2010. december 24., péntek

Azért talán mégis.... csak ma....

Nem kimondottan kötelességből, vagy csak mert így illik, hanem saját akaratból és -kivételesen- jó érzésből írok!

Hiába nem sikongatok a gyönyörtől, akkor is karácsony van, úgyhogy minden drágaságos hű olvasómnak boldog karácsonyt, sok ajándékot, rengeteg finom sütit és csak csínyán a likőrrel! :P

Emellett Tuvoknak sok boldog szülinapot is és sok kókuszgolyót! =D

Opcsi, Neked kitartást az unokatesókhoz! =D

Andi, azt hiszem, téged nem kell féltenem! =D Érezd jól magad és még egyszer, Boldog karácsonyt! =D

Gyuree, te már megkaptad az ajándékodat, de akkor neked is, "J" mentes karácsonyt. XD

Hugom elvan, őt sem kell félteni, Lupának ezer köszönet az ajándékcsomagért amit a fürdőszobában hagyott, továbbá a családomnak mert így szokás... XD

Férjuramnak, a bátyjának, a szüleinek és a két, négylábú szőrpamacsnak is Boldog karácsonyt, és üzenem, hogy hagyjanak nekem a linzerből! =D =D =D =D =D

Ernának is boldog karácsonyt (bár ő úgysem olvassa a blogot) meg a családjának is -mind a 6 testvérének (bár Szabolcs nevű bátyjának tartogatok egyéb "jó" kívánságokat is, de ezt nem karácsonykor tárgyalom ki), szüleinek, nagyszüleinek és unokatestvéreinek (népes család).

A blog kevésbé rendszeres, de azért visszatérő olvasóinak is sok boldog karácsonyt.

Azoknak is, akik a gugliról találnak ide, nekik még üzenem, hogy karácsonykor legyenek a családjukkal, szeretteikkel és NE szexfilmek után kutakodjanak!

Nekem meg sok sikert a "nagycsaládi" vacsorához.... XD


Na jó, nem oszkár átadón vagyunk!








Buon Natale! =D

2010. december 22., szerda

Napi agymenések #23

Már megint mióta meg akarok írni egy csomó mindent, de valahogy nem gyütt az ihlet. Vagyis az volt, csak mellé lustaság is társult, tegnap meg egy gonosz fejfájás (ez persze nem akadályozott meg abban, hogy segítsek fürdőszobát takarítani).

Na a fejfájás. Ezt a részt csak azok olvassák akiket nem zavar. XD

Gyuri vasárnap itt aludt, így hétfő reggel amikor hazaértem, az ágyikómban találtam. Galéria ágyam van tekintettel a szobám kis méretére, így magasságában használom ki a teret. Mondta is, hogy a franc vinné el az ágyat, olyan kényelmes, de viccesen megjegyezte, hogy ha az ember beteg és esetleg hánynia kell, akkor kellemetlen lehet.

Na most azt tudni kell rólam, hogy ha fáj a fejem, akkor az tényleg nagyon fáj. Ilyenkor általában beveszek egy fájdalomcsillapítót és ha mázlim van elmúlik, ha nincs mázlim akkor migrén és szenvedek vele még 2-3 napot. Viszont van egy gonosz mellékhatása ezeknek a fejfájásoknak, mégpedig a gyomromat igencsak felkavarja és nem ritkán kipakolom a tartalmát. Ez a fejfájáshoz képest egy kellemes dolog, csak amikor lüktet az agyam ez rádob még egy lapáttal.

A poén a dologban az, hogy éjjel biza rám támadt a huncut róka úr, időm, erőm meg nem volt, hogy lemásszak és kiszaladjak.
Úgyhogy két méter magasból aláhullott a mennyei manna. Szegény Lupát majdnem eltaláltam, annyi lélekjelenléte volt így álmából felriadva, hogy elszaladjon.

A takarítással nem volt bajom. Ha tovább akarnék gusztustalankodni, a miértjét is elmondanám, de elég annyi, hogy jó dolog, ha az embernek van egy nőstény kutyája....

