2011. január 27., csütörtök

#231

Andi mondta, meg láttam én is Gyuree blogján, hogy megjelent náluk egy új bejegyzés, de a blogomra érkezve, csak a régit látták.
Nah, ennek az az oka, hogy igen, elkezdtem egyet, de nem fejeztem be, csinosítgatni akartam, átolvasni, stb és ezért piszkozatként akartam elmenteni. De tök spontán, a "bejegyzés közzétételére" nyomtam, nem a "mentés piszkozatként"-re, ezért a félreértés. XD XD XD XD


Nnnnnna.... Ezt már egy jó ideje el akarom újságolni, de mindig megfeledkeztem róla. xD

Szóóval, van ez a Mága Zoltán nevű úriember. Pár éve, minden év január elsején, megrendezésre kerül egy újévi koncert az ő közreműködésével. Ja, csak hogy 2 éve, ugyan azt a pózt veszi fel....



De tényleg.... ugyan az a vigyor, ugyan az a beállás. Lassan a védjegye lehetne a pasasnak. XD Vagy a kép ugyan az... a fene tudja. XD XD XD

Na mindegy....

Voltam ma a volt ofőmnél, elhoztam a bizimet. Volt képe kisminkelni....
Aki kicsit jobban ismer, az tudja, hogy életemben egyszer nem volt rajtam smink, max annyi, hogy szemceruzával tetkókat rajzoltunk egymásra. Egyszer kaptam, még fiatalabb koromban, egy folyékony púdert, amit pedig a falra locsoltam.
Na, hát kérem szépen, valószínűleg elhamarkodottan ítéltem meg a sminkeket, mert lehet azt kulturáltan is csinálni (más kérdés, hogy a mai nők 80% ocsmány módon pingálja magát), de ettől függetlenül azt hiszem, a továbbiakban sem leszek hajlandó piperészkedni.
Ez eleve távol áll a stílusomtól és azt hiszem, erre a termékcsaládra még allergiás is vagyok, mert egész nap dörzsölöm a szemem és tüsszögök...

Jah! Budapesti közlekedés. Újpalotára kellett eljutnom innen, Tétényből. másfél óra volt...
És nem számolom bele azt, hogy eltévedtem...
Ami pedig azért gáz, mert a Zsókavár utcát kellett becéloznom, márpedig amíg Zuglóban laktunk, sokat jártam arrafelé. Plusz, ott van a 69-es villamos végállomása, pont a ház előtt, ahol Ő lakik. Még nagyobb poén az, hogy a beszélgetés során szóba került egy kis utcácska itt Tétényben, amit körülírva rögtön felismertem.

Hát ez van, kérem alássan. Eltelik másfél év, és az egykor ismerős helyek ismeretlenné válnak. Aminek pedig 21 éven keresztül a létezéséről sem tudtam, rögtön beugrik.

(Bár ha a tanárnő eleve azt mondja nekem, hogy a 69-es villamos végállomásával szemben lakik, megspórolt volna nekem egy nagy adag kóválygást a tök egyforma, utcatáblát mellőző panelházak között. )


Nah... most kaptok pár cukiságot... Ezeket a KuvatOn-on találtam. :D


Ki mer belenyalni? :D


Kis életmentő :D



Megbocsátok! :D

Hát ez no comment.... :D :D :D




Hot Dog :D :D :D :D :D



Na és akkor még pár videó!! XD





Na, és aki ezt kitalálta, az ugyan olyan beteg, mint én, csak rendelkezik a kellő tudással az ötletek megvalósításához. XD XD XD XD XD




Na jóccakát!! ;)

2011. január 19., szerda

#230

1. Közleményben ismerte el a Köztársasági Elnöki Hivatal, hogy Schmitt Pál újévi beszédébe súlyos helyesírási hibák kerültek.

Ez elég gáz egy politikustól. Ha az a politikus pedig a köztársasági elnök, le kéne mondania. Ha nem ő írta az újévi beszédet, akkor pedig nagyon gyorsan rúgja ki azt, aki ezt tette.

Viszont szerintem nem ezzel kéne foglalkozniuk az embereknek. Ha ez lenne Magyarország legnagyobb baja, akkor nem ott tartanánk, ahol.


2. Ismerősök helyesírása a Facebookon:
szerelmemel 13honapja vagyunk együtt boldog vagyok velle:P
És ugyan ezt, csak más megfogalmazásban (ugyan úgy tele helyesírási hibákkal) 10 percenként kiírja.


