2011. január 27., csütörtök

#231

Andi mondta, meg láttam én is Gyuree blogján, hogy megjelent náluk egy új bejegyzés, de a blogomra érkezve, csak a régit látták.
Nah, ennek az az oka, hogy igen, elkezdtem egyet, de nem fejeztem be, csinosítgatni akartam, átolvasni, stb és ezért piszkozatként akartam elmenteni. De tök spontán, a "bejegyzés közzétételére" nyomtam, nem a "mentés piszkozatként"-re, ezért a félreértés. XD XD XD XD


Nnnnnna.... Ezt már egy jó ideje el akarom újságolni, de mindig megfeledkeztem róla. xD

Szóóval, van ez a Mága Zoltán nevű úriember. Pár éve, minden év január elsején, megrendezésre kerül egy újévi koncert az ő közreműködésével. Ja, csak hogy 2 éve, ugyan azt a pózt veszi fel....De tényleg.... ugyan az a vigyor, ugyan az a beállás. Lassan a védjegye lehetne a pasasnak. XD Vagy a kép ugyan az... a fene tudja. XD XD XD

Na mindegy....

Voltam ma a volt ofőmnél, elhoztam a bizimet. Volt képe kisminkelni....
Aki kicsit jobban ismer, az tudja, hogy életemben egyszer nem volt rajtam smink, max annyi, hogy szemceruzával tetkókat rajzoltunk egymásra. Egyszer kaptam, még fiatalabb koromban, egy folyékony púdert, amit pedig a falra locsoltam.
Na, hát kérem szépen, valószínűleg elhamarkodottan ítéltem meg a sminkeket, mert lehet azt kulturáltan is csinálni (más kérdés, hogy a mai nők 80% ocsmány módon pingálja magát), de ettől függetlenül azt hiszem, a továbbiakban sem leszek hajlandó piperészkedni.
Ez eleve távol áll a stílusomtól és azt hiszem, erre a termékcsaládra még allergiás is vagyok, mert egész nap dörzsölöm a szemem és tüsszögök...

Jah! Budapesti közlekedés. Újpalotára kellett eljutnom innen, Tétényből. másfél óra volt...
És nem számolom bele azt, hogy eltévedtem...
Ami pedig azért gáz, mert a Zsókavár utcát kellett becéloznom, márpedig amíg Zuglóban laktunk, sokat jártam arrafelé. Plusz, ott van a 69-es villamos végállomása, pont a ház előtt, ahol Ő lakik. Még nagyobb poén az, hogy a beszélgetés során szóba került egy kis utcácska itt Tétényben, amit körülírva rögtön felismertem.

Hát ez van, kérem alássan. Eltelik másfél év, és az egykor ismerős helyek ismeretlenné válnak. Aminek pedig 21 éven keresztül a létezéséről sem tudtam, rögtön beugrik.

(Bár ha a tanárnő eleve azt mondja nekem, hogy a 69-es villamos végállomásával szemben lakik, megspórolt volna nekem egy nagy adag kóválygást a tök egyforma, utcatáblát mellőző panelházak között. )


Nah... most kaptok pár cukiságot... Ezeket a KuvatOn-on találtam. :D


Ki mer belenyalni? :D


Kis életmentő :DMegbocsátok! :D

Hát ez no comment.... :D :D :D
Hot Dog :D :D :D :D :DNa és akkor még pár videó!! XD

Na, és aki ezt kitalálta, az ugyan olyan beteg, mint én, csak rendelkezik a kellő tudással az ötletek megvalósításához. XD XD XD XD XD
Na jóccakát!! ;)

15 megjegyzés:

 1. Nézz be hozzám a válaszért, itt nem engedte megjeleníteni, mert túlléptem a karakterszámot :D:D:D

  VálaszTörlés
 2. Jé, egy valóságos új bejegyzés, micsoda meglepetés! :-P
  A másik megjelentetése előtt majd állítsd át a dátumát az aznapira, mert a Blogspot automatokusan a legelső mentés ideje szerint sorolja be a posztokat.