De tényleg... az irónia olykor roppant irónikus tud lenni (by Airpalne II). Két napra rá, hogy ezzel poénkodtunk a Gyurival, hopp, megesik velem a dolog. Mostmár első kézből tudom milyen. XD

A fejfájásom mára elmúlt, megúsztam a karácsonyi migrént, de jobb, ha veszek egy doboz algofelxet, nem szeretnék még egy ilyen meglepit. XD


Na! Hétvége.... Marha hideg volt XD Vasárnap mennyi is volt Kecskeméten? -10? -12? Délelőtt... Mi meg mentünk lovagolni. XD Én nem fáztam... Csak szegény férjuram. Odafagyott a karám szélére, vésővel kellett leszedni a kerítésről a kezeit. Zizike megint alkotott. Kivittük és kb rá negyed órára vette észre a kocsin lévő ponyvát, amit minden körnél megvizsgált, hátha meg lehet tőle ijedni. XD

Poénos volt az óra, a végén már inkább csak játszottunk. XD
Pénteken volt egy kockabuli, ahol Bóóólingoztunk és emiatt rút izomlázak gyötörték mind a 4 végtagom... a vasárnapi lovaglás miatt a hasizmom is fájt, úgyhogy alig volt olyan porcikám, ami ne sajgott volna =D

A vasárnap délelőtthöz képest a hétfő reggel kifejezetten meleg volt, "csak" -4 fok volt. XD

Jah! Hétvégén, a bal bokámban lévő két kis csomócska elkezdett fájni. Emiatt kicsit bicegtem, más problémát nem okozott, max twisternél volt egy kicsit kellemetlen. Minden esetre elmentem vele a dokihoz.

Orvosi szakvélemény: Nem kell vele foglalkozni (vagyis ő nem akar vele foglalkozni) ez olyan mint a csuklóban a ganglion (vagyis fingja nincs miez-mellesleg volt ganglionom xD) másnap menjek vissza, az X doktornő rendel, nézessem meg vele (vagyis másra hagyja a munkát)

Hát nem mentem vissza... tehetnek nekem egy szívességet XD Ráadásul megkérdezte, sportolok e valamit... Háát mondom... lovagolni járok. Mire ő, hogy ÓÓÓ akkor meg nem is sportol annyit, mit izélek vele...
Miért? Ha futni járnék akkor rögtön nekem esett volna a szikével? XD Menyivel különb más sport a lovaglástól? Vagy miért illet meg egy futkározó idiótát más ellátás mint egy olyan valakit aki csak lovagol, vagy aki mondjuk nem sportol?

Na hát ennyit megint az egészségügyi ellátásunkról... XD


Kaptok pár képet így a végére:





Az első képen látható, középen lévő jószág dettó olyan mint a Lupa... Sőt, rengetek olyan kutyát látok mint ő. Akkor most mondja rá valaki, hogy nem fajtiszta németjuhász XD XD (Max csak nem standard...)

2010. december 17., péntek

#220

Ezen a héten túl termékeny vagyok. XD

Most csak egy videót akarok betenni nektek, amit a nagynénémtől kaptam mailben. Szerintem frenetikus! =D




Nekem inkább a mérnöki megvalósítás tetszik, semmint a zene, de az is nagyon klassz.

Na meg ez a 220. bejegyzés, ami ugyan nem nagy dolog, de szép kerek szám. :P

2010. december 16., csütörtök

Egy kis politika...

...bár ismertek már annyira, hogy tudjátok, ez a téma messze áll tőlem. Nem akarok politizálni, elkötelezni magam egy párt mellett, vagy felvonulni, stb... Csak találtam egy cikket. ITT elolvashatjátok, bár a lényeg már a főcímben is benne van:

A többség már elégedetlen a kormánnyal

Nekem speciel tök mindegy ki van a parlamentben, mert mindegyik csak a zsebét tömi, az ellenzék pedig csak szítja az embereket a kormány ellen, hogy a következő választásokon ne rájuk szavazzanak.

A dologból csak azt akarom kihozni, hogy ez Magyarország. Az emberek mindig elégedetlenkednek. 2/3-os többség szavazott bizalmat a mostani kormánynak és alig több mint fél év után az emberek máris elégedetlenkednek.