3. Facebook ismerős ismerősének adatlapja - Kedvenc idézetek részlegben (!!!!)

Kedvenc együtteseim: Alcohol,Tankcsapda,Kárpátia,LL Junior,Lady gaga David quetta

Az addig rendben van, hogy a "Kedvenc idézetek"-hez írja be a kedvenc együtteseit, de a Tankcsapda és a Kárpátia hallgatása, hogy a mákos ferde fityfenébe fér össze Lady Gaga zenei stílusával? Vagy ez csak nekem furcsa és összeférhetetlen? (Pedig én aztán mindenevő vagyok egy bizonyos határig)

4. Az előző bejegyzés kapcsán: Biza, megfáztam.... Tegnap egész nap hőemelkedésem volt, köhögök és egyfolytában az orrom fújom.
Ja és bocsesz, hogy nem válaszolgattam a kommenteitekre, de inkább pihegtem. =D

2011. január 17., hétfő

Napi agymenések #26

Elképesztő szarul aludtam.

Tegnap hazaértünk, felhúztam az ágy matracát és az ágynemű huzatokat. Ebből adódóan elkezdtem tüsszögni, amin a szobámban uralkodó száraz levegő nem segített túl sokat. Most még köhögök is, úgyhogy az sem kizárt, hogy esetleg megfáztam. A fene tudja. Lehet, szereznem kéne valami párásító eszközt, mert tényleg nagyon száraz itt a levegő, ráadásul konvektor van, ami megint csak nem segít sokat a dolgon.

Aztán lehet, hogy tényleg megfáztam, csak most jött ki... a torkom már a kocsiban is kapart, úgyhogy nem kizárt.... csinálok majd egy nagy adag mézes teát, csak még elszaladok vásárolni.


Jajjj.. na... kb 2 hét kihagyás után, szombaton voltunk pacigolni. Bele is vágtunk a közepébe.
Aki néz lovas sportot, vagy tanult lovagolni, tudja, hogy van az a módi, aminek nem jut eszembe a neve, de... na maradjunk a lovas sportnál.... A zsoké vágta közben pattogni szokott a ló hátán. Összhangban a paci mozgásával, ül, feláll, leül, stb... Nah ebből a zűrzavarból csak leszűritek a lényeget...

nah, ezt gyakoroltuk. A feláll, leül bla bla dolgot korábban is, de akkor csak séta közben. Ment is. Na de vágtában egy kicsit nehezebb, pláne így elsőre. És mivel még így nem is ment túl jól (kicsit furcsa, és a ritmust is meg kell találni) a farcsontomnál a bőr jóformán eltűnt. XD Egyszerűen és póriasan fogalmazva, elfogyott a seggem egy ponton. XD XD XD
Persze izomlázam is van, ami szerintem még mindig poénos dolog, de a sejhajom egy kicsit fáj ott, ahol most nincs bőr. XD Majd begyógyul... Igazából pont ezt akartam. Olyan sportot találni, ami megmozgat, és tele leszek kék zöld foltokkal és sajgó sebekkel. Utóbbiak nem tudom, milyen apropóból, de nem sport az, ahol az ember nem töri el kezét, lábát, vagy legalább nem gyűjt be pár sebet. Azért akartam kung fuzni. XD Verekedni szeretek, nem roskadok magamba attól sem, ha a frissen púderezett orrocskámat beverik vagy épp kicsavarják a karom, de szerintem pacigolni sokkal jobb dolog. Anélkül mozgat meg, hogy kiköpném a tüdőm a futástól vagy épp pofára esnék egy rossz mozdulat miatt.

Persze pofára esés lovaglásnál sem ritka, nekem is van olyan nem egyszer, hogy majd' lefordulok a Zizi hátáról, de eddig még sikerült visszanyernem az egyensúlyom és megtartanom magam a leghajmeresztőbb mutatványok közben is.
Bár egyszer szeretnék lepottyanni. Nem fogom erőltetni, de nem árt, ha egyszer ezt is "kipróbálom", hogy ha esetleg kilovaglásnál repülnék, ne pislogjak a fűben 10 percig amíg felfogom, hogy igen, tényleg a földön ülök, nem a ló hátán, hanem -feltéve, hogy nem törtem össze minden porcikám- rögtön vissza tudjak pattanni a lóra. De fennáll annak a veszélye is, hogy ha leesek, nem tudok majd felállni a röhögéstől.... (jobb esetben)

Legalábbis a régebbi eséseimnél, ahol fáról pottyantam le, biciklivel taknyoltam vagy épp görkorival kenődtem fel az oszlopra, mindig ez volt... De addig jó, amíg az ember tud önmagán nevetni. =D


Jah, kép... Gyuree indaoldalán találtam.


