2011. február 18., péntek

Egy kis horoszkóp.....

Egy meglepően hosszú bejegyzésre kell készülnötök, úgyhogy sok sikert és kitartást a poszthoz! :D Azért remélem, sokan végigfogjátok olvasni. :D :D :D


... Bár azt tudni kell rólam, hogy nem hiszek az ilyesmiben. Lehet, hogy az embert valamilyen szinten befolyásolják a bolygók állásai, nem tudom. Pl, hogy mihez van tehetsége... De tényleg nem tudom. Szerintem az, hogy egy ember milyen, hogy viszonyul dolgokhoz, hogy reagál a dolgokra, azt nem a születése pillanatában uralkodó bolygóállások fogják meghatározni, hanem, hogy annak az embernek, eddigi élete során milyen tapasztalatai vannak. Jók-e azok a tapasztalatok, vagy sem.

Általános dolgokról lehet beszélni. Az ember, a horoszkópját olvasva, ilyen általános dolgokkal találkozik, amik vagy igazak rá, vagy nem. De ha valaki elolvas egy másik horoszkópot, abban is ugyan úgy talál olyan motívumot, ami jellemző rá, hiába nem abban a jegyben született.

Ez kicsit olyan, mint az időjóslás. Azt mondom, hogy ma, az egész napos esőzés közben, néha néha kisüt majd a nap. Ergo Budapesten esik, Szolnokon meg süt a nap.

Nem akarok senkit fikázni, aki hisz az ilyesmiben, de azt remélem ők sem gondolják, hogy akár az egész évüket alapozhatják egy egy ilyen jóslásra.

Például, az én kínai horoszkópom szerelem részlege ezt írja nekem 2011-re:
Túl heves, nem gondolja végig se a szavait, se a tetteit, így aztán sikerül is vérig sértenie a kedvesét. A nyár elején már odáig fajulhatnak a viták, hogy mindketten a szakítást fontolgatják.

Tehát akkor én pont nyár elején fogom úgy kiidegelni a páromat, vagy ő engem, hogy majd kiadjuk egymás útját? Nem... Legalábbis nem azért, mert a horoszkópom azt mondja. Ezek maximum útmutatásnak jók (már legalábbis annak, akik hisznek ebben). Elolvassák, oké, akkor erre odafigyelünk (úgysem fog senki, mert elfelejtik). De ha az a két ember nem illik össze, akkor az egyik úgyis lépni fog és kiadja a másik útját, évszaktól függetlenül. Ha meg összeillenek, megoldják a problémáikat. Viták úgyis vannak és lesznek. Nincs olyan párkapcsolat, ahol nincs, emberek vagyunk, nem mindig egyeznek az elveink, véleményünk, stb. Nem kell rajta kiakadni.

Na, de most jól eltértem a tárgytól. Azért hoztam fel a témát, mert, bár most Andi blogját olvasom, Gyuree-nak van egy olyan horoszkópos bejegyzése, amire, a róla (illetve a blogjáról) szóló posztban akartam volna reagálni, ez mégis elmaradt.

A dolog, azaz a poszt lényege az volt, hogy az egyik, ezzel foglalkozó honlapról kimásolta a sajátját, bemásolta és kiegészítette azzal, hogy mi igaz rá és mi nem.

(az a jó a dologban, hogy amikor ezt a posztját olvastam, kedvet kaptam egy ilyenhez, csak azóta is csinálom... XD Hát, igen... nem sokat járok ezoterikával foglalkozó honlapokra. :D )

És akkor itt az enyém, kiegészítve a fent említett dolgokkal. Annyi változtatás van, hogy én egy "személyre szabott" horoszkópot választottam. Itt meg kellett adni a születésem időpontját, percre pontosan (még jó, hogy tudom :P ), a várost és az országot, ahol születtem. Ez pedig leírja, hogy akkor, melyik bolygó melyik csillagképben tartózkodott és ez hogy hatott ki a mérlegre, illetve a jegy szülötteire. (milyen érdekes dolog.....)

