2010. április 11., vasárnap

Monor

fuhhh...

Tegnap rávettem Gyuriékat, hogy menjünk el a monori börzére.
Mindig kimennek, legalábbis az esetek 80%-ban biztos, de erre végül úgy döntöttek, hogy mégsem. Én viszont aranyhalakat akartam venni, úgyhogy befűztem őket :P

Olyan vagyok mint a 10 éves törlőrongy, nem aludtam sokat. De nem is baj. Legalább este el tudok aludni, nem fogok hajnal 6-ig szenvedni az ágyban.

Na, szóval... Monor. Tök jó volt. Láttam libát.
Jó, persze ez nem nagy szám, de egy törzsgyökeres budapestinek, aki ilyen állatot legfeljebb dokufilmekben lát, annak az.


Húúú meg pulykát! Egek, az mekkora egy drabál jószág!! Mondjuk a kakasokból hamar elegem lett, mindegyik kukorékolt... hát na... az a dolga, de kánonban egy kicsit fülsértő.

Voltak kutyakölykök. Muszáj volt őket megsimogatnom, annyira aranyosak voltak. Szeretnék majd még egy kutyát valamikor, egyszer.... Nem most, de a közeljövőben.... Lehet, hogy majd onnan hozok. Nem tudom, majd kiderül.

Ja, meg láttunk leguánokat! Az jó, mert tervezem egy újabb hüllő beszerzését. Kígyóm már volt egy rakásnyi, most valami gyíkfélét szeretnék, pl leguánt, vagy varánuszt.

Jó ez a kis börze, mert az állatokat a tenyésztőtől lehet megvenni. Kisállat kereskedésben nem mindig célszerű, mert sokkal drágább és nagyon sok helyen nem gondozzák őket normálisan.


Na, hát úgy összességében inkább haszonállatok voltak. Malac, liba, tyúk. Sajnáltam őket ott, a ketrecben. Meg persze nem utolsó sorban azért, mert jó eséllyel a tányéron kötnek ki.

Tudtuk, miért mentünk, de azért körülnéztünk. Annyi parasztot egy rakáson.... Már elnézést.... ezek az igazi, tanyasi parasztok. Még szívóztak is a "városiakkal" akik tyúkot akartak venni: "Ne féééjjjenn tűűlle, nem bááánt!! Fogja csak meg!" :D


Aztán elkezdett csöpögni az eső. Úgyhogy gyorsan beszereztük az akvárium tölteléket, vettünk lángost, és spuriztunk vissza a kocsihoz.

Nagyon szép aranyhalak, kettőnek már most tudom, mi a neve, a harmadik nevéről vannak elképzeléseim, kettőnek még agyalnom kell.

(Logikus dolog aranyhalaknak nevet adni? Nem, nem az.... de azt mégsem mondhatom, ha mesélek róluk valakinek, hogy "Az ott!")

Most már csak ki kell horgásznom az algafalókat az akváriumból és friss vizet kell bele tennem. Aztán mehetnek vissza, meg az aranyhalak is, az új helyükre. Szegények most a kádban úszkálnak, mint a karácsonyi élőponty 24.-e előtt három nappal, ami a kivégzést várja.... (Hogy lehet ilyet tenni szegény pontyokkal?)


Jaaaa, meg persze ki kell találnom, hogy hova tegyem az akváriumot. Bár sejtésem az van, de ahhoz pakolásznom kell egy fél napot.

Úgy kell nekem! :P



Szóval, összegezve a ma történteket, az "Aranyhal" küldetés sikeresen teljesítve, jöhet a "Bögre" hadművelet! :D

6 megjegyzés:

  1. Én is kitörő lelkesedéssel fogadtam, mikor élőben láttam egy kakast, meg egy malacot. XD Lehet, hogy nekem vidékinek kellene lennem.

    VálaszTörlés
  2. Tuvok :D Tarthatsz te kakast lakásban is. Csak összeszarik mindent. :D

    Eszter: Mondtam én, hogy jó, gyere... :p :D

    VálaszTörlés
  3. "Láttam libát." Zseniálisan egyszerű mondat, ami mindent kifejez. Hülye városi XD (mondom én, aki már attól lábrázkódást kap, ha a kerületet elhagyja... XD )

    Még mindig nem tudom, ki az az Eszter... talán az egyik aranyhal?...

    VálaszTörlés
  4. Opcsi, én minden tekintetben zseniális vagyok. :D

    Jó ötlet, azt a szép pirosat elnevezem Eszternek.... :D :D

    VálaszTörlés
  5. Szegény halacska... :D jól kib****tál vele XD

    VálaszTörlés