Nem tudom, hogy ezek az emberek mit várnak. Nem véletlenül 4 év az a 4 év, ilyen rövid idő alatt nem lehet csodát tenni, a törvényeket ki kell dolgozni, áttárgyalni, megszavaztatni, elfogadtatni, mit tudom én mit csinálni velük... A gazdaság sem lesz varázs ütésre erősebb, nem lesz csettintésre több fizetésünk, és a gáz-villany-víz ára sem lesz a miniszter elnök két szép szeméért olcsóbb. (Volt nekünk szépszemű miniszterelnökünk?)

Az, hogy irreális, életképtelen rendeleteket hoz a KDNP az egy dolog. A "vasárnap törvény" -ahogy Opcsival kitárgyaltuk- akkor halott ügy volt, amikor az illetékes fejében megfogalmazódott.

Sok olyan terve is van egy egy kormánynak ami hosszútávú, és nem biztos hogy elég rá a 4 év, nem pláne úgy, hogy elvileg más dolguk is lenne a tisztelt politikusoknak. De az emberek elégedetlenek és a 4 év után úgy leszavazzák a kormányt, mint a huzat. Akkor jön a következő, új, hosszú távú tervekkel, és lépésekkel, de az emberek megint elégedetlenek lesznek és megint leszavazzák őket 4 év múlva.

Épp ezért topog az ország egy helyben. Kormány kormányt követ és az új, mindig visszatér ahhoz, amit az előző kormánysága alatt elkezdett, minden mást figyelmen kívül hagy, eltöröltet, meg anyám kínja, mert az ellenzék csinálta, tehát eredendően nem lehet jó. És ez megy ciklusról ciklusra.

Vicsorognak egymásra a parlamentben. Olyanok, mint egy sereg 5 éves. Ha ők nem tudnak felnőni, hogyan várhatják el, vagy bárki, hogy Magyarország is felnőjön végre.

Habár én utálom az összes pártot az összes politikusával együtt, épp ezért nem is nagyon járok szavazgatni. De ha a nagy többség áprilisban úgy döntött, hogy azt a kretén MSZP-t elküldi a búsba és a kretén Fideszt ülteti a helyére, ergó bizalmat szavazott nekik (és valahol ezzel van itt a gond, sose bízz politikusokban) akkor legyenek már türelemmel egy kicsit. A hülye rendeletek miatt meg ne szívja senki a fogát, mert aki elhiszi róluk, hogy működhet, az jó maga is egy balfasz.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb kormánya sosem lesz az országnak, amíg a politikusok és maguk a választópolgárok is olyan hülyék mint a valagam.

Úgyhogy szerintem a tisztelt elégedetlenkedők (szinte 100, hogy az előző kormánnyal is ők elégedetlenkedtek) készüljenek föl lelkiekben 4 év elégedetlenségre, sőt egész hátralévő életükben azok lesznek, mert saját magukkal sem tudnak kibékülni.

2010. december 15., szerda

Mensön hírek #17

Állítgattam a blogon. Nekem túl tagoltnak tűnt, próbáltam kicsit egybefüggőbbé tenni.
Nekem most úgy ahogy tetszik, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Habár fő, hogy nekem tetszik, azért az sem egy utolsó szempont, ha az ide látogatóknak nem a hányás jut először eszükbe, ha meglátják.

Ne kíméljetek, mondjátok, ha valami nem jó, vagy van ötletetek, nem látszik a szöveg, stb stb =D

#219 - avagy facebook problémák...