Mérleg aszcendens:

Megnyerő, kedves (ezt döntse el mindenki magában) és Ragaszkodik a hagyományokhoz (inkább csak makacs, a hagyományokra teszek), elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is (igaz). Az emberek szívesen vannak a társaságában (megint döntse el mindenki magában), mert úgy látják, hogy nemcsak tehetséges, de nagy fokú szociális (szociális??? ne röhögtess...) érzékkel is rendelkezik, diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni. Ragyogó képessége van arra, hogy másokat meghallgasson, ez hallatlanul értékes tulajdonsága. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli (ez, úgy ahogy van, igaz. XD). Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét (kénytelenek). Durva környezetben szenved, onnan előbb-utóbb elmenekül (arra mérget vehettek). Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól.

Nap a mérlegben:

Ebben a jelben a Nap ereje csökken, ezért túl sok akaraterőt és kitartást nem tud adni. Ezért is kerüli a konfrontációt, a vitákat (igen, valószínűleg PONT ezért vitatkozom állandóan). Igazi diplomata, van érzéke a dolgok összekapcsolásához, tiszteli az értékeket, és mindennek megadja a módját. A szépség és a szeretet alapvető igénye. Személyiségét a Vénusz uralja. Kellemes a modora és vonzó a megjelenése, megnyerő, kedves és szellemes – tökéletes vendéglátó és tökéletes vendég (ezt is nektek kell eldöntenetek). Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Nagyfokú szociális érzékkel rendelkezik és diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni, mert a világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli (az előbb is ugyan ezt írta). Képes harmóniát és békét teremteni a környezetében, így a lelkében dúló állandó feszültséget, labilitást a külvilág nem veszi észre, nem érzékeli . Legfeljebb annyit konstatálnak, hogy nehezen dönt, nem szívesen keveredik olyan dologba, ami a lelki nyugalmát felboríthatja (igen, ez igaz :D). Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól. Kitűnő tehetsége van arra is, hogy kibúvót találjon, ha olyasmire kérik, amihez nem fűlik a foga (NA! EEEEZ az, ami 100%, hogy igaz XD). Viszont késhegyig menő vitát tud folytatni olyan témában, amely őszintén érdekli (ez megint csak). Rendkívül bohém lélek, legnagyobb erénye, hogy szívesen hallgat meg másokat, könnyedén bánik a szavakkal, bókokkal, de ez még nem jelenti azt, hogy hűtlen is. Egyszerűen akkor teljes az élete, ha sikerül elnyernie az emberek tetszését, ha hódíthat. Ez a lételeme. De attól még azt az egyet, az Igazit, a Társat szereti, hozzá tér haza, mellette érzi magát biztonságban. Diszharmonikus hatások nyomán kialakulhat a hiúság és az önimádat (tutifix). Mindenkivel jóban szeretne lenni, nem vállalja az összeütközést, elvtelen. A látszólagos béke kedvéért hajlandó a megalkuvásra.

Hold a nyiladban:

A Jupiter uralma alatt álló Nyilas tüzes jegyében a Hold tevékeny, derűs és bizakodó természetet ad. Mindent hittel tesz, ezért hajlamos a túlzásokra. Könnyen lelkesedik új eszmékért, új tanításokért, de hamar csalódik is. Tele van optimizmussal, életelve, hogy mindenkin segíteni kell (nem mindenkin, csak magamon). Minden érdekli, szívesen tanul, egy idő után pedig az összegyűjtött ismereteket örömmel adja tovább másoknak. Néha túlságosan nagy vehemenciával akarja meggyőzni a környezetét saját igazáról, és ahhoz, hogy az elképzeléseit vonzóvá tegye, mindent eltúloz, saját szerepét is. Szeret utazni, és szívesen sportol.Negatív sugárzások hatására állhatatlan, megbízhatatlan lesz. A kényelem és az élvezetek keresése közben játszik mások érzelmeivel. (Úgy, ahogy van igaz, bár azt, hogy megbízhatatlan vagyok, csak én szoktam mondani magamról, mástól még nem hallottam XD)