N.Gyuree: Tövisek

Tudni kell, hogy Tétényben a köd nem ritka jelenség. Ősz vége felé, tavaszig, ha a hőmérséklet egy kicsit magasabb, a Duna felmelegszik, este viszont lassabban hűl le és így gyakran van marha sűrű köd.

Amikor ez a kép készült, előző este szintén nagyon sűrű köd volt, reggel meg erős fagy, így a köd ráfagyott mindenre. Gyuriéknál sem volt jobb a helyzet, náluk a galamból hálóján, ilyen, apró tüske szerűvé fagyott, olyan, mintha szögesdrótból csinálták volna meg a galambházat.

Érdekes dolgokat művel a természet.

2011. január 13., csütörtök

Napi agymenések #25

Huhh, most sok mindent akarnék írni, de regényt nem akarok kreálni, úgyhogy igyekszem kiemelni a lényeget.

1.
Rendet raktam a szobámban. Nekiesünk a tapétázásnak, festésnek és egyéb munkálatokhoz, amire 1 éves itt tartózkodásunk alatt nem jutott idő. XD

1.1
Tekintettel a szobámra telepedő általános és kiterjedt tisztaságra, Lupa kutyámat száműztem az előszobába. Azt hittem végig fogja üvölteni az éjszakát és darabokra marcangolja az ajtót. Lélekben fel is készültem pár álmatlan, rémes éjszakára, mikor is minden egyes nyöszörgés vagy kaparás miatt le kell másznom az ágyból és jól le kell szidnom -szükség esetén elnáspángolnom- a lábas jószágom.
Szerencsére erre nem került sor, sőt, ma is kint alszik és egy hangját nem hallottam.
Tartsa meg jó szokását, mert mostantól a helye az előszobában lesz.

1.3
Kaptam új hosszabbítót, mert a régi már enyhén szólva rossz.
Megkaptam a kis szekrényt is, így a halak akváriuma végre nem a földön van, hanem szem előtt, ahogy azt kell.
Jah, és tudom, hogy miért pusztult meg 3 halam.... Gyuri vette észre, hogy az akvárium hőmérője eltörött. Valószínűleg a buta jószágok bekapdostak üvegszilánkokat.
(nah ezért jó, ha szem előtt van az az akvárium)


2. Nézegettem az általam sokat olvasott blogokat. Az új évben egy-két kivételtől eltekintve, mindenki megváltoztatta a blog kinézetét.

Mindegyik nagyon klafa lett, ezúton gratula a blogok tulajdonosainak.

Szerintem tök jópofa, hogy mindenki, lecserélte a régi dizájnt. Nem biztos, hogy ugyan azon okból kifolyólag, de akkor nevezzük el 2011-et a változás évének. XD Hátha bejön belőle valami.
(ejjj, ez de kampányszöveg feelingűre sikeredett XD)


3. Első körben leszögezném, hogy most kivételesen nem vita kirobbantása a fő célom.
Garantálni nem tudom, hogy ez nem fog megtörténni, de bízom benne, hogy ha mégis, akkor azt olyan kulturáltan fogjátok tenni, ahogy azt 2 bejegyzéssel korábban is tettétek.

A Portálon jártam és egyik új (?) tagunk beírt a humor fórumba egy viccet, amit nem csak én nem értettem. A vicc "csattanója", mint utóbb kiderült, egy Való világos "aranyköpés".
Ehhez jöttek vélemények. Például egy olyan (neveket nem írok és idézni sem idézek, nem személyeskedni akarok, csak az ott olvasottakról jutott eszembe ez a téma) hogy vannak emberek, akik marha büszkék rá, hogy nincs tévéjük és ettől intellektuálisabbnak érzik magukat. Erre jött egy válasz, amivel hihetetlen, hogy ezt mondom, pláne, hogy a kötekedés a lételemem (Igaz, Méz? :P ) de egyet kell, hogy értsek.

Nekem van tévém. A tréhóm áldásos tevékenységének köszönhetően rengetek csatorna is hozzá, pl a retekklubb, trévé2, és sorolhatnám még hajnalig.
Egy ideig néztem, persze nem a fent említett csatornákat, hanem a Nat. Geo-t, a Discoveryt, Historyt és azokat az adókat, amikről úgy gondoltam, hogy értelmes műsort is közvetítenek a nézők felé, nem csak az agysejt pusztító Maunika show-t, a celebek nemi életén rágódó műsorokat és a csupa vér és erőszak híradókat.
Noha itt is csak azokat néztem meg, amik érdekeltek, sőt sokszor azokat sem, mert előzőleg láttam őket milliószor. Sajna a normálisabb tv csatornákon rendre nyomatják az ismétléseket.

