2013. május 13., hétfő

Észbontók

Nem tudom, hogy tudtok e ennek a "vetélkedőnek" a létezéséről, vagy esetleg nézitek is. Én onnan szereztem tudomást a dologról, hogy az egyetemi francbukk csoportba kitettek egy jelenetet, ahol két nő azon filozofálgatott, hogy a Nap kering-e a Föld körül, vagy netán fordítva?

A "vetélkedő" lényege pedig pontosan ez. Van két csapat, akik arra tippelgetnek, hogy a két-két játékos az adott kérdésre helyesen tud e válaszolni, vagy egyáltalán felfogja-e a kérdés lényegét. A vetélkedő szót pedig azért teszem idézőjelek közé, mert szerintem azon nevetni, hogy mennyire buta, hülye, már már logikus gondolkodásra képtelen emberek vannak, hasonló értelmi képességekről tesz tanúbizonyságot.

Olyan nehéz kérdéseket kapnak, mint pl. Melyik nehezebb: 1 kg vas vagy 1kg pihe? És a kigyúrt pasas váltig állította, hogy márpedig az 1kg vas a nehezebb, mert azzal lehet edzeni.

Na, adok pár gyöngyszemet, hogy érzékeltessem a dolog súlyosságát






Igen, igen, tudom... Nekem is fáj...

10 megjegyzés:

  1. Ez valami félresikerült kabaréműsor, Eszter? Ennyire ostoba emberek nem létezhetnek...

    VálaszTörlés
  2. Hallottam már róla, meg láttam is ajánlót, de nem nézem, mint ahogy egyáltalán, semmilyen körülmények között nem nézek hazai gyártású műsorokat.
    Szerintem ez katasztrófa, az meg különösen aggasztó, hogy a Viasat3 (mert ott megy ez a sorozat) ennyire felül (ill. alul) akarja múlni az ország első és második számú szargyárát: a retekklubot és a tévékettőt. Ez egy szomorú tendencia, az intelligens műsorok nem vonzzák a nézőket, ezért kell ilyen undorító, alacsony színvonalat gyártani. Az meg, hogy totálisan kiradírozzák az emberek agyát ezzel a szeméttel, senkit sem érdekel. Szomorú, de ez van.

    VálaszTörlés
  3. Én is Facebookon szembesültem vele, nálunk egyetemi vizsgaidőszak agyzsibbasztóban futott egy videó, bár nem ezekkel az emberekkel. A legdurvább az volt, amikor a barátom elképedve konstatálta, hogy az egyik "észbontóval" ő bizony együtt járt az egyetemre és még manapság is szoktak néha együtt teniszezni. Tehát a csávó egyetemet végzett jogász, igaz állítólag valóban nem teljesen 100-as, de nem IQ hiány miatt. Ebből vontam le azt a következtetést, hogy ez valószínűleg kamu. És ezekből a videókból az elsőt megtekintve méginkább remélem, hogy kamu... Egyébként meg egy dolog, ha valaki buta, istenem hát előfordul, de nem igazán kéne ilyen műsorok keretében piedesztálra emelni a hülyeséget.

    VálaszTörlés
  4. Andi, attól tartok ez komoly, legalábbis viccnek rossz, de nagyon.

    Opcsi, azt mindig is tudtuk és sokszor tapasztaltuk is, hogy magyar média egy vödörnyi kutyahányás, de azt sosem gondoltam volna, hogy buta emberekből csinálnak majd cirkuszi látványosságot.

    Ez esetben különbséget kell tennünk butaság és tanulatlanság között. A tanult ember lehet buta, és fordítva. Tehát lehet, hogy egy egyetemet végzett valakinél, egy 8 általánost végzett senki ötször olyan értelmes. De a műsorban az a baj, hogy a kettő együtt van jelen. Pl a szőke cicababa buta is és tanulatlan is.

    Kes, a helyzet az, hogy ezeket az embereket nem fenyegették meg pisztollyal, hogy szerepeljenek. Önszántukból mentek oda és még pénzt is kapnak azért, mert hülyék, mint a segg. Igen, sajnos van olyan, hogy valaki buta, amivel alapvetően nem lenne semmi baj, egészen addig, amíg el nem kezdi magát mutogatni a tévében, hogy "nézzétek, milyen hülye vagyok! Nem tudom azt sem, hogy a saját fajtám emlős!!!"

    VálaszTörlés
  5. Hát, az biztos, hogy viccnek rossz, de komolynak sem jobb...

    VálaszTörlés
  6. Nem gondoltad volna? A különféle valóságsók és "tehetség"-kutatók mióta is vannak műsoron? :)

    VálaszTörlés
  7. Az egy más kategória. A tehetségkutató sem arról szól, ki az okosabb, hanem ki a tehetségesebb. :D (Vagy inkább kit szeretnek jobban az idióta, sms küldő birkák). A vetélkedők, mint pl a Legyen ön is milliomos, vagy ez a Maradj talpon, meg volt/van még egy valag, már inkább szólnak az alap műveltségről. Régen legalábbis így volt, ezért szerettük nézni. Teszteltük a saját tudásunkat is.

    De ez? Itt mit tesztelsz? A türelmedet, max, meddig bírod ki anélkül, hogy valamit szétvernél, olyan gyökerek az emberek.

    VálaszTörlés
  8. Tehetség... francokat. Bohócok kellenek a csatornáknak, így hetekig-hónapokig lehet hájpolni egy-egy műsort, a szerződéses "sztárocskákat" el lehet passzolni itt és ott, nézettséget és bevételt termelnek, semmi mást. A szereplőket direkt úgy válogatják ki, hogy ne legyen köztük túl okos, nehogy rájöjjenek, hogy csak kihasználják őket...
    A végsőkig kisajtolják őket, az utolsó fillért is kifacsarják belőlük, és ha már nem forognak közszájon, akkor szépen kihátrálnak mögülük, de el persze nem engedik őket, mert köti őket a szerződés. Ezért van az, hogy egy-egy "sztár" adományokat oszt, beteg gyerekeket látogat stb. Ez azonban nem azért van, mert ők akarnak menni, hanem mert kötelezi őket a szerződésük, miszerint ilyen promóciós eseményeken részt kell venniük kvázi a csatorna képviseletében. Ha megtagadják az együttműködést, milliós kötbérre perelhetőek.
    A tehetségnek az égvilágon semmi köze nincs a tehetségkutatókhoz ebből kifolyólag, kizárólag a pénznek és a reklámnak.

    VálaszTörlés
  9. Nyilván, de én nem a tehetségkutatókra akartam kilyukadni. :D

    VálaszTörlés
  10. Tudom, tudom. :D Ki a tehetségesebb önmaga lealjasításában, de úgy, hogy észre sem veszi vagy ha igen, nem érdekli. kb. ez a lényege ezeknek a műsoroknak.

    VálaszTörlés