2010. szeptember 26., vasárnap

Voyager day

Hát... Történt egy olyan dolog, hogy ma ünnepelték a Star Trek Voyager 15. születésnapját.

A Sugárban béreltek helyet a bowling teremben, de a portált összesen 4 ember képviselte, plusz Megan, habár ő nem túl aktív tagja a portálnak, de ő szervezte.

Mi is oda mentünk, bár sok kedvünk nem volt a dologhoz, de így legalább egy jó 20 percig öszesen 7 ember képviselte a portált.

A gond az volt, hogy ennyi geek-et egy helyen még nem láttam. Nem volt semmi gond, csak a legtöbbjük olyan szinten csőtrekker, hogy engem ez már kicsit frusztrált, így inkább felmentünk Erna barátosném lakására. Vittük sütit a gyereknek, meg pár citromos gössert. (nem a gyereknek)

No meg aztán a Voyager nem is annyira a szívem csücske, én inkább TOS-es és TNG-s vagyok... De ahogy elnéztük, lehet nem érte volna meg kifizetni a 800 forint belépőt (Jah, mert hogy belógtunk... :P persze nem az én ötletem volt.. )

Jó, persze nem fikázni akarom az összejövetelt, elvégre mi csak 20 percet HA voltunk, de a programok sem voltak ránézésre olyanok, amik miatt szivesen maradtam volna egész végig...

Aztán lehet hogy tök jók voltak, de ez van ... =D

Szivesebben vagyok együtt olyan trek rajongókkal akiket ismerek is és nem életcéljuk, hogy úgy állítsanak be valahová, hogy egyenruha van rajtuk...

Pl ami szerintem már extra szánalom, az az volt, hogy beszélgettem Tuvokkal. Odajött egy számomra tök ismeretlen faszi, majd közölte Tuvokkal, hogy egyedül ő "sárga" (tehát egyedül neki van sárga egyenruhája) és távoztt.


Na, szóval összegezve, semmi bajom azokkal, akik ennyire rajongnak valamiért, csak nekem furcsa az egész és frusztrál is.
Ettől még szeretem a trek-et, egyszerűen én nem érzem szükségét, hogy beöltözzek klingonnak, vagy flotta egyenruhába bújjak.

Kész, slussz, passz....


Igaz, de használhatatlan információ: Már megint beázott a cipőm, és igen kellemetlen másfél órát utazni haza úgy, hogy cuppogok... =D

2010. szeptember 24., péntek

napi agymenések #16

Épp a zsötábot böngészem, és a fene tudja hogy, de Kiszel Tündénél lyukadtam ki... Van pár "kedves" videó róla.

Szegény nőt csak sajnálni tudom... Ilyen olyan ügyek kapcsán meghívják reggeli műsorokba, beszélgetősökbe, provokatívokba..... Ő meg elvállalja...

Persze sok minden ellenkezik az ő értékrendjével, de a szerkesztők könyörögnek neki, hogy vállalja el. Vajon miért?

Ez a nő egy fogalom. A saját naivitását, jóindulatát fordítják ellene, találnak rajta egy jó fogást (a mellein kívül) ami legtöbbször a teljesen nyilvánvaló feltűnési viszketegsége és máris kész a botrány, a címlap és a legalább 1 hónapig tartó állandó szerepeltetése a médiákban.

Gyanítom, ha annyira ellenkezne pár dolog az értékrendjével, nem vállalna el mindenféle szereplést. No persze lehet, hogy tényleg ellenkezik, de a feltűnési viszketegsége legyőzi az értékrendjét.

Ráadásul apróbb dolgokat is képes úgy felfújni, hogy perre viszi az ügyet. Ezzel meg megint eléri azt, hogy tovább szerepelhessen az újságokban vagy a tévében.
Csak szegény vagy nem veszi észre, vagy nem is akarja, amikor a kollégái, vagy más műsorvezetők próbálják vele megértetni, hogy a viselkedésével csak további rosszindulatú kis nyilacskák céltáblájává válik.