Merkúr a mérlegben:

Kiegyensúlyozott, fejlett szépérzékkel és művészi hajlamokkal ajándékozta meg a Merkúr (Hát, nem mindig látszik meg). Behízelgő modorával már félig el is tudja érni a célját. Ezen felül azonban a vénuszi Mérleg elbizonytalaníthatja, nehezen tud dönteni. Kerül minden olyan témát, ami vitába torkollhat, és nagyon nehezen viseli a negatív híreket. Az egyensúlyra való törekvés érdekében hajlamos feladni önálló gondolkodását. Nagyon fontosnak tartja a külsőségeket, kapcsolataiban is ezek dominálnak (ez, úgy ahogy van, nem igaz :D). Rossz sugárzások mellett kiszámíthatatlan, szétszórt, kicsapongó, hűtlenségre hajlamos (ennek pedig a kiszámíthatatlan és szétszórt része, a többi megint csak nem igaz).

Vénusz a szűzben:

Ez a pozíció arra utal, hogy rendkívül tanulékony, megértő, segítőkész, és kitűnő intellektuális képességekkel bír. E jegyben az érzelmek az értelem befolyása alatt állnak (mint a huzat!). Szemlélete kritikus, válogatós minden esztétikai élményt nyújtó területen. Erkölcsi tisztaság jellemzi, ugyanakkor erős önbizalomhiánnyal küzd, és gátlásos (áhh, nem is). Negatív aspektusoknál kicsinyes, szőrszálhasogató, és a nyelvét állandóan a partnerén köszörüli (ebben lehet valami :D).

Mars a kosban:

A Mars saját tüzes jegyében nem ismer akadályt, nagy energiával, célratörő lendülettel és lelkesedéssel küzd, erőit nem kíméli. Rendkívüli aktivitást ad, s mert fontosnak tartja a versenyt, valamilyen sportágban feltétlenül jó eredményt tud elérni. Hatalmas a szabadságvágya, és nehezen köt kompromisszumot. Olyan feszes tempót diktál, amit csak kevesen tudnak követni. Örömmel hódol szenvedélyeinek. Rossz sugárzások esetén agresszivitás, türelmetlenség jellemzi, hiányzik eszköztárából az önuralom. Ugyancsak a rossz Mars-helyzetből fakad, ha gyakran szenved migrén-erősségű fejfájástól. (ez az egész igaz, szóról szóra, még migrénem is van)

Jupiter az ikrekben:

Ez a Jupiter-állás jó értelmi képességet és irodalmi tehetséget ad. Önt mozgékonyság és sokoldalú érdeklődés jellemzi. Széles látókörű, modern gondolkodású, de hajlik arra, hogy megelégedjen a felszínes tudással, és nem mélyül el a dolgok lényegében. Jó üzleti érzékkel rendelkezik, és fejlett a beszédkészsége. Lyukat beszél vitapartnerei hasába. Viszont a diszkréció nem erénye. Nem tud titkot tartani, s lehet, hogy nem szándékosan, de mindig mindent kikotyog (ez nem szokásom). Gyakran keveredik jogi vitába, és nem biztos, hogy győztesen kerül ki, még ha igaza van is. Életfeladata lehet a hit és az értelem összeegyeztetése (nem foglalkozom ilyesmivel XD).

Nincs már sok hátra!! Kitartás!!

Uránusz a nyilasban:

Nagy képzelőerő, találékonyság, intenzív szellemi törekvések jellemzik (igaz). Vallásfilozófiai, metafizikai, ezoterikus, misztikus problémák iránt érdeklődik (ez nem tudom, mit jelent XD). Imádja a kihívásokat, szereti az új és szokatlan megoldásokat (igaz). Igazi vallásújító és úttörő személyiség, hajlamos minden új befogadására. Tartósan negatív hatásokra fékezhetetlenné válik, felforgató, a hagyományokat nem tisztelő megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet (a negatívumok egytől egyig igazak XD).