Két napja meg akartam már írni ezt a bejegyzést, és mivel az alvás egyelőre nem nagyon megy, gondoltam megörvendeztetem hű olvasóimat egy kis agymenéssel. Jó mi? =D

Fészbúkon állítgattam az adatlapomat. Van egy részleg ebben az új profil nézetben, "Emberek, akik inspirálnak téged" névvel. Bátorkodtam betenni Einsteint, drágaságos Hawking bácsit na meg az elengedhetetlen Dantét. A baj csak az, hogy nem igazán inspirálnak. Jó, persze, valamilyen szinten de, elvégre nem tettem volna be őket, ha nem így lenne. Na meg aztán hogy fér össze két, korának legnagyobb fizikusa Dantéval? Sehogy... Pláne hogy amit Dante képvisel, fényévekre távol áll tőlem, szimplán csak csípem a manust. Azért, amilyen. Azért amit képvisel, akkor is, ha -ahogy mondottam vala- messze áll tőlem. (úgy bő 700 évvel)

Na a másik fácsebúk esemény... Andi tanácsát megfogadva, a "Kit ismerhetek" sorscsapásnál a számomra teljesen ismeretlen emberkéket jó egy hétig ikszelgettem, közben szépeket gondoltam. Meg lett az eredménye, mégpedig nem ajánlott fel több ismeretlen ismerőst, lelki és testi békét hozva ezzel elnyűtt lelkemnek és fájó csuklómnak.
Ma azonban a rút szörnyeteg újabb adag ismeretlennel támadt, leginkább híres emberek személyében akik a hétfőn "lájkolt" idős, beteg, hontalan állatokért létrehozott fácsebukk oldalt szintén lájkolták (gondolom én, mivel a közös ismerősnél ezek jelentek meg). Fásy Ádám, Balázs Pali, anyám kínja.... honnan a mákból kéne ismernem őket? Ha pedig ismerném is, letagadnám... A műfaj amit képviselnek, szörnyű. Nem tetszik. Nem hallgatom.

Harmadik frászbúk esemény... Annak idején, kb egy évvel ezelőtt, megfigyeltem, hogy az ismerőseim gyakorta posztolnak tehénkés izéket egy bizonyos Farmville alkalmazás keretein belül. Nyitott vagyok az új dolgokra (habár ezt jól titkolom) és a kíváncsiság, a megismerési vágy állandóan hajt (ezért pacigolok és akarok már mióta kung fuzni) kipróbáltam.
Az elején még tetszett is, aztán jött a következő alkalmazás, Treasure Island vagy mi a halál, Fishville, Happy pets... Mind érdekes, aranyos és jópofa volt az első egy hónapban. Egyre több "szomszédom" lett, több mindent tudtam csinálni, de egy idő után elvesztette a varázsát és beleuntam. Egy ideig még rá-rá nézegettem a dolgokra. Aztán egyre ritkábban és ma, kb 3 hónap kihagyás után megint felnéztem a Farmville-re, mert az ismerőseim közül, akik a mai napig nem tudják megunni, giftekkel és gift kérésekkel bombáznak.

Ezzel semmi baj, természetesen akit ez leköt, játszon vele. Én próbálom kitörölni, letiltani, megölni, kinyírni, kinyírni, mindet kinyírni! És levágni meg kivégezni.... Kicsit kezd.... nem bosszantó, inkább fárasztó lenni. Szívesen küldök az ismerősöknek ezt azt ha épp csirkeólat építenek vagy bánom is én mit, de egy nap ha nem érkezik alkalmazásonként 20 felkérés, akkor egy sem. Ennyinek meg nem tudok eleget tenni és őszintén szólva nem is akarok. Van jobb dolgom is mint f@szbúkon csücsülni. Egyszerűen már nem tudom nyomon követni, ki kér enerdzsi pekket, szöget vagy a tököm tudja mit. A felkérések meg csak gyűlnek, gyűlnek és már kitörölni sem tudom őket, mert egy fél napomba telne. Másnapra meg megint ott lenne vagy 60.

Ne értse félre senki! (aki mégis, az nyeljen karót) Tényleg nem azzal van bajom, hogy sokakat leköt a játék és egész nap aratnak meg ásnak aztán vetnek, utána meg építkeznek. Csak engem már nem köt le, nem érdekel, nem játszom, csak nem tudom kitörölni...
Úgyhogy aki tudja, az legyen olyan szíves és homályosítson fel. XD


Jah, az MKB most 2244 forintot akar rajtam behajtani, mert a barmok a 0 számlamozgásom ellenére minden f@szság címen vonogatnak... Ezzel egyidejűleg be is telt a pohár, hétfőn felmondom a dolgot nálunk, elmehetnek a búsba....