  Mága Zoltánnak úgy tűnik, olyan rossz fényképarca van, hogy évek óta egyetlen fotó sikerült róla, azt photoshopolgatják lelkesen :-D

  Én sem vagyok sminkpárti, azon kevesek közé tartozom, aki igenis kimegy smink nélkül is az utcára, akár a belvárosba is bemerészkedek vakolat nélkül. Ezzel együtt néha megragadom a szempillaspirált és a szemceruzát, és ha valami alkalomra megyek, akkor még valami szolid színt is teszek föl, az azért tud dobni az emberen, ha jó a színválasztás és emberi a mennyiség. Egyébként tapasztalataim szerint ugyanannyi pasas mosolyog rám akkor is, amikor teljesen natúr fejjel sétálok, mint amikor ki vagyok mázolva, ergo: a pasiknak nem a smink számít. Ez valami olyasmi ürügy lehet a nőknél, mint a pasiknál az, hogy horgásznak. Frászt, csak nyugiban akarnak ücsörögni a csöndben és a jó levegőn, a pecabot csak ürügy XD (Ez biztos, mert ismerek nem egy pecást, akik visszadobálják a kifogott jószágot, mert utálják a halat, meg nem ennék semmi pénzért.)

  Én Budán tudtam eltévedni, azt ugyanis kevésbé ismerem, mint Pestet. Ha ismeretlen címre mentem, bizony, tősgyökeres fővárosi létem dacára előástam a Budapest-térképet. Itt meg rendszeresen eltévedek, főleg, ha épp nem jár a metró, igaz, London inkább Budára hasonlít a hegyes-dombos mivoltával. De azért vannak helyek, ahová itt is eltalálok már... XD

  A képek szuperek, nem tudnék választani közülük XD

  Videók: a másodikat már ismertem, a történet ismeretében kicsi morbid humor... XD Az elsőn meg szimplán hülyére röhögtem magam XD

  VálaszTörlés
 3. Volt nálam Mága Zoltán ezen képe, mikor DVD-t kellett gyártanom neki. Erősen retusált ez a fotó, főleg ami a hajmennyiségét illeti :)

  VálaszTörlés
 4. Opcsi: válasz nálad! :D

  Andi: Én alapjáraton nem tudok sminkelni. Szerintem egy púderezést meg tudnék csinálni magamnak reggel, de ha megyek valahová, általában mindig az utolsó pillanatban kelek föl, épp csak egy kávéra futja, öltözöm és már megyek is. Nem férne bele az időmbe még egy 10 perces sminkelés sem. Pl a szalagavatómon sem voltam kisminkelve, nekem ez eddig természetellenes volt. :D
  Az ofőm egy nagyon szép, igazából alig látható sminket csinált nekem, olyan színek összeállításával, amik mennek a bőröm színéhez is, így nem azt a benyomást keltette a látvány, hogy úúúr isten, ez úgy néz ki, mint akinek behúztak egyet. XD

  Az eltévedéssel nekem az a bajom, hogy igazából én bárhol képes vagyok eltévedni, csak mivel földrajzos vagyok, tartom magam a mondáshoz: Egy földrajzos nem téved el, max kerül egy nagyot. XD

  De szerintem ilyen tök egy forma panel házsorok között mindenki eltévedne. XD

  Ja, azt nem is írtam, hogy megkérdeztem egy nénit, hol van a Zsókavár utca, de szegény még azt sem tudta, hogy ő hol lakik XD XD XD

  VálaszTörlés
 5. Gizi, Mágáról újabb válasz nálam :D

  Amúgy meg nem minden lánynak van szüksége vakolásra. Van, amikor a sok cucc inkább zavaró, mint előnyös. De ez persze erősen függ az adott lány kinézetétől. És persze az is igaz, hogy a smink, mint olyan, optikai tuningként is tud működni, vagyis képes javítani a megjelenésen, amennyiben szépen, ízlésesen van felmázolva.

  Én budai vagyok (szintén), és bárhová megyek, sosem tévedek el, mert van analóg GPS-em (térkép), vagy van szám, és megkérdezem, merre kell menni X-be :D

  VálaszTörlés
 6. Gizmo: Szerintem azért nem árt egy nőnek, ha megtanul egy alapsminket csinálni magának. Lehet olyan helyzet, amikor tényleg kell, és minek kiadni pénzt kozmetikusra, vagy bárkit megkérni, ha ott a saját kezed, ami kimázol? :-) Nem olyan ördöngős dolog ez, kell egy szempillaspirál, egy szemceruza, és vagy rúzs, vagy szemhéjpúder, mert mind a kettőt föltenni fölösleges és nem is szép. Mindenkin, akár mutatós natúrban is, akár nem, javít egy szolid smink. Hétköznap nem érdekes, de vannak olyan alkalmak, amikor meg vele jár :-)
  (És az alapozót, púdert nem is említettem, mert szerintem ha szépen megtisztítja valaki az arcbőrét sminkelés előtt, és nem tejfehér bőre van, akkor az is fölösleges.)

