2011. január 19., szerda

#230

1. Közleményben ismerte el a Köztársasági Elnöki Hivatal, hogy Schmitt Pál újévi beszédébe súlyos helyesírási hibák kerültek.

Ez elég gáz egy politikustól. Ha az a politikus pedig a köztársasági elnök, le kéne mondania. Ha nem ő írta az újévi beszédet, akkor pedig nagyon gyorsan rúgja ki azt, aki ezt tette.

Viszont szerintem nem ezzel kéne foglalkozniuk az embereknek. Ha ez lenne Magyarország legnagyobb baja, akkor nem ott tartanánk, ahol.


2. Ismerősök helyesírása a Facebookon:
szerelmemel 13honapja vagyunk együtt boldog vagyok velle:P
És ugyan ezt, csak más megfogalmazásban (ugyan úgy tele helyesírási hibákkal) 10 percenként kiírja.


3. Facebook ismerős ismerősének adatlapja - Kedvenc idézetek részlegben (!!!!)

Kedvenc együtteseim: Alcohol,Tankcsapda,Kárpátia,LL Junior,Lady gaga David quetta

Az addig rendben van, hogy a "Kedvenc idézetek"-hez írja be a kedvenc együtteseit, de a Tankcsapda és a Kárpátia hallgatása, hogy a mákos ferde fityfenébe fér össze Lady Gaga zenei stílusával? Vagy ez csak nekem furcsa és összeférhetetlen? (Pedig én aztán mindenevő vagyok egy bizonyos határig)

4. Az előző bejegyzés kapcsán: Biza, megfáztam.... Tegnap egész nap hőemelkedésem volt, köhögök és egyfolytában az orrom fújom.
Ja és bocsesz, hogy nem válaszolgattam a kommenteitekre, de inkább pihegtem. =D

14 megjegyzés:

  1. 4. (Kivételesen ezzel kezdem.) Jól tetted! C vitamin, mézes tea, sok folyadék (lehetőleg szénsavmentes víz) és fetrengés. Ja, meg Echinacea csepp! Varázsszer!

    1. Állítólag a köztársasági elnök ragaszkodott ahhoz, hogy ő írja a beszédet saját picike vívó kezével. Azt én most levágnám tőből a kicsi kardjával, vagy tőrével, vagy mije volt fénykorában. De tényleg nem ez az ország legnagyobb gondja, csak akkor is, viselkedjen már az ország első embere, hagyja az írást az írástudókra.

    2. Zavaró posztok ellen a "Hide" gomb használata a javasolt eljárás a francbukkon ;-)

    3. Az én zenei ízlésem a klasszikusoktól az igazán nagy rock- és popzenekarokon, énekeseken át egészen az általam is pudingzenének nevezett műfajig terjed hangulattól függően, nincs ebben semmi különös :-))

    4. Ez már volt.

    Gyógyulgass!!!!!! Ez parancs!! XD

    VálaszTörlés
  2. Igazából nem zavarnak a posztjai, inkább elképesztő, hogy egy lassan 19 éves ember ennyire ne tudjon írni. Azt hittem, hogy ez a kritikán aluli helyesírás csak a mai 12-14 éves korosztályt sújtja. XD

    A zenei ízlésem kb nekem is hasonló, csak én nem követem el azt a hibát, amit ez a srác. Én nem sorolom be magam egyik műfaj rajongótáborába sem, értem ezalatt, hogy nem öltözöm rockerként, nem pingálom a hajam tincsekben mindenféle színűre. Öltözöm úgy, ahogy nekem jó és hallgatom azt, ami nekem tetszik. Ellenben a sráccal akin -a profilképét látva- szegecses marhaságok vannak és narancssárga punk haja. XD És ezért nem értem a Lady Gagát. XD (egyébként hasonlóan rémes a helyesírása)

    Szerintem a politikusaink sportot űznek abból, hogy melyik párt tudja jobban lejáratni az országot Európa előtt. De igazából mindegy, úgysem röhögnek még rajtunk annyian... :)

    Gyógyulgatok, már jobban vagyok. Sokkal. =D már köhögni sem köhögök annyira, már csak tüsszögök. XD

    VálaszTörlés
  3. Á, mindegyik generációban vannak sz@r helyesírók. Amit azért nem értek, mert nem megtanulhatatlan dolog. Az unokatesóm vacak helyesíró volt, pedig szeretett olvasni. Gimiben rágyúrt a helyesírásra, hogy az egyetemen ne kelljen emiatt szégyenkeznie. Megtanulta, ennyi. Tehát nem megtanulhatatlan.