Jah! Andi! Ennyit az időről... Hétfőn hajnalban az 5.40es buszhoz sétáltam ki és kb 15-20 perc alatt voltam a pályaudvaron, holott általában amikor a nyolcashoz cammogok, beletelik 30 percbe. Vagy az órák hülyék Kecskeméten, vagy én voltam fürgébb... de azt sem tartom kizártnak hogy a hülyeségem görbít időt és teret =D =D =D


Zenét most nem kaptok... bár...



Na jó, nem... ez gonoszság. =D (Viszont nekem tetszik :P )

Pont ezt hallgatom, beteszem nektek is. =D




A továbbiakra pedig cííííp álmokat. =D

2010. december 6., hétfő

#218

Nah... izé.

Eltört a bögrém. Sajnálom is, meg nem is. Star Trekkes volt, nem is tudom, valamikor tavasszal csináltattam, abból ittam mindig a kávét meg a kakaót. Aztán hopp, eltört. Kicsúszott a kezemből múlt hét közepe táján. Gondoltam csináltatok asszasszínós bögrét, de ma jött a mikulás és kaptam egy szép kofís bögrét, úgyhogy elnapolom az assassin bödönt.

nnnnnni!

Pénteken jött egy levél tértivevényesen az MKB-tól. Ott bankolt anya és így másfél évvel utána küldenek nekem egy levelet, hogy nekem, mint örökösnek, kötelességem fizetni.
Nah ezen felhergelődve, nem pénteken, hanem szombaton mentem le Kecskemétre, ami azért volt gáz, mert szombat 9re kellett menni pacigolni, úgyhogy 5kor keltem, mentem ki 7re a népligetbe, de hála a BKV remek honlapjának, ahol is a menetrendeknél 1-2 perccel többet írnak, mint kint a megállóban lévő papíron, a 6.08-as busz 6.07kor zsutty elhúzott, úgyhogy ácsorogtam egy kicsit. Egyébként pont elértem volna a 7 órási buszt, mert kiértem, csak egy másik állomásról indult szerintem, mert a szokott helyen egy Bécsbe tartó busz állt. Megnézni meg már nem tudtam, mert bent a táblán már csak 7.05ös buszokat írtak ki.... Becopppptam... Mindegy, van feles busz... Na az kész zombi járat volt. rajtam kívül volt még 2, kb velem egy idős csaj, a többiek átlag életkora pedig 70 és a halál közötti volt. No, de volt net a buszon... fel is cuppantam msnre... :P

Jah, csak hogy -mint utóbb megtudtam- van egy szakasz, ahol folyton meg-meg szakad az a fránya sehonnai, én meg mérgelődtem magamban és átkoztam az autópályát, hogy miért kell a semmi közepén, apró lófasz falvak mellett elmenniük, ahol még rendes út sincs jóformán, nem hogy izé, ami hozé.... és különben is.....

Nah... hát végül csak megérkeztem, de még a busz belső hőmérséklete sem volt elegendő, hogy a BKV viszonylataira való várakozás közben megfagyott testrészeim felolvadjanak, így a 20 perces kocsiútban volt minden reményem. Többé kevésbé fel is melegedtem, nem is akaródzott kiszállni, de kénytelen voltam. Azt hittem, oda fogok fagyni a ló hátára.

Aha, nagy F*****t, felszálltam rá és a didergés elillant.... a ló háta melengette a sejhajom, csak a kezemnek volt egy kicsit szar, mert ugye ha hideg van és neki ütődik valami az nagyon fáj, a hülye Zizi meg állandóan bepróbálkozott nálam. Érdekes manővereket műveltem, videóra kellett volna venni. De ez az óra kifejezetten jó volt, tanultunk mindenféle vicces dolgot.