Neptunusz a rákban:

Józan gondolkodású, széles látókörű, általában lelki-szellemi törekvések jellemzik. Összefogottsága érzelmi és lelki dolgokban nyilvánul meg. Az élet egyét területein, főleg a hétköznapokban határozatlan, és ez nagyon zavarja. Gyakran lesz úrrá hangulatán a búskomorság. (fityfenét :D)

Plútó a skorpióban:

Erős belső késztetést érez a halál és az árnyékvilág megismerésére, gondolatai a titkok és a megismerhetetlen körül forognak (lóf@szt :D ). Fél a dolgok elvesztésétől. Ez az állás nagy intenzitást, céltudatosságot és elszántságot ad. Gyakran olyan mély pesszimizmus lesz úrrá gondolatain, hogy az egész világot az ellenségének érzi (pesszimista nem szoktam lenni, de hiszem, hogy az egész univerzum, egy összeesküvés, ellenem XD XD). Mindenkit elmar maga mellől, és könnyen egyedül marad.

u.i.: Aki végigolvasta tisztességesen, annak veszek egy tábla csokit. :D

9 megjegyzés:

  1. OK, akkor holnap mehetsz a boltba csokiért, oszt küldheted postagalambbal, mert már félig elolvastam, de ma engem nagy-nagy öröm ért (az a drága, édes, kedves, aranyos űrhajós pajtásom közel négy hónapos hallgatás után visszatért a Twitterre, úgyhogy most ott ünnepelünk csapatilag), éppen röpködök, úgyhogy a második felét majd holnap olvasom el - de el fogom, az biztos XD

    Általánosságban: egyszer beszélgettem alaposabban egy asztrológussal erről az egész horoszkóp-mániáról. Ő a komolyabb fajta volt, aki nem pénzért mond badarságokat, hanem tényleg számol, mint a kisangyal. Azt mondta, hogy nem szabad az életben semmit, még a horoszkópot sem készpénznek venni, főleg azt, ami a jövőre vonatkozik. Ahogy Yoda mester is mondta: "a jövő állandó mozgásban van". Kiszámíthatatlan, változatos, változtatható, stb., stb.
    A bolygóállások hajlamossá teszik az embereket ilyen-olyan tulajdonságokra, de hogy az a tulajdonság kifejlődik-e bennük, és ha igen, mennyire, abba már számtalan más körülménynek is van beleszólása, a genetikától kezdve az embrionális léten át az újszülött kortól szerzett tapasztalatokig.
    Ergo: egy asztrológus szerint a horoszkóp lehet támpont, de soha nem szentírás. Nem szabad az életünk irányítását átadni a horoszkópnak (sem), jobb, ha az a saját kezünkben van.