Szegény nő vagy nagyon buta, vagy nagyon okos...

Viszont az a kijelentése, amit akkor tett, amikor a puruttya blogon írtak róla..... hogy a blogok kommentelői "szánalmas szerencsétlenek, akiknek nincs sikerélményük és így próbálnak kompenzálni" az még tőle is durva volt, pedig hallottam már tőle néhány ledegradáló megjegyzést más műsorvezetőkre, újságokra és műsorokra...

Ebből a kijelentéséből látszik, hogy a mi Tündénk éli a maga kis celeb világát és nagy ívben tojik mindenre...

Könyörgöm... nem azért kommentel valaki egy oldalon vagy blogon mert kompenzál vagy hírnevet akar szerezni magának. Szimplán csak azért, mert van véleménye a dologról. Márpedig, ha Kiszel Tündéről van szó, mindenkinek meg van a maga kis véleménye, amit ő akár tudomásul vesz, akár nem, az esetek nagy többségében meglehetősen negatív.
(elég ha rákeres magára youtube-on és elolvassa a videók kommentjeit)

Persze azért ahogy végig nyálaztam a videókat, volt nem egy olyan ahol neki volt igaza.
Azért a véres leszámolás már durva dolog akkor is, ha róla van szó. De tény, hogy ő is megragad minden alkalmat, hogy mutogathassa magát.

Onnantól kezdve pedig jobb ha átértékeli a saját értékrendjét....

2010. szeptember 17., péntek

XD

Az gáz, ha valakit azért szólnak le itthon, mert a fridzsiderre kitűzött kis jegyzetfüzetből letép egy lapot?

Indok: De hát el fog fogyni!!!

Shaolinok bölcsességét megszégyenítő mondat volt, de akkor mégis mire írjak? WC papírra?
Az is elfogy, és meglehetősen kényelmetlen rá írni =D

Azért lol =D

2010. szeptember 7., kedd

Mindenféle piszkozat

Szóval az úgy volt, hogy.... ez a 204. bejegyzés, így aztán a 200. "megünneplése" elmaradt. Nem is figyeltem, csak írtam mint akit homlokon smárolt a múzsa.

De van, hogy csak belekezdek, aztán elfelejtem a blogot és piszkozatként csücsül a bejegyzés. Na, azokat most szépen besűrítem egybe, hogy ne kelljen 6 fele írnom.

Öveket becsatolni =D




A földrengéses bejegyzés kapcsán, betettem két kis számláló bigyókát.

Az egyik azt számolja, hány földrengés volt, a másik azt mutatja, milyen volt a legutóbbi erőssége.

A megfogalmazás kicsit szar lett, szóval a kis számláló azt mutatja, hogy hány földrengés volt az elmúlt 24 órában. (nem tudom, mikor nullázza le magát, majd megfigyelem) Csak nem akartam agyon bonyolítani a dolgot, de majd átírom =D



Most megint hétfőn jöttem haza Kecskemétről. És megint dugó volt.
Először is vasárnap este kinéztem pár buszt. Most, hogy elkezdődött a suli, nem csak 2 órás és 1.10-es menetidejű buszok vannak pestre, hanem van 1.20-as, 1.30-as is. Nah olyannal nem akartam jönni, mert tudtam, hogy úgyis dugó lesz, ami miatt, ha mázlim van, akkor is fél órával később érek be a Népligetbe. 1.10-es volt háromnegyed 8-kor és 8kor, úgyhogy azt a kettőt kiszemeltem, és kisétáltam (odataláltam egyedül is :P).