  VálaszTörlés
 7. Én majdnem minden nap sminkben járok, de nem érzem magam úgy, mint egy bohóc, vagy mintha behúztak volna egyet... De nyugodtan mondjátok meg, ha nem így gondoljátok, valószínűleg úgysem fog változtatni semmin :) Nem kenek magamra meggypiros rúzst és türkizkék szemhéjpúdert, mert a mai - jobb minőségű - boltokban vannak olyan tájékozottak az eladók, hogy segíthessenek megmondani, mi megy a bőr/szem/hajszínemhez, és ha más nem, hát magamtól is kitalálom... Ezért jók a kirakott testerek: felkened, nem tetszik, nem veszed meg :)

  És mindez nem jelenti, hogy ne lennék hajlandó smink nélkül kimozdulni az utcára... Nekem is vannak napjaim, amikor nincs hozzá kedvem, és csak egy tornacipőre meg egy kényelmes farmerre vágyom, de más napokon meg smink + magassarkú + szoknya a nyerő... Ez teljesen hangulatfüggő. De azért nem hinném, hogy a sminkelés elítélendő dolog lenne.

  VálaszTörlés
 8. Szendzsi, azt hiszem, félreértettél valamit. Senki nem mondta, hogy a smink elítélendő. Egyszerűen csak arról beszélgettünk, hogy számunkra (Gizmonak és nekem) nem létszükséglet. Gizmo soha nem sminkel, én meg ritkán, de mindez nem azt jelenti, hogy bármilyen véleményünk lenne a sminkelt nőkről. Egyszerűen csak nem foglalkozunk ezzel a dologgal többet, mint amennyit szerintünk érdemel :-)

  VálaszTörlés
 9. Az azért túlzás, hogy ne lenne bármilyen vélemény a sminkelt nőkről, mert erről példát tudok hozni a bejegyzésből, szóval ez a rész nem arra volt észrevétel, amit te írtál, hanem amit Gizmo :)

  VálaszTörlés
 10. "(más kérdés, hogy a mai nők 80% ocsmány módon pingálja magát)"

  Ezt szerintem nem lehet félreérteni :)

  VálaszTörlés
 11. :-) Szendzsi, nem vagyok Gizmo fogadatlan prókátora, meg ha úgy érzi, hogy kell, akkor majd ő kiáll a véleménye mellett, mert képes rá, úgyhogy csak a magam nevében beszélek: szerintem ez a mondat, amit idéztél a bejegyzésből, nem negatív vélemény, hanem egyszerű tény. Ha kimész a lakásból és megnézed a nőket az utcán, bevásárlóközpontokban, bárhol, ugyanúgy láthatod, ahogy bárki.

  VálaszTörlés
 12. Szendzsi, most jöttem rá, hogy elküldtem az előző kommentet: félreérthető a mondat. Te valószínűleg úgy értelmezted, hogy magára a sminkelésre vonatkozik az "ocsmány" jelző. Én pedig úgy, hogy ocsmány a smink, amit a nők 80 %-a magára ken, mert nem veszik a fáradtságot, hogy megismerjék a saját arcukat, az ahhoz és az egymáshoz is illő és előnyös színeket, mennyiséget :-)
  Ezen szerintem, ha te nem ebbe a 80 %-ba sorolod, tehát nem érzed találva magad, nincs okod megsértődni :-)

  VálaszTörlés
 13. Andi, én se nem értettem félre, se nem sértődtem meg. Igen, ugyanúgy látom a sminkelt nőket az utcán, és 80%-ukról nem az ocsmány szó ugrik be először.

  VálaszTörlés
 14. Ez meg már az ízlések és pofonok témaköre szerintem, ízlésen vitázni pedig semmi értelme :-) Van, akinek tetszik, ha valaki éktelenül kimázolja magát, másnak nem, de mindkettőnek szíve joga saját véleményt formálni :-)

  VálaszTörlés
 15. én sem sminkelek... Én úgy vagyok szép, ahogy vagyok, nem kell mindenféle kencefice :D

  VálaszTörlés