    Folyt. köv. holnap, most visszamegyek a Twitterre ünnepelni XD

    VálaszTörlés
  2. Anyám éppenséggel cca. 33 éve foglalkozik asztrológiával, így azt hiszem, elég behatóan ismerem a témát, ismerem őket, vagy találkoztam már néhány ismertebb "jóssal, mágussal, jövőlátóval", pl. Lui Padre-val, Joshi Bharat-tal, és a Magyar Boszorkányszövetség (vagy azóta Egyház?) alapítóival, "főpapjaival", és a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület elnökével, stb.
    Azt kell, hogy mondjam, a témával foglalkozók, ill. a mesterséget űzők közül 99.99% csaló. Ráadásul hasonló arányban vannak a buta, primitív és egyszerű emberek, és akad pár gazember is köztük.
    Pl. Lui Padre egy erdélyi magyar tahó, akinek alig 8 általánosa van, valami mittomén, milyen Lajos a valódi neve, egy csomószor hívja fel anyámat tanácsért, mert önállóan képtelen bármit is kitalálni, és mondani.
    A Magyar Boszorkányszövetség "főpapjai" közül az egyik egy strandon volt büfés, egy másik azt csinálta, hogy hipnózisban kúrt meg nőket. Az Asztrológiai Egyesület elnöke noha valóban doktor, de az honosított doktorátus, külföldön végzett el valami buddhista iskolát, vagy mit, de a lényeg, hogy az ember tévészerelő eredetileg. Joshi Bharat indiai bevándorló, eredetileg bábművész.
    És még tudnám sorolni, hogy ki miféle-kiféle-kefél-e :D
    A lényeg, hogy a magyar "jós-szakma" rendkívül alacsony színvonalú, a művelői nagyon egyszerű, képzetlen emberek, akik kizárólag a pénzre mennek, ill. azért alapítanak egyházat, ahogy pl. a boszorkányok, hogy megússzák az adófizetést, hiszen az egyházak adómentességet élveznek. (Éppen a napokban nyújtanak be amúgy egy törvényt a magyarországi egyházak és hasonló szervezetek szabályozásáról - alaposan itt az ideje)

    Ami a horoszkópot illeti, egyrészt nézzétek meg a Zeitgeist c. dokufilm idevágó részét, másrészt egy normális, józan gondolkodású ember - anyám is - azt mondja, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa (vagy pogácsa? :D ). A jövő nincs kialakulva, viszont befolyásolja a múltban és jelenben végzett cselekedetek és események. Azonban nem létezik olyan, hogy eleve elrendeltetés, meg jövőbelátás, meg ilyenek. Ha lenne, a világban csak lottómilliomosok lennének.
    Azonban rengeteg a buta ember, akik képtelenek, vagy hülyék cselekedni és tenni a saját érdekükért. Rengeteg a buta, de gazdag ember, akik hajlandóak fizetni azért, hogy valaki tanácsot adjon nekik olyasmiben, amit kis gondolkodással önmaga is simán megoldhatna. Rengeteg a buta, gazdag ember, aki a pénze ellenére boldogtalan, és mástól várja az élete problémáinak megoldását, és ezért fizetni is hajlandó. Nem is keveset. A sok primitív és gátlástalan "jós" pedig ezt használják ki, misztikus blablákat mondanak, hadonásznak a kezükkel, hogy "hókusz-pókusz", beöltöznek mágusnak és táltosnak, meg gyertyákat, koponyákat és vudubabákat raknak ki az asztalukra (látványpékség).
    Mindennek azonban semmi, de semmi köze nincs a valósághoz, ez mind csak átverés és ködösítés.

    Egy valódi, felelősségteljes ember, aki asztrológiával foglalkozik, tudja, hogy mit csinál, és nem akarja átverni az embereket. A valódi asztrológus egyfajta tudós, aki kicsit pszichológus is, kicsit csillagász, kicsit ez, kicsit az, kicsit amaz. Jó emberismerő, aki azonnal kitalálja, hogy milyen emberrel van dolga, stb.

    A horoszkópról annyit, hogy a jövőt megmondani lehetetlenség. Csupán csak támpontokat lehet mondani, de azt sem konkrétan. Kedvező időszakokat lehet vázolni, meg a korábbi tények ismeretében valószínűsíteni bizonyos eseményeket, dolgokat. Van azonban hibaszázalék, hiszen nem létezik olyan, hogy az élet könyve, amit kinyitva napról napra le vannak írva, hogy kivel mi fog történni. Sokan mégis ezt gondolják, de azok elég buta, egyszerű emberek.

    Fontos hangsúlyozni, hogy a neten, tévékben és újságokban látható, olvasható horoszkópokat újságírók írják, nem asztrológusok. Ráadásul könnyű észrevenni, hogy nagy részük csupán általánosságokat, közhelyeket sorol fel. Szóval ezeket nem érdemes olvasni, de főleg komolyan venni nem kell.