Egy idő után e miatt, ezen kevésbé kretén, már már kultúrát és értelmet sugárzó adók is elvesztették a varázsukat és a tévém egyetlen funkciója a játék lett.
A Wii-t viszont levittem Kecskemétre, így végül szegény trubadúrláda csak porfogó lett. A tréhóm boxot előtte kb fél évvel ki is húztam...

Most, a takarítás alkalmával pedig mind a boxot, mind a tévét átruháztam a húgomra. Így nem csak hely szabadult fel, de a felesleges tárgyak száma is egyel csökkent.

Hogy intellektuálisabbnak érzem-e magam azért mert nincs tévém, amíg volt addig meg nem néztem? Nem.

Nem attól lesz valaki intellektuálisabb másoknál, mert nincs tévéje. Attól mert valakinek nincs, még lehet hülye, tahó, bunkó, sötét paraszt. És akinek van, attól még lehet értelmes, művelt ember.
Az, hogy ki mennyire az, vagy tartja magát annak, attól függ, hogy ha néz tévét, milyen adókat néz, azon belül milyen műsorokat, ezekből mit szűr le. Ismeri e a könyv vagy az újság fogalmát, képes rendeltetés szerűen használni, amibe a hátsó fertályunk széklet ürítést követő tisztogatása nem tartozik bele. Van véleménye az országot, esetleg a világot érintő dolgokról, ami nem merül ki abban, hogy az ellenzéki vagy épp a kormányon lévő pártot és az azokra szavazó embereket fikázzuk.

Persze ez csak az én szerény véleményem. Az "értelmes" szó egyénenként változik. Lehet húzni egy képzeletbeli határt, hogy "na kérem, innentől számít valaki értelmes, művelt embernek" de aki mónikasón, celebeken és más hasonló dolgokon nő fel, annak ezek a szavak mást fognak jelenteni. Na és persze függ a családi háttértől is.


3.1

Mielőtt bárkiben felmerülne a kérdés, miért nem a portálon írom meg mindezt, elmondom, hogy azért, mert ezt előttem megtették és mint írottam vala, a hozzászólóval egyet is értek, így fölöslegesnek tartom megismételni azt, amit ő mondott. Egyrészt..
Másrészt a tévé - nem tévé dologról amúgy is van véleményem, amint egyik kedves ismerősömnél kommentben már kifejtettem amikor egy ehhez kapcsolódó bannert tett ki a blogjára. Most csak szimplán eszembe jutott a portálon olvasottakról.


Nah és akkor egy kis ünneplés =D

Gratula Gyuree 400. bejegyzéséhez és a blogja 1. évfordulójához!!

Persze azért írhatna gyakrabban is, mint havi 1-2 bejegyzés. ;P





A legvégére pedig: találtam egy kocka csokit az asztalomon takarítás közben... nem is figyeltem a papírját, azt hittem, már elfogyott, de elegánsan az asztalon hagytam. És tessék, volt még benne egy kocka. Ennek lassan egy hónapja.... Akkor kaptam ezt a csokit... XD XD XD XD XD



megettem.......

2011. január 7., péntek

Mensön hírek #18

Az előző poszt, nem várt népszerűségnek következtében úgy határoztam, hogy az elkövetkezendő időkben -egész addig amíg el nem felejtem- több hasonló, vitát gerjesztő vagy polgár pukkasztó bejegyzést fogok közzé tenni.

Nem feltétlenül azért, mert borzolni akarom a kedves olvasók idegeit, sokkal inkább azért, mert habár az ominózus poszt inkább csak az portálosokat érintette, azt vettem észre, hogy nem volt fikázás, anyázás és oltogatás. Mindenki leírta a véleményét, szépen, kultúr ember módjára, legfeljebb burkoltan voltak csipkelődések amikre az érintett felek reagáltak -szintén civilizált ember módjára- és ennyi.

Ez jó dolog, mert nem egy olyan blogba olvastam már bele, ahol a tisztelt kommentelők éktelenül káromkodtak, anyázták egymást, a blog tulajdonosát és aki esetleg mégis értelmes, páratlan kommentet hagyott, azt is, hogy minek pofázik bele "ha nincs értelmes mondani valója".

Igen, sajnos az értelem is szubjektív, mint annyi más. Egy 15ös IQ-val rendelkező valóság- és kibeszélő show-n élő embernek valószínűleg ez lesz a normális.

