2011. január 7., péntek

Mensön hírek #18

Az előző poszt, nem várt népszerűségnek következtében úgy határoztam, hogy az elkövetkezendő időkben -egész addig amíg el nem felejtem- több hasonló, vitát gerjesztő vagy polgár pukkasztó bejegyzést fogok közzé tenni.

Nem feltétlenül azért, mert borzolni akarom a kedves olvasók idegeit, sokkal inkább azért, mert habár az ominózus poszt inkább csak az portálosokat érintette, azt vettem észre, hogy nem volt fikázás, anyázás és oltogatás. Mindenki leírta a véleményét, szépen, kultúr ember módjára, legfeljebb burkoltan voltak csipkelődések amikre az érintett felek reagáltak -szintén civilizált ember módjára- és ennyi.

Ez jó dolog, mert nem egy olyan blogba olvastam már bele, ahol a tisztelt kommentelők éktelenül káromkodtak, anyázták egymást, a blog tulajdonosát és aki esetleg mégis értelmes, páratlan kommentet hagyott, azt is, hogy minek pofázik bele "ha nincs értelmes mondani valója".

Igen, sajnos az értelem is szubjektív, mint annyi más. Egy 15ös IQ-val rendelkező valóság- és kibeszélő show-n élő embernek valószínűleg ez lesz a normális.

A brazil-argentin-mexikói szappanoperák kreativitását élvezőkről már szót sem ejtek, mert nem méltók rá. XD

Na szóval a lényeg a lényegben, hogy kimondottan büszke vagyok az olvasóimra, kiálltak egy hatalmas próbát.


ÉS akkor most hanyagoljuk a témát és kezdjünk bele egy újba.

Film: pár napja, lefekvés előtt megnézek egy, vagy két filmet. Bújom a netet, keresgélek filmes portálokon és ha találok valami kedvemre valót azt letöltöm és megnézem.
Tegnap a Halott menyasszonyt és az Eltakarítónőt szemeltem ki magamnak.
Előbbihez túl sok mindent nem fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy Tim Burton hozta a tőle elvárt morbid, furcsa de mégis aranyos és itt ott szellemes színvonalat, bár hanyatt nem vágódtam a filmtől. (ez megint csak szubjektív)

Az Eltakarítónő egy angol film, angol humorral -bár annak is híján- Rowan Atkinson-nal és Maggie Smith-el. A többieket nem ismerem, kivéve Patrick Swayze-t, de tőle eddig csak egy filmet láttam, a Ghostot. (Nevezzétek szégyennek vagy bárminek, teszek rá XD )

Szóval a film története dióhéjban és mindennemű spoilert mellőzve, hogy a férj, aki pap és a családja.... bla bla bla felfogadnak egy házvezetőnőt aki bla bla bla és egy bizonyos okból kifolyólag, ami számomra tök logikusnak tűnt, hogy ez lesz, elkezdi védelmezni a családot oly módon, hogy azokat, akik ártanak nekik vagy zavarják a nyugalmukat, elteszi láb alól.

A film aranyos, de nekem kicsit csalódás volt. Legalábbis többre számítottam.

Na ez van. Nem vagyok nagy filmkritikus, én megnézek bármit, max letöltés után egyből megy a kukába. Sőt, attól mert filmes portálokon lehurrogják, még lehet, hogy nekem tetszeni fog és bár ki nem fekszem tőle, jót szórakozom.

Mindegy... na megint más! XD

Párszor előfordult már, hogy midőn vissza olvasám előző bejegyzésim, kommenteket találék vala, holott az már megélt pár holdtöltét.

Na a középkori dumát félretéve, tényleg. Régebbi posztoknál is nem ritkán találok kommenteket és mivel csak ritkán olvasok vissza, gyakran maguk a hozzászólások is pár hónaposak már.

Ebből kifolyólag úgy döntöttem, már ha erre van lehetőség, hogy csak az aktuális, legújabb bejegyzéshez lehet kommentet írni, a régebbieknél pedig letiltom.

Tehát, amint írok egy új posztot, az előtte lévőhöz illetve lévőkhöz már nem lehet hozzászólni, így, ha ezt meg lehet oldani, nem lesz több meglepi komment amire nem válaszoltam mert lövésem nem volt róla, hogy van.

Ha pedig ez nem megoldható akkor majd kérek értesítést a hozzászólásokról. XD
De szerintem az első lenne életszerű, elvégre miért ír valaki kommentet egy másfél éves bejegyzéshez. Ha pont az fogta meg, akkor írja meg az aktuálisnál, hogy az XY poszt nagyon tetszett, stb stb stb....

Ezeknek majd utána lesek, addig max csak kérni tudlak benneteket, hogy tavaly nyáron kelt poszthoz ne írjatok máááá vazze XD XD XD


Jah, amúgy arra gondoltam, persze csak ha erre van igény, hogy kitennék néha szavazást a bloggal, a bejegyzésekkel, illetve ami épp jön-el kapcsolatban.
Így pl ha van egy szavazás, hasra ütés szerűen mondjuk "Szerinted melyik befőtt finomabb" de az aktuális poszt "a globális felmelegedés hatásai a part menti településekre" témájú, mindkét esetben lehet véleményetek.
A poénról már nem is beszélve.


