    VálaszTörlés
  16. Erről az a történet jutott eszembe, amit fészen, a lájkolós cuccnál találtam. :D

    Egy anyuka utazik a kisfiával a buszon, a kisfiúval szemben pedig egy öreg néni ül. A fiú állandóan térden rúgja a nénit, aki egy ideig tűri, várja, hogy az anyja végre észrevegye és rászóljon.
    Az anyja nem veszi észre, ezért a néni oda szól a nőnek:     
    -Elnézést asszonyom, de a fia folyton térdkalácson rúg. megtenné, hogy rászól? tudja az én koromban ez már nem játék, eltalál egy eret, vagy izületet és a gyógyszertárig sem tudok majd elmászni.
    A nő felháborodva mondja a néninek: Nem szólok rá a fiamra. Mégis mit képzel? Nem fogom korlátozni őt!
    Erre egy, a néni mellett ülő Punk srác kiveszi a füléből a fülhallgatót, a tenyerébe köpi a rágóját, a nő hajába gondosan beledolgozza és azt mondja: Engem sem korlátoztak a szüleim.

    :D

    VálaszTörlés
  17. Ez is tanulságos:

    http://megintallunkvazze.blog.hu/2011/03/10/utazasi_kultura_nelkul_nem_lesz_kulturalt_utazas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

    Ha valaki ostobán tahó, azzal nem lehet mit tenni. Viszont az a füles kihajítása az ablakon-módszer tényleg nem lett volna rossz...

    VálaszTörlés
  18. Én sokat szidom a villamosunkat, de érdekes a telefonos zenehallgatás nem jellemző. Jó, párszor hallottam én is, hogy valakik hangosan hallgatták, de most istenem. 1: vagy én is zenét hallgatok és akkor arra figyelek 2: nem hallgatok zenét de nem zavar ha ők igen. A Westendben sem kérdezik meg az eladók, hogy szíveskedjenek-e Nightwish-t berakni a lejátszóba, ha belépek az üzletbe. A villamos alapzaj meg amúgy is ott van, most ha valaki attól érzi magát menőnek, hogy hangosan hallgatja a zenéjét, hát hajrá, legalább nem késelőset, meg add a telefonodat játszik. Engem speciel sokkal jobban zavar az, amikor valaki felszáll lángossal/gyrossal és átható fokhagyma-szag terjeng az egész járművön. Vagy a hajléktalanok, akik utazgatnak, hogy melegedjenek. Vagy éppenséggel az, hogy ma is negyed órát késtem egy találkozóról, mert 3db villamos maradt ki mire a BKV képes volt küldeni egy pótlóbuszt. Ehhez képest pár zenét hallgató kölök nem az a kategória, amire felfigyelek :D
    De ha meleg van és még ablak melletti hely is jut, akkor nekem már teljes a boldogságom :D
    Az ilyeneken tényleg tök fölösleges bosszankodni, az idegességtől ráncosodik a bőr, a ránctalanító meg drága cucc :)

    VálaszTörlés
  19. Hangos zenehallgatás, kajálók... ezek is mind olyan dolgok, hogy ha az emberekben kicsivel több odafigyelés lenne a másikra, akkor simán elkerülhetőek lennének. A hajléktalanokat direkt nem sorolom ide, mivel ők nem feltétlenül jókedvükben kellemetlen szagúak, ellenben joguk van ahhoz, hogy ne fagyoskodjanak a hidegben. Ami azt illető, őket sokkal inkább tolerálom, mint egy akármilyen bunkó kis barmot, aki menőzik egy egész szerelvény előtt.
    Természetesen esete válogatja, hogy mikor kell beszólni, vagy bármit tenni, hiszen azért 5-10 percnyi kellemetlenséget az ember még elvisel, na de több órán át (pl. vonaton) azért mégsem kötelező szerintem. De mondom, esete válogatja.
    És persze az is szempont, hogy vannak-e "támogatói" a dolognak, mert ha 5-10 ember szól be, és nem csak egy magányos hős, nagyobb valószínűséggel járnak eredménnyel. Az olyan kirívó esetek, hogy megvernek valakit, szomorú, de azt mutatják, hogy csak a hülye kezd egymaga pattogni. A "rokonságnak" sem lesz akkora pofája, ha nem csak egy, de 10 emberrel kell szembenéznie.
    Bárhogy is, bosszankodni valóban nem érdemes az ilyenen (én sem szoktam :) ), de azért hébe-hóba érdemes elgondolkodni az ilyesmin, mert egyre inkább ilyenné válik a világ, és egyrészt mi tesszük azzá, ill. mi hagyjuk, hogy ilyenné váljon.

    VálaszTörlés