A brazil-argentin-mexikói szappanoperák kreativitását élvezőkről már szót sem ejtek, mert nem méltók rá. XD

Na szóval a lényeg a lényegben, hogy kimondottan büszke vagyok az olvasóimra, kiálltak egy hatalmas próbát.


ÉS akkor most hanyagoljuk a témát és kezdjünk bele egy újba.

Film: pár napja, lefekvés előtt megnézek egy, vagy két filmet. Bújom a netet, keresgélek filmes portálokon és ha találok valami kedvemre valót azt letöltöm és megnézem.
Tegnap a Halott menyasszonyt és az Eltakarítónőt szemeltem ki magamnak.
Előbbihez túl sok mindent nem fűznék hozzá, talán csak annyit, hogy Tim Burton hozta a tőle elvárt morbid, furcsa de mégis aranyos és itt ott szellemes színvonalat, bár hanyatt nem vágódtam a filmtől. (ez megint csak szubjektív)

Az Eltakarítónő egy angol film, angol humorral -bár annak is híján- Rowan Atkinson-nal és Maggie Smith-el. A többieket nem ismerem, kivéve Patrick Swayze-t, de tőle eddig csak egy filmet láttam, a Ghostot. (Nevezzétek szégyennek vagy bárminek, teszek rá XD )

Szóval a film története dióhéjban és mindennemű spoilert mellőzve, hogy a férj, aki pap és a családja.... bla bla bla felfogadnak egy házvezetőnőt aki bla bla bla és egy bizonyos okból kifolyólag, ami számomra tök logikusnak tűnt, hogy ez lesz, elkezdi védelmezni a családot oly módon, hogy azokat, akik ártanak nekik vagy zavarják a nyugalmukat, elteszi láb alól.

A film aranyos, de nekem kicsit csalódás volt. Legalábbis többre számítottam.

Na ez van. Nem vagyok nagy filmkritikus, én megnézek bármit, max letöltés után egyből megy a kukába. Sőt, attól mert filmes portálokon lehurrogják, még lehet, hogy nekem tetszeni fog és bár ki nem fekszem tőle, jót szórakozom.

Mindegy... na megint más! XD

Párszor előfordult már, hogy midőn vissza olvasám előző bejegyzésim, kommenteket találék vala, holott az már megélt pár holdtöltét.

Na a középkori dumát félretéve, tényleg. Régebbi posztoknál is nem ritkán találok kommenteket és mivel csak ritkán olvasok vissza, gyakran maguk a hozzászólások is pár hónaposak már.

Ebből kifolyólag úgy döntöttem, már ha erre van lehetőség, hogy csak az aktuális, legújabb bejegyzéshez lehet kommentet írni, a régebbieknél pedig letiltom.

Tehát, amint írok egy új posztot, az előtte lévőhöz illetve lévőkhöz már nem lehet hozzászólni, így, ha ezt meg lehet oldani, nem lesz több meglepi komment amire nem válaszoltam mert lövésem nem volt róla, hogy van.

Ha pedig ez nem megoldható akkor majd kérek értesítést a hozzászólásokról. XD
De szerintem az első lenne életszerű, elvégre miért ír valaki kommentet egy másfél éves bejegyzéshez. Ha pont az fogta meg, akkor írja meg az aktuálisnál, hogy az XY poszt nagyon tetszett, stb stb stb....

Ezeknek majd utána lesek, addig max csak kérni tudlak benneteket, hogy tavaly nyáron kelt poszthoz ne írjatok máááá vazze XD XD XD


Jah, amúgy arra gondoltam, persze csak ha erre van igény, hogy kitennék néha szavazást a bloggal, a bejegyzésekkel, illetve ami épp jön-el kapcsolatban.
Így pl ha van egy szavazás, hasra ütés szerűen mondjuk "Szerinted melyik befőtt finomabb" de az aktuális poszt "a globális felmelegedés hatásai a part menti településekre" témájú, mindkét esetben lehet véleményetek.
A poénról már nem is beszélve.


Még valami!!! A Konteó blog!
Kiteszem oldalra az olvasott blogok közé. Én szeretem olvasgatni, bár az összeesküvés elméletek nem épp az én műfajom, mégis érdekes dolgokat szoktam olvasni, mindegy milyen témában.
Ha érdekel benneteket, nézzetek át oda és olvassátok, nem csak hülye ufós meg idióta nácik-aranya írások vannak, hanem pl arról is olvastam egy posztot, hogy a nagyhatalmaknak miért áll érdekükben eltüntetni a föld színéről olyan találmányokat, amik a megújuló energián vagy más alternatív energiaforrásokon alapszanak. (a válasz egyértelmű, de érdemes olvasgatni a blogot)


No, akkor most már tényleg befejeztem. XD

pápá


aaa --- ezt csak Gyuree fogja érteni

2011. január 5., szerda

Napi agymenések #24

Jajj, a blogom második szülinapja annyira lefoglalt, hogy eszembe sem jutott a trek portál, szintén második születésnapja.