    VálaszTörlés
  3. A valódi asztrológia elsősorban megfigyelésen és tapasztalatokon múlik, ezért lehetséges bizonyos állatövi jegy szülötteiről viszonylag jó elemzést készíteni. Ezek évezredes megfigyeléseken alapulnak, ezért bizonyos tulajdonságok ismétlődnek, vagy jellemző rendszerességűek, azonban egyénenként vannak eltérések, mint ahogy kutyáknál sem csak a fajtajellemzők a dominánsak.

    Ez alapján és szűz aszcendensű vagyok (szept. 19.), innen van pl. a nagyon erős kritikai érzékem, és a rendszeretetem, ill. hogy kevéssé vagyok érzelmes típus. Mindezek azonban nem bolygóállásoktól függenek, hanem több száz generációnyi embertömeg életének és jellemzőinek megfigyelésén alapszik.

    Az asztrológia tehát igaz? Nos, részben, de nem fekete-fehér módon. A horoszkópok igazak? Van bennük néha igazság, de csak ha megfelelően képzett és tapasztalt szakember készíti és elemzi azt.
    Minden ember a saját sorsának felelőse. Maximálisan igaz. Sok a hülye ember. A legigazabb dolog a világon.

    Én mellesleg nem hiszek sem a jóslásban, sem semmi ilyesmiben, mert racionálisan gondolkodom, földhözragadt személyiség vagyok. A valódi, hiteles asztrológia azonban nagyrészt a ráción alapul, és csak kisebb mértékben misztikus blabla, az évek során észrevettem.

    VálaszTörlés
  4. A kritikával teljesen egyetértek. Nem hiszek a horoszkópoknak és valószínűleg nem is fogok. Az újságban lévő horoszkóp nem horoszkóp, csak valahogy el kell adni a lapot és menő ilyet tenni bele. Nekem például a mostani Cosmopolitan azt írta, hogy sokat fogok veszekedni a pasimmal ebben a hónapban... viszont nincs pasim, akkor most mi is van?
    Igazából az asztrológusok által készített horoszkópoknak sem hiszek. Anyukámnak van ismerőse, aki asztrológus is (egyébként meg fizika-matek szakos tanár) és csinált nekem régebben horoszkópot. Persze lehet bennük sok igazságot találni és sok bődületes baromságot. (Az én horoszkópom szerint például meglehetősen független leszek, sokszor váltok partnert párkapcsolati téren meg könnyűvérű és hűtlen, ami úgy ahogy van egy hülyeség, asztrológustól meg számolgatástól függetlenül).
    A legtöbb ilyen leírás, még a személyre szabottak is túlságosan általános jellegűek ahhoz, hogy rá lehessen őket húzni valakire egyedileg. Én inkább a tabula rasa párti vagyok, az emberből az lesz, akivé nevelik a szülei és amilyen hatások érik a környezetében. Maximum annyiban befolyásolhat a csillagok állása, hogy ki mi iránt lesz fogékonyabb, miket sajátít el a későbbiek folyamán. Többen születtek ugyanazon a napon, ugyanazon órában a világ minden pontján, mégis az egyikből filmsztár a másikból meg bűnöző lesz, vagy cseppet sem ugyanolyan emberek. Az ember alapvetően tanulékony lény, képes átvenni más tulajdonságokat magatartásformákat a környezetből, amiben szocializálódik és ezek inkább vannak kihatással ránk, mint a csillagok állása. Persze azzal könnyű takarózni, hogy "bunkó vagyok, mert a horoszkópom azt írja" vagy hogy "pesszimista vagyok mert a horoszkópom ezt írja" vagy bármi más. Mindenki igenis maga felelős azért, hogy milyen ember és milyen tulajdonságai vannak.
    Emellett szerintem azt sem szabad elfelejteni, hogy mindenki más szűrőn át látja az embereket és mindenki a saját értékrendje alapján ítél meg másokat. Így lehet, hogy engem például 100-ból 70 ember imádnivalónak és kedvesnek és optimistának talál, 30 meg azt mondja, hogy nálam bunkóbb embert még életlében nem látott.
    Továbbá semmi nincsen kőbe vésve és előre meghatározva, ez megintcsak egy olyan dolog, ami tökéletes kifogás kategória. Ha az ember tényleg akar akkor változtathat magán is és a jövőjén is. Viszont ha rágörcsöl arra, hogy ezt írja a horoszkóp az már inkább önbeteljesítő jóslatként funkcionál.