Az a kretén Zizi a jeget állandóan kikerülte... Akkor a fejébe vette, hogy ő elkezd a pálya közepe felé menni, mert ahhoz van kedve, nem győztem vissza rugdalni. (Nem vagyok mániákus állatkínzó, a csaj mondta, hogy üssem, vágjam, rúgjam =D ) Nah aztán jött a kövi csel, folyton lehajtotta a fejét. na most ugye, ha rendesen fogom a madzagot... huhh... mi a neve? Kengyel? Kantár? passz.... azt az izét amivel irányítom... na ha azt rendesen fogom, akkor előre rántott.... ami kellemetlen ha lassabban egyenesedek fel, mint ahogy ő kapja fel a fejét... Ha meg hagytam, akkor megint bepróbálkozott és elment valamerre. Na de akkor meg elég kellemetlen volt visszarángatni az ösvényre. Na szóval meg voltam vele áldva, de végül szót értettem vele. Utána már csak a kutyától ijedt meg, amit én pl észre sem vettem, azt hittem, megint töri valamin a fejét, de mondta a csaj, hogy megijedt, figyeljek, ilyen előfordulhat bármikor... Ha nem mondja, fel se tűnik. XD Zizi jó paci, olyan lusta mint én.

Jövő hétre is be lesz iktatva egy óra, ha minden igaz, így nem kell 2 hetet várnom... :P Jó poén a pacigolás. Majd szerzek olyan kesztyűt aminek nincs ujja. Utálom a kesztyűket, nem tudok fogni bennük és amúgy is pfujjj, de ujjatlanban legalább tudok fogni, és ha lefagy szerencsétlen kezecském, legalább nem érzem meg, ha nekiütődik valami. XD

A hétvége amúgy lényegében eseménytelen volt. Pihegtünk leginkább, szombaton még összeraktunk egy húskuglófot. Nagyon fincsi lett, csak itthon nincs kuglóf forma, pedig csinálnék.
Tegnap este meg lementünk forralt bort inni a főtérre. Nah az is úgy ki van nyalva... Szép-szép, de idegesítő....

Az a forraltborozó nagyon maszek, jótékonysági alapon műxik... Most épp nyomiknak és vakoknak gyűjtöttek, hogy megkönnyítsék a közlekedésüket (pl a lámpás kereszteződéseknél).
Ha akartál akkor 5 flórint dobtál a ládába, ha akartál 1000et... És a forralt bor fincsi volt... =D

Aztán még bementünk a Takko-ba szörnyülködni.... Undorító a mai divat, kérem alássan, egyszerűen förtelmes.... Otthon még rendeltünk pikáns csirkés spagit, aztán játszottunk még vagy éjfélig. Meg is érzem most az alvás hiányát, úgyhogy ma korán nyugovóra térek.

Nahhhh bakker... hazafele... Sétálok ki az állomásra. Erre egy cigány asszony, amúgy nagyon kellemes mély hangja volt, szóval nem az az 50 éve dohányzós rekedt rikácsolás, megállít. Azt hittem először, hogy el akar nekem adni valamit, már készültem is, hogy
a.) orrba vágom
b.) leüvöltöm
c.) elszaladok
d.) azt mondom NINCS és szimplán tovább állok

de csak valami kiadványt adott, amivel nem is volt baj addig, amíg azt nem mondta: Fogadd el a Jehova tanúitól.... Na meg az anyád, gondoltam, NA! És akkor szorult ökölbe a kezem és mondtam volna, hogy elégedett vagyok a mostani nem létező vallásommal, de addigra már a kezembe nyomta és tovább állt. Ki nem dobtam amit adott, de el sem fogom olvasni, az fix... Majd szét tépkedem és a kristályok közé teszem bélésnek. Arra tökéletes lesz, WC papírnak ugyan is elég kemény.

Jah! Csekk disz!!!




Csak mondom, hogy nem tetszik... Illetve de, csak ennek van olyan feldolgozása, ami nekem jobban bejön. Most ezt találtam hirtelen, csak azért mutatom, mert foglalkoztat az a kérdés, hogy a 12. században az volt az emberek témája, hogy "Láttam a farkast" ? Na nem kínozlak benneteket, adok rendes zenét is. =D (ez is rendes zene, csak más műfaj, nem fikázzuk... :P )

Nah, hát most jobbat nem találtam... XD



Pjúr ájris pávör XD XD XD