Mondjuk tény, hogy én nem is a megalakulásakor regisztráltam, hanem arra rá 3 hónappal asszem... lehet 4. Na de akkor is majdnem az elejétől fogva ott vagyok. XD

Sajna az utóbbi időben az aktivitásom kimerült abban, hogy napi 3 - 4 alkalommal felnézek, és ha kell valamit moderálni, azt megmoderálom. Talik sem voltak az elmúlt időben, csak pár tagunk találkozgat néha privátban, amiről a fészbúk kiírásokból tudok, de nagy, össznépi találka nyár közepe óta nem volt. Egy ideig hiányoltam az összejöveteleket, eddig egy, a pécsi találka kivételével mindegyikre elmentem, a hangulat általában jó volt, de az utóbbi talik egyre inkább a mérték nélküli ivászat felé tolódtak el. Ettől függetlenül jól éreztem magam rajtuk, de valahogy a kedvem kicsit elment a dologtól.

Most lenne egy találka februárban, Érden. Helyileg jó volna, a sétákat beleszámítva 20 perc a főhadiszállás és most úgy tűnik, hogy helyre akarják billenteni az egyensúlyt trekkes játékokkal.

Nem hangzik rosszul. De elkezdtem számolgatni. Most, a terveim szerint minden héten lenne pacigolás. A tali szombaton lenne. Az órák -nevezzük A hétnek- pénteken és -nevezzük B hétnek- szombaton vagy vasárnap vannak.

Ha A hétre esne a tali akkor az azt jelentené, hogy pénteken lemegyek kecskemétre, onnan haza és szombaton találka. Ha B hétre esne, akkor ha szombati nap egyáltalán nem jó, ha vasárnapra, akkor megint csak: pénteken le, szombaton paci, utána haza és vasárnap tali.

Ezzel egyébként baj nem lenne, csak anyagilag nem jönnék ki túl jól. XD Szegény férjuram pláne nem. XD
A rohangálásról Budapest-Kecskemét-Érd között már nem is beszélve.

Árban, mindennel együtt -beleszámolva a közös költséget és az esetleges +, away team-es költségeket is, az előző talikból kiindulva- kb 12 ezer lenne.
A barátokkal találkozni, felbecsülhetetlen. Mindenre ott, a Master card. XD XD XD XD XD XD XD

Nah de komolyan. Nem anyagiaskodásból mondom, hanem azért mert nem vagyok benne egészen biztos, hogy ezt a költséget, nem én hanem szerencsétlen férjemuram, bevállalná e egy, alkoholmámoros társasjátékozással töltött délutánért. Én csak nem tartom reálisnak.

Ezen kívül én speciel bármikor szívesen találkozom bárkivel, Opcsival egy ideje tervezünk is egy lájtosabb kakaózást valami kellemes kis beülős helyen. Aki kíváncsi rám az meg írjon nekem egy üzenetet fészen hogy fussunk már össze valamikor XD (ilyet eddig ha jól számolom, 2x kaptam, de egyik sem portál tagtól jött xD) De ez így nekem valahogy most nagyon nem menne.

Oké, lemondhatnám a pacigolást, de miért tenném, ha tetszik, meg szeretem csinálni? XD
Hogy találkozhassak a portál lakókkal. De ez esetben az előző bekezdés lép érvénybe, ha valaki látni szeretne, hívjon fel, vagy írjon fészen levelet. Ha dumálni akar velem, vegyen fel msnre, stb.

Nah ebből a számvetésből végül odáig jutottam, hogy valószínűleg szívesebben megyek ki Heténybe (vagy hova a fenébe) lovagolni, mint Érdre trek társasozni és sört inni. =D
Egyelőre.... persze addig még van egy - másfél hónap, még alakulhat. =D





de nem... érzem, hogy nem fog....

2011. január 3., hétfő

Már megint... II

A címet aligha fogjátok érteni. A dolog lényege, hogy a 2009 január 1-i posztom -ami dicső blogom első bejegyzése is egyben- címe is ez, csak II nélkül. XD A II, a blog 2. évfordulóját jelzi. =D

Úgy biza emberek, ez a kis agyament, idióta, kretén blog január elsején ünnepelte második szülinapját. Két évvel ezelőtt aligha gondoltam volna, hogy megéri akárcsak az egy éves kort, nem hogy a kettőt, de írni való mindig akad, ha ritkábban akkor is, én meg szeretek pötyögni, baromságokkal meghinteni eme szent helyet. Az pedig, hogy mások olvassák is, nem pláne hogy kommentelnek, porcukor a sütin.