    VálaszTörlés
  5. Nnnnna, jöhet a csokis galamb :-D

    Hozzászólni a te horoszkópodhoz nem tudok, mert annyira nem ismerlek (bár a kevés ismeretségünk alapján azért azt megkérdőjelezném, hogy az eszedet az érzéseid elé helyeznéd - és ezt most nem negatív kritikának szántam), inkább kérek egy linket, mert kíváncsi lettem, vajon rólam mi mindent hordanak össze XD

    VálaszTörlés
  6. OFF: Majdnem elfelejtettem, Gizmo, huppanj át hozzám, tettem föl űrvideót, neked biztosan tetszeni fog. Kb. negyedórás, úgyhogy készülj! XD

    VálaszTörlés
  7. Szépen, sorban, összevissza. :D
    Andi, itt a link :D
    http://www.astronet.hu/szemelyre-szabott-horoszkop/

    Egyébként az a furcsa, hogy az eszemet csak akkor nem helyezem az érzéseim elé, illetve akkor nem tudom elé helyezni, amikor valamivel kapcsolatban, azok az érzések rosszak. Olyankor hangot adok a nemtetszésemnek még akkor is, ha ezzel másik 10 ember érzésein gázolok át.
    Mostanában (jó ideje) azzal próbálkozom, hogy elszámolok 10ig, mielőtt mondanék valamit, de legtöbbször csak -2ig jutok. XD XD XD Ha valamivel/valakivel problémám van, azt úgyis világgá kürtölöm. :D

    Összességében pedig: Szép hosszú kommenteket írtatok. :D

    Kes, igen, azt hiszem (de most nem olvasom vissza)írtam is, hogy ezek annyira, de annyira általános dolgok, hogy mindenki talál benne olyat, ami jellemző rá, de nem csak a saját horoszkópjában, hanem mondjuk a skorpióban vagy a nyilasban is.
    Kivéve az újságokban olvasható napi, vagy heti horoszkópok, mert ahogy egy mérlegnek adódhatnak pénzügyi gondjai március 1-7-ig, úgy egy baknak is, mint ahogy egy halaknak ugyan úgy összejöhet végre álmai nyaralása a következő napokban, mint egy szűznek. Ezek pedig olyan, szintén általános dolgok, hogy a készítők nagyon is tisztában vannak azzal, hogy az embereknek vannak vágyaik (mert ki az, aki nem vágyik egy hosszú hétvégére a tengerparton), pénzügyi gondjaik (mert rezsit mindenkinek kell fizetni, zokni, bugyi kell, kaja kell) és szépen, leírnak 12 rövid mondatot, amit megkevernek és fölé írják, hogy "rák március 1-7".

    Amúgy az "emberből az lesz, amivé a nevelik a szülei" nem feltétlenül igaz, bár én is inkább e felé hajlok, csak én úgy vagyok vele, hogy a genetika is nagy szerepet játszik. (a tehetséget nem lehet belenevelni a gyerekbe)

    A másik fele: 99% valóban csaló és biza sok hülye ember van.