Még valami!!! A Konteó blog!
Kiteszem oldalra az olvasott blogok közé. Én szeretem olvasgatni, bár az összeesküvés elméletek nem épp az én műfajom, mégis érdekes dolgokat szoktam olvasni, mindegy milyen témában.
Ha érdekel benneteket, nézzetek át oda és olvassátok, nem csak hülye ufós meg idióta nácik-aranya írások vannak, hanem pl arról is olvastam egy posztot, hogy a nagyhatalmaknak miért áll érdekükben eltüntetni a föld színéről olyan találmányokat, amik a megújuló energián vagy más alternatív energiaforrásokon alapszanak. (a válasz egyértelmű, de érdemes olvasgatni a blogot)


No, akkor most már tényleg befejeztem. XD

pápá


aaa --- ezt csak Gyuree fogja érteni

6 megjegyzés:

  1. Olyat nem tud a Blogger, hogy egy részét a posztoknak letiltja kommentelésügyileg, a többit nem, olyat viszont tud, hogy a két hétnél idősebb posztokhoz érkező kommenteket nem engedi át, hanem te adhatsz nekik zöld utat. Ez ilyen félmoderálós funkció, nálam ez van beállítva. Amint belépsz a Bloggerbe, ott virít, hogy moderálandó komment érkezett. Hasznos, mert pl. reklámokat, hasonló vickeket-vackokat a száz éves posztokhoz szoktak berakni rendkívül elmés fazonok, így viszont nem tudják (hehehe! :evil:)

    Egyébként a kommentekről érdemes értesítést kérni, a frissekről is. Jártam már úgy, hogy a blogon nem láttam a kommentet, valami varázslat miatt csak két nappal később jelent meg a blogon, de emilben el tudtam olvasni, így nem haltam meg tökhülyén és a kiváncsiságtól kifúródott oldallal XD

    VálaszTörlés
  2. Valaki néz a levesből :D
    Ez a duma annyira tetszett A halott menyasszony-ban, hogy egy blogbejegyzés címének is felhasználtam tavaly ^^
    A másik filmet nem láttam, de sztem nem is veszítettem vele sokat.
    Polgárt pukkasztani mindig kellemes dolog, mert sokat elárulnak a reakciók a "polgárokról". Ami engem illet, parttalan vitákba nem megyek bele, hiszen úgyis csak ugyanazokat az érveket ismételgetnénk, de valódi megoldást nem találnánk. Így végül a célt sem érnénk el, szóval akkor inkább spóroljuk meg az időt és energiát, amit a vitára fordítanánk.

    VálaszTörlés
  3. Andi, beállítottam mindkettőt.
    Az értesítésről már filóztam korábban is, de olyan gyakran nem szoktam nézegetni a mail címem. Meg idegesít is a sok fész értesítő... na azt meg ki kéne kapcsolni XD Sokszor szívtam meg, hogy kijelöltem mindent és töröltem, ezzel kukába került olyan is ami érdekelt volna, így kotorhattam utána XD

    Opcsi, a parttalan vitákat én sem csípem annyira. Igaz, hogy ez az utóbbi az volt, nem is kicsit. Már ha ezt vitának lehetett nevezni. De érdekes volt látni, ki mit ír. XD
    Úgyhogy néha napján írok valamit ami esetleg megint kirobbant valami hasonlót, csak remélhetőleg lesz célja is annak a vitának. XD
    A másik filmmel tényleg nem vesztettél sokat. Mondjuk nem mondom, hogy ne nézd meg, vagy hogy de, nézd meg, aki akarja az kukkantson bele, mert annyira nem borzasztó, csak nem az a tipikus oszkár gyanús. XD

    VálaszTörlés
  4. A francbukkos értesítőket ne is említsd, már én is keresgélem, hogy hol lehet azokat leállítani. Tényleg, le lehet? Ha valaki ismeri a titkot, árulja el, légyszi...
    Bár... most az jutott eszembe, hogy a Gmail-nek van személyre szabott szűréslehetősége, ott be lehet állítani a feladó megadásával, hogy mit hajítson kapásból a kukába. Hm...

    VálaszTörlés
  5. A facebooknak van egy olyan része hogy Profilom-->Fiókbeállítások-->Értesítések itt be lehet állítani miről küldjön emilt és miről ne :)
    Blognál meg én kedvelem a freeblog beállításait, be lehet állítani, hogy szóljon ha új komment érkezik és azt is, hogy csak akkor jelenjen meg ha leokézom. (Bár utóbbit nem állítottam be, ha már blogot vezetek, ami egy nagyon is nyilvános dolog, akkor hadd legyen az embereknek nyilvános véleménye róla).
    Tim Burtont én imádom, van egy stílusa az ürgének, ami az összes munkájából remekül átjön. Bár a Halott Mennyasszonynál jobban szeretem a Karácsonyi Lidércnyomást :)
    Vitatkozni meg szerintem jó dolog. Persze értelmes emberek módjára. Én általában kíváncsi vagyok mások véleményére az egyes témákról, akkor is ha nem értünk egyet. Viszont ez addig jó, amíg nem megy át abba hogy valaki elkezdi ezerrel győzködni a másikat, mert az értelmetlen, ha ugyanazt leírja mindkét oldal 1000+1x csak különböző megfogalmazásban. Leírom a véleményem, elolvasom másokét, ha találok a más véleményben olyat, ami tetszik és amivel egyetértek, akkor úgyis alakítok az enyémen, magamtól, anélkül, hogy megpróbálnának meggyőzni, hogy pedig az úgy van. :)

    VálaszTörlés