    Ha egy rockernek csak annyi hibája van, hogy időnként Gagát is hallgat, az még nem a világ vége. Nem tudom, mennyi idős a srác, de tudod, hogy a fiúk később érnek agyilag... ;-)))

    Elárulok neked egy titkot: fél Európa azt sem tudná, hol van Magyarország, ha most nem mi lennénk a soros elnökök. De ne adjuk fel, most már tudják, hogy a világon vagyunk, és megfelelően bosszankodnak/nevetnek (megfelelő aláhúzandó) is. Azt hiszem, kellően mély nyomokat fogunk hagyni az EU felületén ez alatt a fél év alatt XD

    Helyes, gyógyulj csak. Tüsszögj is, legalább kijönnek belőled a bacik :-P

    VálaszTörlés
  4. :D ó nálam mik vannak fészen :) "töllem, tölled,nállunk, nálluk, útál, lessz" .... :/ a falat kaparom ezektőőőő! Há mostan írtam e egy 0 hibás tóbamondástot, azt ezeket nézegessem e!

    VálaszTörlés
  5. Gizike, utálni fogsz, de néha tőled is látok helyesírási hibákat, szóval bagoly mondja... :D:D:D:D
    De mentségedre szóljon, hogy te nem vagy köztársasági elnök :D
    És igen, lehet kezdeni fikázni engem, ezt megelőzendő mondom, hogy igen, én is szoktam néha hibázni, ill. nem az én seggemből kel fel a Nap, még ha viselkedésem alapján ezt lehetne gondolni néha :D
    Gyógyulgassál, mert vár már a paci :D

    VálaszTörlés
  6. Persze, hogy szokott lenni, de én nem irók ugy, h álandoann mindíg minnden szavam telle legyen hejesirási hibákal. XD

    Én max a vesszőket szoktam elhagyni XD XD XD A köztársasági elnöktől az emberek azért elvárják, hogy tudjon helyesen írni. =D "Tőllem" nem, max a nyelvtan tanárnőm. XD

    Nah, de érted a lényeget... =D

    VálaszTörlés
  7. Vesszőkön túl is akadnak dolgok, de nem vészes, azért attól még nem vagy mucsai őstermelő :D
    Mint mondtam, velem is előfordult már, hogy hibáztam. Némely esetben.... :D:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  8. ja.. nem vagy paraszt, csak messze laksz a bekötőúttól! :P

    VálaszTörlés
  9. na, ezt sem nekem mondták.... :D:D:D

    jutalom: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Volvo7700.jpg :D:D:D

    VálaszTörlés
  10. Te Gizmo, te elcsináltad innen az új bejegyzést. A blogom jelzi, itt meg semmi... :-(

    VálaszTörlés
  11. Jah, mert még nincs kész. :D Piszkozatként van elmentve :D

    VálaszTörlés
  12. Hehehe... A Blogspot szorgosan átirányította hozzám, még mindig annak a címe van nálam fönt :-)))
    Sebaj, most akkor megintcsak átjárónak fogom használni a blogod, megyek a tesódhoz! :-D

    VálaszTörlés
  13. Azt, hogy hol tartunk (mint ország), bizony erősen befolyásolja, hogy mekkora seggfejek ülnek ott, ahol a döntések (országosak) születnek. Nem foglalkozni velük aligha a legjobb megoldás, már amennyiben nem ott szeretnénk tartani (országosan), ahol tartunk.
    A helyesírásról pedig -- szerintem már említettem valaha: nem tanultság, olvasottság vagy adottság kérdése elsősorban, de leginkább az igényességé.
    A zene pedig nem ismer határokat. Csakúgy, mint a butaság.
    Vidámságnak legyen itt egy :-D

    VálaszTörlés