    Van pl a Karma tv, vagy mi a hóhér. Nem tudom, hogy megy ez a dolog, Opcsi, ebben te vagy a pró.
    Van egy csatorna. Ez a reklámokból tartja fenn magát, de ha a nézettség a béka segge alatt van, nem hiszem, hogy hagyják sugározni.
    Na, most ez a karma tv abból él, hogy a sok hülye, pofátlanul magas percdíjért betelefonál és elpofázik 10 percet a "jósnővel" a jövőjéről. Mivel a csatorna még mindig sugározza a színvonalas adását, gondolom nem csak 1-2 idióta akad, akik nézik és be is telefonálnak.
    Ezek után csak azt nem értem, hogy ez a sok retardált (mind a jós, mind a betelefonáló) honnan kerül elő? Vagy ez a csatorna... kinek az elvetemült ötlete volt?
    (bár inkább ez, mint a Bebe tévé XD)

    Na, akkor a végére: 3 embernek (illetve 4nek)jövök csokival. Kinek, hogy juttathatom el? XD

    VálaszTörlés
  8. Köszi a linket! Hát... kiváncsi vagyok XD

    Hozzám virtuális csokit juttathatsz el, vagy, ha egyszer majd összefutunk valahol a nagyvilágban, bepótoljuk XD

    A karma röviden annyit jelent, hogy minden cselekedetedért, legyen az jó, vagy rossz, a következő életedben - mert a reinkarnáció és a karma fogalma szorosan összefügg - megkapod a méltó jutalmadat, ill. büntetésedet. Tehát a lényege az, hogy az ember az életét, élje azt meg jónak, vagy rossznak, kizárólag önmagának, az előző életében/életeiben végzett cselekedeteinek köszönheti. Mindennek van következménye, tehát nem árt odafigyelni, mit művel az ember, mert ezzel készíti elő a következő életét/életeit. Nagyjából és nagyon leegyszerűsítve, lerövidítve ez a karma.

    VálaszTörlés
  9. Persze tehetséggel születni kell, de ki is kell ám használni és ahhoz kell egy bizonyos környezet és háttér, mert a tehetség akkor se minden ha van szorgalom és hajlandóság tanulni. Ami meg elég sok mindentől függ. Én Aszódon a javítóintézetben elég sok tehetséges gyerekkel találkoztam (meglepően sokkal ahhoz képest, hogy az ember azt hiszi, hogy javító, akkor ide biztos problémás, buta stb gyerekek kerülnek). Tényleg volt olyan aki rettentő ügyesen festett de úgy, hogy még én is megvenném és kiraknám a képét a falra. Vagy egyszerűen csak a beszélgetésből leszűrődik, hogy alapjában véve egy jó képességű gyerekről lenne szó, ha kihasználná, ami benne van, mert pl. szebben és választékosabban beszél, mint a 20 éves főiskolás öcsém...
    Viszont ők maguk is elmondták, hogy van 6 általánosuk, mert laktak Ózdon a nyomortelepen, ahol a szüleik elhajtották őket 10 éves korukban lopni. Iskolába pedig nem járhattak, mert az időpocsékolás, általánosban már dolgozniuk kellett, vagy bűnözniük. Ilyen körülmények közt meg ha akarták volna se tudták volna kihozni, ami bennük van.
    Az is teljesen érdekes volt számomra hogy legtöbben szeretnek javítóban lenni, mert kapnak napi 3x enni és tanulhatnak, barkácsolhatnak, művészkedhetnek, ha ahhoz van kedvük.

    Tévékkel kapcsolatban meg, hát mindenki úgy próbál pénzt szerezni ahogy a legegyszerűbb tévék sincsenek másként. Az emberek alapjáraton elég hiszékenyek tudnak lenni, főleg azok társadalmi csoportok és korcsoportok, akiknek ezek az adók tipikusan sugároznak (pl idősek). Gondolom mielőtt adásba nyomnak valamit csinálnak mindenféle okos statisztikát és az alapján döntik el milyen időkeretben menjen a műsor. Például sok nyugdíjas otthon kapcsolgatja a tévét, főleg ha egyedül él vagy beteg és nem nagyon mászkálhat el otthonról.

    VálaszTörlés