A pályaudvaron egy csaj megkérdezte, tudok-e neki tüzet adni. Öngyújtó az mindig van nálam, adtam neki. Ezen felbátorodva, egy hajléktalan külsejű fura figura odasettenkedett hozzám, és kért egy szál cigit. Nah az nem volt nálam, csak épp nem hitte el, így aztán ki akarta fizetni, ha adok neki. (Ha a Marlboro árával számolok, ami 700 forint és 19 szálas, az kerekítve 37 forint, nem hiszem, hogy akár annyi pénz is lett volna nála, de ő tudja)
Aztán mondtam neki, hogy
1. Én nem veszem a cigit, hanem tömöm
2. Leszokóban vagyok, úgyhogy tényleg nincs nálam, de ha lenne sem adnék, már csak elvből sem...

Nah, igen, de a 7:45-ös valamiért késett, úgyhogy az is 8-kor állt be. A sok hülye meg nem értette, most melyik busz, az, amelyik neki kell. Nah én felszálltam az eredeti nyolc órásira, mert nagyon úgy tűnt, a kecskeméti lakosság is ugyan azt csinálja, amit a budapesti ha késik a busz és kettő áll be, és relatíve hamar el is indultunk, csak az autópályán baszakodtak valamit, úgyhogy sikerült megint dugóba keveredni.

Itthon is volt valami gebasz, úgyhogy metróval mentem. Valamiért én mindig kifogom az ilyet, de nem húzom már fel magam rajta, mert attól a dugó még ott marad. =D



Két gugli találatom volt most, az egyik:

Milyen hosszú életűek az elmebetegek

a másik:

Kukkolom a hugom

Az első kecskeméti (!) a másik dunaújvárosi találat.


Szoktam figyelni a Gyuri feed bigyókáját is. Az ő blogját leggyakrabban madaras találatokkal bombázzák, pl

kacagó gerle videó, kacagó gerle hang, kismadár etetése, stb...

Volt viszont egy aranyos, mégpedig: kacago blogspot

Ezen jót nevettem, szerintem aranyos =D


Csak úgy, mert miért ne

Sikerült végig csinálni az Assassin's creed 2-t. Gyóóóó játék, mert kiélhetem minden beteg vágyam.

Jó dolog elvenni a parasztoktól a vasvillát és utána azzal agyonverni őket... izé... akarom mondani jó a játékmenet... XD

Egyébkét tényleg. Lényegében azt csinálok amit akarok, a városok is olyan szépen ki vannak dolgozva, hogy pl Velencénél egy csomó olyan helyet fölfedeztem, ahol én is jártam (csak történetileg kb 500 évvel később)..

Kicsit érdekes volt a vége, de majd csak rendbe teszik... =D


Most, meg szépen megyek vissza csicsikálni... :P Megálmodok egy őrült bejegyzést, hátha sikerül. =D


Na még a végére egy kis gonoccság... Ki bírja tovább 1 percnél? :P


2010. szeptember 2., csütörtök

Mensön hírek #12

Éjjel felfigyeltem arra, hogy biza reng a föld....
Magyarországon azért az ember nem kap rögtön a fejéhez, hogy "urisssssten, földrengés van!", pláne, hogy azért nálunk -már csak az ország geológiája miatt sem- nincsenek olyan hatalmas földrengések. Bezzeg a törés vonal mentén élők sokszor élvezhetik a tektonika eme áldásos tevékenységének hatását, de hát -ha mást nem is, de ezt igen- megtanultam én a házi orvosomtól, hogy az élet bizony nem habos torta. Na, talán majd egyszer....

Szóval.. igen... éjjel bizony volt egy kisebb földrengés. Na, most nekem nem kell hozzá internet és mi egyéb, hogy megkülönböztessem a kamionok okozta rázkódást a földrengéstől (már csak azért sem, mert ez nem forgalmas környék és mert az ilyesmi érdekel) úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy reng a föld, egészségére.

Aztán ma nézelődtem fészbúkon és mivel "lájkoltam" az időkép honlapját, kapok fészbúkon híreket az új cikkekről. Meg is jelent egy, igen, nagyon profi vagyok, tényleg földrengés volt.

Tesegg elolvasni!


Amiről én nem tudtam, az a kora reggeli rengés. Azt én átaludtam. =D

Milyen kár =D