Noha az elején nem gondoltam komolyan a blogolást, sőt elárulok egy ordenáré nagy titkot, most sem gondolom komolyan, de jó dolog valahová kiírni az agyamat terhelő hülyeségeket, hogy mások agyát is terhelje egy kicsit, így megosztva a terhet... XD XD XD Remélem nincs terhetekre ez a teher. XD XD XD

Na, tehermentesítsünk és kívánjunk boldog 2. szülinapot a blognak!! =D


Az óév meglehetősen eseménydús volt, panaszra sok okom nincs. Csak egy. Még egy ilyen szar nyarat mint a 2010es..... Eső volt bőven, nem ritkán fáztam is és alig volt olyan, hogy pulcsi nélkül mentem valahová. Na bumm, ez van. Lesz még jó nyár =D (ez persze szubjektív, nem pláne relatív és persze embere válogatja, ja és kinek mi, arról nem is beszélve, hogy kinek a pap, kinek a paplan)

Buli volt bőven -mármint hozzám mérten bőven, nem vagyok nagy buliba járós- , megismertem sok aranyos embert és volt szerencsém megismerni pár kevésbé aranyos, számomra meglehetősen unszimpatikus, már már irritáló embert is.

2010ben sem érdekelt, hogy kinek gázolok át csöpp kis lelki világán a nyers és őszinte véleményemmel, de aki nem viseli el az őszinteséget az ne kérje ki a véleményem, így a továbbiakban is Fuck you all! =D =D =D

Volt egy csomó halam, igen, múlt időben, a roller és a bicikli kerék váza nem tudom, hogy került a szobámba és többször volt rajtam piros, mint fekete. Ez, tekintve az öltözködési szokásaimat meglepő lehet egyesek számára. Számomra is az, de az összes fekete pólóm eltávozott az élők sorából, így maradtak a pirosak. XD Ez még különösebb.

Továbbra sem ízlik a pálinka, szerintem még mindig trágya szaga és íze van. a Vodkának patikai alkohol... Volt szerencsém azonban megkóstolni a "viszkit". Megállapítottam, hogy ampullás algopirin ízű, így olyat sem iszom. A likőröket még mindig szeretem, különös tekintettel a "Béjlííízre". A citromos sör elvesztette varázsát és mivel a gyomrom nem igazán bírja a szénsavat, lemondtam róla. Kávé és kakaó töménytelenül....

A füvet 2010ben sem próbáltam ki. Pedig mindig azt mondom, hogy egyszer ki fogom, de amikor lehetőség adódott rá, hevesen tiltakoztam ellene. Ez így van jól.


2010ben sem mentem egyetemre, nem lett nyelvvizsgám és jogosítványom és férjhez sem mentem. Talán majd idén. XD Négyből kettő tervbe van véve. Ez nem rossz arány hozzám képest. XD
Viszont vezettem autót és elkezdtem lovagolni. =D


Apropó, ezt most találtam neten:

Szóval maguk jöttek lovagolni tanulni a lovasiskolámba?
No, majd teszünk róla. Maguk egy óráért 600 forintot fizetnek. A ló ingyen csinálja (max. szórakozásból), de ahogy magukat elnézem, rosszabbul jár.
Lovat láttak már? Nem? Nem baj... Mutatok én egyet. Az ott, amelyik alul van... helyesbítek, felül... Tehát az a ló!
Mint látják két vége van, amit egy kis zenei hallással könnyű megkülönböztetni egymástól. Ugyanis elöl böfög, hátul pedig... hátul pedig a farka van. De ezt lovaglás közben nem láthatják. Ha mégis, akkor maguknak már régen rossz.
Gondolom, a fejét minden biológiai előképzettség nélkül is felismerik. Ott elöl, a száján bemegy a lóhere... nem, nem homoszexuális... a másik végén pedig kijön a... még jó, hogy nem narancs.
A szeme a fej elülső részén található, ezért előre jobban lát. Amelyik minden irányban egyformán lát, az a vak ló.
Az a két hegyes a tetején nem irányjelző, hanem a fülei. Ez egyrészt arra való, hogy hallja amit mondok neki, másrészt maguknak van mibe kapaszkodni veszély esetén. Egyébként ez egy farmotoros állat. Hátul van két lába, ezekkel fut, elöl is van kettő, ezekkel fékez. Mind a négy láb patában végződik. Így lehet megkülönböztetni az asztaltól. Mint látják mindegyik patájára patkót szereltünk. Ez azért fontos, hogy ha valakit megrúgna, az ne tudjon reklamálni.
Látják rajta a nyerget? Őseink alatta puhították a húst. Mi fölötte szoktuk, mint azt a hátsó felükön tapasztalni fogják.
No most, ha maguk láttak olyan nyerget, ami alól csak a fej meg a lábak látszottak ki, akkor az nem ló, hanem teknősbéka volt. Bírtak követni? Jó. Akkor kérem az elsőt...
Már ne haragudjon, hogy megkérdezem, de magának tényleg így áll a lába? Hogy a kedves nagymamájától örökölte? Lehetetlen! Már rég kihalt volna a családjuk, ha neki is ilyen közel álltak volna egymáshoz a térdei...
Gondolja, hogy közé fér majd a ló?! Talán akkor üljön fel! Nem, ne elölről, mert ott harap. Ugye mondtam... Ne hátulról mert ott meg rúg. Jobbra a kis épületben van az orvos, oda vigyék! Köszönöm. Kár érte, ilyen fiatalon, nősülés előtt...
Ki a következő? Ha adhatok egy tanácsot, oldalról próbálkozzon. Na még egyszer! Most egy kicsit pihenjen amíg én kiröhögöm magam. Segítsen neki! Emelje a lábát! Nem a magáét! Nem a lóét! A társáét! Úgy! Most lendítse föl! Talán ennyire nem kellett volna.
Mi az, maga baloldali? Na végre... Hé, ha maga rugdossa ki a társa fogait, akkor az állatokat miért tartjuk? Most dugja bele a lábát a kengyelbe, ne olyan mélyen, mert feltöri a térdét. Látja azt a szíjat? Az a fék, de itt kantárnak hívják. Ha meghúzza a ló lassít, ha megrántja, a ló megáll. Ha nagyon erősen megrántja, a ló hanyat fog esni, és magának lapjával nagymértékben megnő a légellenállása.
Mi az? Maga már fel is ült? Mit lát? A ló farát? Talán tolatni akar? Forduljon meg! Na végre! Figyeljen! Ha azt mondom: ügetés, a ló ügetni fog. Maga csak kapaszkodjon! Ha azt mondom: vágta, hunyja be a szemét, majd ha a ló visszafelé jön megint felülhet, ha lesz kedve hozzá.
Nem tudna kicsit lazábban ülni? Ahogy így elnézem, a merevgörcs magánál volt ipari tanuló. Aztán még egy-két ilyet pattan a nyeregben, és azt, hogy maga férfi, két t-vel fogják írni. Igen, az a múlt ido jele...
Csukja be a száját! Megállunk. Most kiköpheti, amit a nyelvéből leharapott. Tisztelem a tudományos érdeklődését, de tudtommal a talajmintát nem harapással szokták venni. Hé, hova megy? Különben ahogy látom, maga most egy hétig nem nagyon akar ülősztrájkot kezdeni...
Ön következik, hölgyem. Ne remegjen annyira mert agyrázkódást kap a ló. Üljön nyugodtan! Magának úgy sincs veszetnivalója... Elindulunk... Tisztában vagyok vele, hogy kinőtte már pubertáskori zavarait, de a térdével még most az egyszer szorítson erősen! Mint kislánykorában... Nem megy? Csak nem a szolgáltatóiparban dolgozik?
Látja azt a csoportot a korlát mellett? Azok nem lovagolni jöttek. Szórakozni...
Hát akkor ügessünk! Aha... ezt hívják kényszerleszállásnak. Elég alapos talajlazítást végzett. Csak nem a strucc a kedvenc madara? Hogy mi? Hogy dobál a ló? Majd máskor gyorsabban kimászik a vége alól. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk...
Van még valaki? Mi...? Maga meggondolta magát? Rendben, de a tandíjat nem adjuk vissza! Úgy nézem mára megvolnánk. Aztán, ha kedvük szottyan egy jót lovagolni, csak jöjjenek bátran máskor is!


Nah szerintem elég az óév összesítéséből. 2011-hez túl sok mindent még nem lehet hozzáfűzni, tekintettel arra, hogy még csak 2 nap telt el belőle, viszont az eddig jó volt! :P

No, akkor Boldog új évet minden drágaságos olvasómnak!!! (sajna most nincs erőm összeszedni mindenkit úgy, mint a karácsonyosnál :( Bocsi )

Aztán tessék rosszalkodni, jót ne halljak senkiről! :P